Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza prehod na jemanje bioidentičnih hormonov

prehod na jemanje bioidentičnih hormonov

Pozdravljeni,

pred tremi leti sem bila gin operirana (veliki miomi) in od takrat jemljem sintitične hormone estrofem 1 tbl na dan. Po njih se ne počutim dobro. Ginekologinja mi je rekla, da zame alternative ni. Poskusila sem mesec dni brez. Brez tablet je bilo stanje še slabše, sedaj pa sem še vedno razdražljiva, imam pogoste glavobole, telesna teža se mi je zvišala (imam močan apetit), hude težave z gibljivostjo v ramenskem delu in vratu. Stanje se mi je občutno poslabšalo po operaciji (kot, da sem se postarala za 20 do 30 let). Postala sem tudi brezvoljna in se težko pripravim za bolj discipliniran način življenja (na zdravo prehrano, dovolj gibanja, dober spanec ipd). Prsi imam občutljive, dojke napete, srbeče bradavice-bolj leva. V spodnjem delu pa občutljiva koža, sluznica, pogosto srbeče. Prosim za nasvet.

Pozdravljeni!
Estrofem je bioidentičen hormon estradiol za oralno uporabo. Bioidentičen pomeni kemično enak človeškemu, kar Estrofem zagotovo je.
Opis vašega stanja me sicer spominja na previsok vnos estradiola (boleče prsi, razdražljivost, bolečine v sklepih). Za začetek poskusite razpoloviti količino ali prosite vašo ginekologinjo za drugačen način aplikacije estradiola (morda obliži). Glede na vašo starost in potrebe bosta zagotovo našli primernejši način jemanja hormonske nadomestna terapije.
Lp.,Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

New Report

Close