Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija prehlajeni zobje – zelo boli?

prehlajeni zobje – zelo boli?

Spoštovana gospa dr. Prebil!

Zanima me, ali je možno, da sem si zobe prehladila? Včeraj sem jedla poli salamo, ki je bila mrzla (iz hladilnika) in ob ugrizu me je strašno zabolelo – zazeblo. Potem je bilo včeraj vse v redu. Proti jutru sem se zbudila z groznimi bolečinami, ki obsegajo zobe 3-7 desno zgoraj, občutek imam, da me boli vse do očesa. K zobozdravniku hodim redno, cca. 3 – 4 mesece nazaj mi je rekel, da nimam nobenega kariesa in da so zobje zdravi. Naj obiščem zobozdravnika? Lahko pri tej težavi sploh kaj pomaga, ali mora le miniti? Trenutno se nahajam daleč stran od kraja, kjer imam zobozdravnika, zato ne bi rada šla tja le zato, da mi pove, da se ne da nič narediti. Ali je to zadeva, zaradi katere lahko obiščem dežurnega?
Najlepša hvala za pomoč.

Pozdravljeni,

seveda je možno. Zobje so živi; v njih je pulpa, ki reagira tudi na toplotne dražljaje. Svetujem pregled pri zobozdravniku, morda rahlo ogrevanje obolelega področja.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close