Pozdravljeni,
žal ne vem več kaj naj naredim in na koga naj se obrnem, zato upam, da mi boste morda lahko pomagali vi.
Že dalj časa se mi dogaja, da se po kosilu počutim čudno (kot bi mi hotelo biti slabo), potem se mi po črevesju močno pretaka, me zvije in moram na stranišče, kjer sledi ponavadi driska.
Običajno se to zgodi pol ure po obroku.
Do večera imam občutek kot da imam vse razdraženo v trebuhu.
Čez noč se malo pomiri.
Zjutraj po zajtrku je še ok, po kosilu pa je katastrofa.
Tudi če vmes malicam se že začne pretakanje po trebuhu in nelagoden občutek.
Ves dan je prisoten občutek neke toplote v trebuhu.
Ker to traja sedaj že cca. 4 mesece me je začelo skrbeti.
Poskusila sem že s probiotiki, zadnji mesec jemljem take, ki vsebujejo tudi S. Boulardi (ne vem, če sem prav napisala), jem čim bolj zdravo in bio hrano.
Marsikaj sem že prebrala – tudi na vašem
forumu, našla sem se tudi v opisu o malabsorbciji žolčnih kislin.
Poskusila sem tako Iberogast proti razdraženem črevesju, zdaj jemljem Herbion za žolč. Pred kosilom uživam kalcijev citrat (naj bi vsaj malo pomagal, ker do Quantalan pulverja žal ne morem (potreben je recept), vendar žal ne pomaga).
Iščem alternativne rešitve, saj jim zaupam bolj kot medicini in ne želim uživati umetnih zdravil.
Zakaj se mi je to začelo dogajati, ne vem.
Želim pa si, da bi se zega rešila.
Kaj mislite, da bi mi lahko pomagalo?
Spoštovana,
Vaše težave so lahko posledica marsičesa. V vašem primeru svetujemo osnovno diagnostiko in to so laboratorisjke preiskave, gastroskopija in UZ trebuha. Vsekakor prvo pregledn in posvet z vašim osebnim zdravnikom. Možne so tudi intolerance. Poskusite prvo z dieto brez mleka in glutena.
Svetujem ob tem 1 mesece uživanje probiotikov. Svetujem naslednje:
https://ciim.si/product/jab-probiotik/
Lp