Prehlad v pozni nosečnosti
Pozdravljeni!
Za Vas imam zopet eno vprašanje. Sem 38/2 tednov noseča in prehlajena (vneto grlo pritisk v glavi in ušesih… vendar zaenkrat še brez vročine). Zanima me kako to lahko vpliva na porod saj se počutim utrujeno in me skrbi da ne bi imela dovolj moči za porod. Vem da je do PDP še nekaj časa vendar se nikoli ne ve kdaj…
Za vašodgovor že vnaprej hvala in lep pozdrav!
Spoštovani,
za popadke ne boste potrebovali svoje moči, saj se morate naučiti le relaksirati, od vaše “moči” je odvisna le zadnja faza poroda, ko morate pritiskati tudi sami, to pa praviloma ne vzame več kot nekaj minut. V primeru, da bi vam resnično zmanjkalo moiči pa še vedno obstajajo tudi izhodne operacije, npr. vakuumski porod, kjer vam ni treba skoraj nič pritisniti. Skrb, da bi ne mogli roditi zaradi bolezni, je torej odveč.
Pozdravljeni,
bližam se 34tednu nosečnosti in sem pred 10 dnevi zbolela (boleče grlo, zamašen nos, brez vročine). Počasi se je stanje izboljšalo, le ena nosnica je pa kar še konstantno zamašena. Podnevi nekako uspem preživeti s fiziološo in kapljicami z morsko vodo, proti večeru pa se mi bolj zamaši, da si dam kapljice septanazal, da lahko normalno spim. Zjutraj in čez dan ko si spiram/spiham nos pride nekaj malega ven, vendar nič konkretnega, je pa še vedno občutek “polnega” nosu. Glava in sinusi me ne bolijo.
Je možno, da prehlad traja tudi po 14 dni? Kaj menite da bi lahko bilo?
Hvala za pomoč in lep pozdrav
Spoštovani,
v nosečnosti neredko tudi pri povsem zdravih nosna sluznica dela težave in imajo nosečnice občutek zamašenega nosu. nekatere tudi krvavijo iz nosu brez posebnega razloga. kakorkoli, prehlad te težave le poslabša. smo pa tudi v času, ko se lahko z različnimi prehladnimi infekcijami “družimo” serijsko, torej ni nujno, da gre ves čas za istega povzročitelja. Skratka, vaše stanje samo po sebi ne kliče po drugih ukrepih kot jih že izvajate.
Pozdravljeni,
najprej najlepša hvala za hiter odgovor.
Mislite, da bi lahko prišlo do kroničnega vnetja sluznice, če 10 do 14 dni zvečer preden grem spat, uporabim kapljice za nos? Mislite, da me lahko zamašen nos (otečena sluznica) spremlja še vse do poroda ali se bo čez čas umirilo?
Hvala še enkrat za vaše mnenje in nasvete in lep pozdrav
Ne, dokler pomaga, lahko uporabljate omenjene kapljice. lahko pa se razvije takoimenovana “tahifilaksija”, ko kapljice pač ne delujejo več, kar se zgodi ob predolgi in prepogosti uporabi, kar pa ni 1x dnevno zvečer.
Spoštovani,
tudi jaz imam vprašanje glede kapljic. Sem v 15. tednu nosečnosti, en mesec nazaj pa sem imela covid (kašelj in zamašen nos). Od takrat imam zamašen nos, tako da še danes vsaj 1x na dan uporabljam pršilo za nos. Ko sem imela covid sem uporabljala Operil, kasneje Olynth, zdaj pa uporabljam Maresyl Ha. Ali to kakorkoli škoduje plodu?
Najlepša hvala za vaš odgovor.
ne, ne škoduje plodu