Najdi forum

prehrambeni paket

Lep pozdrav!
Razmišljam,da bi odšla na Karitas ali RK po prehrambeni paket, ker imam res veliko finanačno luknjo, pa ne vem, kako naj grem tja.Kar pridem in dobim ali moram imeti kako potrdilo csd, napisati prošnjo, obrazec…?Kam naj se obrenem,na Karitas ali RK, kaj vsebuje paket?
Kot vidite, še nisem imela izkušenj z tem,zato vas prosim, da mi svetujete.
Hvala in lepo pozdravljeni.

Pozdravljeni!

Za paket RK morate biti prejemnik DSP in imeti potrdilo o tem (vaša odločba). Včasih so bila ta potrdila tudi kot poseben obrazec, ki ga je izpolnil CSD. Vsekakor morate iti na vaš matični CSD in povprašajte.

Paket navadno vsebuje moko, pašteto, makarone, ipd.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Draga sol!

Kako ste kaj? Če vam lahko kako pomagam, vam z veseljem pošljem sama kakšen prehrambeni ali drug paket. Sporočite, če vam lahko kako pomagam. Z oblačili verejtno ne, s hrano ali pa higienskimi pripomočki pa lahko.

Lp

Pozdravljema drejkica09.
Šele danes sem zopet odprla ta forum in se vam zahvaljujem za prijazno ponudbo.Mi smo sedaj bolje. Od maja lansko leto sem zopet zaposlena in tudi možu se je posel znova odprl, tako, da shajamo.Sem pa v tistem trenutku, ko sem pisala, bila resnično na tleh, saj sem kolebala, ali naj dam zadnji denar za položnice in bomo lačni ali pa naj kupim nekaj hrane in bomo brez elektrike.Resnično, tega ne privoščim nikomur.Pa nismo nikoli razmetavali in živeli na veliki nogi,saj smo tudi gradili in ko sva oba ostala skoraj brez prihrankov čez noč brez dela in ko se je nenadoma nad nas zgrnilo vse živo,resnično pomisliš na marsikaj.
Hvalabogu, se je vse uredilo.Na Karitas ali RK nisem šla,malo tudi zato, ker me je bilo sram,smo pa pojedli vso doma pridelano zelenjavo, potem sem pa itak dobila nazaj svojo staro službo.Se vam pa zahvaljujem za pozitivno mišljenje in pripravljenost pomagati, tudi popolnemu tujcu.Ostanite še naprej takšni in vso srečo.

Pozdravljeni, tudi sama imam problem, na našem RK so vodstvo, oz. delavci za nekam dati vse skupaj. Prosila bi za nasvet vas Drejkica. Lahko kakšen kontakt? lp

Pozdravljeni, sama sem že pa 2x nesla odločbo na rdeči križ, pa me niso nič obvestili o paketu.
Torej leto dni že… Meni so rekli, da dobim na dom javljeno kdaj si naj pridem po paket… pa nič ni bilo iz tega… Prosim za pomoč, ker sem v stiski.

O tem se morate posvetovati z RK

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

upam, da še odpisujete tukaj, zanima me ali lahko grem v sosednjo občino prositi za paket RK? Kajti blizu našega doma stanuje osebje, ki dela na rk, in imam občutek da se norca delajo iz ljudi. Hvala za odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close