Prehod bolečine v nogo
Pozdravljeni,
stara sem 38 let in imam že dalj časa bolečine v križnem delu. Tri mesece nazaj se je začela pojavljati bolečina v desnem ledvenem predelu in naprej po nogi. Občutek drevenenja noge. Ker se je bolečina in občutek drevenenja nadaljeval, sem dobila napotnico za rentgen in vas prosim za pojasnilo sledečega izvida:
slikanje L/S hrbtenice:
Blaga dekstrokonveksna deviacija lumbalne hrbtenice.
V stranski projekciiji je lumbalna lordoza primerno oblikovana.
Nekoliko znižan intervertebralni prostor L4-L5.
Drugih posebnosti ni videti.
Zaključek: minimalne začetne degenerativne spremembe lumbalne hrbtenice zaradi blage skolioze.
Zdravnica pravi, da izvid ni nič posebnega in da naj še počakam vsaj 1 mesec, in če ne bo boljše na se ponovno oglasim.
Glede na to, da bolečina ostaja, me zanima ali jo lahko odpravim z vajami, ki so navedene na vaši spletni strani, ali je bolje, da se oglasim v vaši ordinaciji.
Najlepša hvala in lep pozdrav.
Gre za okvaro ploščice in posledično zmanjašanje medvretenčnega prostora na segmentu L4-L5.
S samimi vajami verjetno situacije ne morete sanirati, saj so vaje bolj preventiva pri zdravih ljudeh ali pa vzdrževanje stanja po terapiji, zato mislim, da bi se morali oglasiti v naši ordinaciji, potrebna bo verjetno kakšna teraija, nato pa vam bomo predpisali vaje za rehabilitacijo.