Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Prehlad

Prehlad

Rada prebiram vaše odgovore, ker vedno kaj zanimivega izvem. Danes pa se na vas sama obračam z vprašanjem.

Pred dobrimi tremi tedni sem prebolela manjši prehlad. Trajal je samo kakih 5 dni. V soboto ponoči pa se mi je iznenada pojavila zelo visoka temperatura (prek 39), tresla me je mrzlica, začela sem kašljat in smrkati. Kašelj je bil v začetku suh in iz nosa mi je samo malo kapljalo. V ponedeljek sem se začela izkašljevati in iz nosa imam gost izcedek. Oba izločka sta bolj kot ne zelene barve. Boli me glava in nasplošno se slabo počutim. Občasno se mi temperatura še vedno dvigne tja do 38 stopinj. Kaj mi lahko svetujete?? Naj grem k zdravniku ali naj si pomagam s kakšnimi domačimi zdravili?? Če, katerimi??

Hvala, da ste prebrali moje pisanje.

Julija

Me veseli 🙂

Jesen in pomlad sta sezoni prehladov in z malo smole staknemo nalednjega, še preden si pozdravimo prejšnjega. Mrzlica običajno ne pomeni drugega, kot naraščanje telesne temperature (kadar se znižuje, nam je običajno vroče in se znojimo-od tu znojenje po lekadolih in aspirinih). Večino bolezni, kjer teče iz nosu povzročajo virusi in se pozdravijo same (in antibiotiki tu ne pomagajo nič, druga zdravila le blažijo težave in nič ne skrajšajo bolezni). Je pa res, da se svetujemo pregled, če temperatura ne pade v nekaj dneh.

Torej: če imate po 5 dneh še vedno 38 temperature, se slabo počutite in ne opažate, da gre stvar na bolje, se je pametno odpraviti do zdravnika.

Lepe praznike!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za odgovor. Dodala bi le to, da temperatura ni konstantno povišana, ampak se dvigne bolj v večernem času. Čez dan je večinoma nižja od 37, torej je ni.

Tudi vam želim lepe praznike. :-))

Julija

Julija

Temperatura tekom dneva vedno nekoliko niha in je zvečer običajno višja kot zjutraj. Se mi zdi, da gre pri vas na bolje in boste upam za praznike že zdrava.
Lp.!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Res je, do praznikov sem se pozdravila in lepo praznovala, vendar pa se zdaj “zgodba” ponavlja. Je kot začaran krog. Že dva meseca si doma bolezen prav podajamo. Po kolikem času lahko pričakujemo, da se zadeva vendarle umiri in da ne bo kar naprej eden izmed družinskih članov virozen.??

Hvala za prijaznost, ki jo razdajate med nas. 🙂

Julija

:-)))

Problem je, da prehlade povzroča veliko različnih virusov in je povsem možno, da se pozdravite enega in se okužite s čim drugim. Najbolj sigurno boste dokončno zdravi, ko se konča sezona prehladov (po datumu vam žal ne vem povedati kdaj :-))
Lep dan!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Lepa hvala za odgovor. S tistim o datumu ste me pa prav nasmejali. :-))

Julija

😉

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni, mene pa nekaj grozno zanima, nič urgentnega sicer, ampak bom hvaležna, če me lahko “razsvetlite”. Prehlade povzročajo virusi. OK. Tako pravi tudi naš zdravstveni leksikon. Ampak pravi tudi, da je tisto, da se prehladiš, če greš premalo oblečen ven, če te zebe, če te dobi dež ipd., samo mit. Pa to ni mit, no! Če grem jaz zdajle ven vsa dekoltirana ali v slabih čevljih, da dobim mrzle noge, je jasno, da bom jutri prehlajena. je bilo že večkrat empirično preverjeno. 🙂 Kakšno zvezo ima potem to z virusom???

Pa lep dan!

Brez nekih klic (virusov) ni prehlada, torej jih res ne povzroča mraz, prepih ali mokre nogavice. Lahko pa vam od tega nekako “pade odpornost” in imajo virusi lepše možnosti, da se namnožijo, povedano po domače.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close