Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prehlajen otrok

prehlajen otrok

Naš Jan ima že 2 dni vročino okoli 37. Mislila sem da je zaradi zobka, saj ga že dolgo matrajo – še ni nobenega na vidiku. Sedaj mu je pa začelo teči z noska.
Kako naj ukrepam saj pravijo da do 38 stopin ne smeš dajat sirupka.
Kako naj ukrepava s partnerjem?

Hvala za pomoč

Spoštovana Miškica,
temperatura 37 je normalna.
Prehlajen nosek izpirajte s fiziološko, večkrat dnevno. Če bo temperatura nad 38,5, mu lahko date sirup ali svečko proti vročini. Če ima vsaj 8 kg, potem lahko dobi 1 svečko ali 1 žličko (dozirno, 5 ml) sirupa. Če se pojavijo znaki težkega dihanja morate k zdravniku.
Včasih je težko ločiti, ali je težko dihanje nastalo zaradi zamašenega noska ali pa je vzrok v pljučih. Vedno mu najprej izperite nosek, če se dihanje pomiri in je lažje, potem nič hudega. Če pa se po izpiranju noska nič ne izboljša, pa ga le peljite k zdravniku.

Največji problem pri prehlajenem otroku je nos. Ne more spati, ne more piti, ne more sesati (če ima dudico) in potem je vse narobe. Če pri sebi točno veste, da mu pomagate, potem noben jok in zviranje ne bo ovira, da mu nosek dobro očistite. Pri tem delu ni usmiljenja.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close