Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Prehlad – dojenček

Prehlad – dojenček

Lp!

Vem daje forum za dojencke ampak nevem komu naj se obrnem vec… sin ima 14 mesecev in nikoli ni bil tako prehlajen.. sli smo pediatru in je ga.zdravnica povedala vnetja uses nima, grlo je malo pordelo ampak je vse ok.. iz noska mu je vceraj zelo teklo, danes malo manj ampak vseeno diha skozi usta.. crpamo mu po 6x na dan, tekocine ne spije veliko ceprav ga zmeraj lovim po sobi da bi vsaj malo spil noce..kamilico mu devam in vodo ce zeli seveda.. ampak problem je v tem mi mu crpamo iz noska ne pride kaj velko ven in cez minutko je stanje isto ze spet ne more dihati.. prehlad traja ze 4 dni in se mi zdi da nebo nikoli nehal..

Ps.. dobil je kapljice 2x na dan po 1.kapljico v vsako nosnico in sirup pol zlicke pred spanjem.. ampak sem obupana.. nevem kdaj se bo ta mora koncala…

Prosim za odgovor.

Hvala

Ta forum ni samo za dojenčke, pač pa za otroke do 19. leta starosti.
Nos je potrebno dobro navlažiti s fiziološko, potem pa kupite Operil za otroke in mu dajte 3x dnevno 4-5 dni, ponoči dvignite vzglavje, da spi polsede. Obup pa ni potreben, saj je otrok samo prehlajen.
Katere kapljice in kateri sirup ste imeli v mislih?

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

naš 6. tednov stari sinček je dobil nahod – sliši se, ko doji. Ko sem navlažila s FR in aspirirala (aspirator na usta), sem potegnila ven nekaj prozorne sluzi in tako je že 4. dan. Občasno tudi pokašlja, vendar ne veliko.

Že od prej ima dvignjeno posteljico, zaradi rahlega polivanja in zategovanja glave nazaj (pediatrinja meni, da je lahko vzrok zategovanja tudi polivanje).

Zanima me, če pri nahodu kaj pomaga, da poleg napisanega še inhalira s FR – tako, da mu med spanjem para iz inhalatorja (ki je hladna) piha pod nosek in usta? Ali to nadomesti vlaženje prostora oz. inhalacijo s paro iz posode?

Pišete, da je pri aspiriranju potrebno paziti, da se sluznica ne poškoduje. Delam tako, da vedno prej zmočim s FR in tudi po aspiriranju navlažim s FR. Moram paziti še na kaj drugega? Ker otrok pri tem joče, dobivam vprašujoče poglede iz okolice ali je to res potrebno…mene pe je strah, da bi se razširilo na spodnja dihala oz. ušeske. Pa še bolj neješč je zadnje dni (kar se počasi izboljšuje, od kar poleg FR še aspiriram).

V naprej hvala za odgovor!

Tako malim dojenčkom samo večkrat dnevno čistimo nosek (fiziološka, vatka, aspiracija le v primeru, da je nos močno zamašen), dvignjeno vzglavjem, primern okolje. Ga pa ne inhaliramo pod nos oz. je trenutna vlaga vzraku čisto primerna za dihala in ne potrebuje dodatnega vlaženja.
Dojenčka opazujete, zapleti so pri malem otroku pogosti. Boleč jok, vrorčina, težko dihanje (ugrezanje, hitro dihanje, dihanje s trebuhom, piskanje), zavračanje hranjenja so znaki, ko morate k zdravniku.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close