Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Prehlad, pljučnica?

Prehlad, pljučnica?

Lep pozdrav gospod Sašo!
Imam že kakšen teden dni močen prehlad, zamašen nos, spiram si nonstop z fiziološko, delam inhalacije, septanazal občasno. Ko pihnem v robec je sluz oranžno rumene barve. Včeraj so me noro začele boleti pljuča (vem da pljuča ne bolijo ampak neznam drugače opisat), pekoc občutek za prsnico, močna bolečina, zato sem šla na urgenco. Tam me je poslušal in rekel da sicer ni normalna pljučnica, da lahko bi bila antipična kar pa se to tako neve. Dal mi je Sumamed, Nasonex za nos men se zdi da ne eno ne drugo ne prime. Pljuča še vedno isti občutek, nos zabit dol kot že cel teden, ne voham sploh kaj šele diham skozi njega.. Problem je ker skozi diham čez nos, in se sredi spanja zbudim in hlepim po zraku lot da bi se dušila. Kako se naj rešim tega zamašenega nosu? Je to prehlad ki traja tako dolgo in se bo sam odprl ali kaj? Ta bolečina v pljučih bi lahko bila atipicna pljucnica?
In pa še to.. V roku 1 tedna sem shujšala za 4kilograme. Ne paše mi jest, nimam apetita, ko jem se silim s hrano, voham je tako ne. Mislite da je takšna izguba kilogramov zaradi tega ker sem bolana jn imam ta prehlad ali je mogoče zadaj kaj drugega?

Najlepša hvala za odgovor, vem da imate zadnje dni veliko dela in polno glavo vsega. Ostanite zdravi! Hvala Vam

Zdravo, po netu sicer ne bova uspela potrditi ali ovreči pljuvčnice, vsekakor pa zamašen nos z njo ni povezan (in za olajšanje spanja obstajajo učinkovita prsila brez recepta, ki jih ne želim oglaševati, osebno najljubša so mi sicer ena z o in y v imenu. Ne glede na to, a imate pljučnico, prej kot v 3 dneh ne morete pričakovati izboljsanje po antibiotikih, 1 teden trajajoč prehlad pa je normalno dolg in ni nič posebno nenavaden
Lep dan

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close