Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prehod iz aptamila

prehod iz aptamila

Spoštovani.
V forumu starši staršem sem postavila eno vprašanje v zvezi
z aptamilom 3 ki smo ga začeli dajati otroku pri 8 mesecih,
pa je kar nekaj mamic reklo , da so one svojim pri teh mesecih
dajale ze kar navadno mleko.
Pediatri vsi svetujete po 1 letu starosti, kajne?
Kaj vi mislite o tem, in kako preiti na navadno mleko,
da je prehod najlazji.
Hvala za odgovor.

Prehrana zalivanega otroka v prvem letu in pol življenja je po doktrini sledeča:
Otrok, ki ni dojen, naj do starosti 18 mesecev prejema adaptirano mleko – mleko, ki mu je osnova kravje mleko in je z različnimi dodatki po sestavi približano materinemu mleku. Do starosti štirih mesecev prejema otrok adaptirano mleko št. 1, nato preide na adaptirano mleko št. 2, od osmega meseca naprej pa na adaptirano mleko št. 3 (adaptirana mleka so: Pikomil, Aptamil, Conformil, Milumil, Hipp).

Vendar je eno teorija, drugo praksa. Vemo, da so vsa mleka tudi zelo draga in da si veliko staršev ne more privoščiti, da bi leto in pol kupovali tako drago prehrano za otroke. Velika večina staršev uporablja adaptirano mleko do prvega leta otrokove starosti, nato pa preidejo na sveže kravje mleko z maščobno stopnjo 3,2%.

Mleko zavrite, pustite da vre 5 minut, nato ga ohladite z mešanjem in postavite v hladilnik. Uporabljate ga za pripravo žitnih mlečnih kašic, bele kave, zelenjave. Če otrok zavrača konzumno mleko po prvem letu starosti, ga lahko nadomestite z jogurtom ali kefirjem.

Pozdravljena!

Tudi jaz sem svojemu sinu dajala Aptamil AR do njegovega sedmega meseca, potem pa sem mu dajala mleko (čokolešnik, čokolino..). Vendar pa ga jaz nisem pripravljala, kot opisuje pediatrinja in ni bilo nič narobe. Jaz sem ga samo zavrela in počakala, da se ohladi.

LP

New Report

Close