Prehitra vožnja
Hm 🙁 Saj vem, da ni lepo ….
Je še kdo od vas tak, ki se ne zna voziti 130 km/h? 🙁 Priznam, da se tipično po avtocestah vozim okrog 160 km/h … ne ker bi želel divjati, ampak ker se mi zdi normalno … 130 km/h se mi enostavno zdi prepočasi 🙁
Poleg tega ugotavljam eno stvar … pri 160 km/h na avtocesti sem dosti bolj koncentriran (in zaradi tega po moje tudi bolj varen) kot pa pri 100 km/h ko clovek poleg voznje dela se sto in eno stvar (radio, pa zvecilni, pa kajšene)….
Je še kdo tak, ali sem edini ‘divjak’ ? 🙁
lp, ddot.
Hahaha…nikakor nisi edini.
Dosti nas je takih…ko boš dobil kako konkretno kazen(tak kot sem jaz)se bo divjanje malo upočasnilo…Vsaj mene je malo “streznilo”
Eeeh … ddot … nisi edini! Na žalost imam tudi jaz precej težko nogo. Slovim po tem, da sem norec na cesti. Pa sama sebi se ne zdim noben norec … ampak cincar tudi nisem. Vem, da velikokrat izsilim prednost, ampak če en koštron vozi 30 km/h po ravni cesti, ga ne bom jaz čakala pol ure, da bo šel mimo!!! Po avtocesti pa da sploh ne govorimo … če imam kolker toliko v redu avto pod 160 ne grem nikoli … No, če sem utrujena in vem, da nisem sposobna voziti hitreje, grem tudi jaz 120 – 130 km/h … ali pa še raje, izberem navadno cesto in grem lepo počasi!!! Glede prehitevanja pa sploh … Večina se boji mojega prehitevanja … Imam strica, ki je vozil rally (mislim, da je bil tudi leta nazaj državni prvak) in on me je učil prehitevanja … pač zbiješ marčo … se postaviš tipu spredi v rit in čakaš, da tisti ki gre nasproti piči mimo in takrat … greš kot puščica mimo!!!! ne pa prehitevanje pol ure v peti marči!!!!!! Prosim vas … ne cincat po cesti!!!!!!!
Lp, Bgv
Gloria 😉 Trenutno še čakam rezultat moje pritožbe na zadnjo kazen, ki sem jo fasal …. na žalost ni preveč minimalna … pa priznam, da sem hiter. Ampak za takrat pa mislim, da me je po krivem dobil 🙂 Zmeril me je med prehitevanjem in to tik _PRED_ tablo za začetek naselja …
lp, ddot.
160 km/h še niti ni tako mnogo.
Bolj varen? Malo preračunaj… reakcijski čas, zavorna pot, kinetična energija, pa to… Fizika je ena sama za vse.
“Hitrost je enako varnost” oziroma “hitrost ni enako nevarnost” pa je priljubljena (in izrabljena) teza (pre)hitrih voznikov. Malo samokritičnosti ne škodi.
Varno vožnjo ti želim.
LP
Glede na to, da imam avto, ki ravno ne dovoljuje kakšnih velikih hitrosti, se vozim po avtocestah povprečno 140-150 km/h. Drugače pa vozim, kolikor pač dopušča cesta in razmere. 90 se mi zdi enostavno prepočasi. Vedno pa skušam voziti varno, imam pa eno veliko napako, nepripenjanje. Kazni še nisem plačala, ker na svoji relaciji kar poznam kraje, kamor se skrijejo z radarjem in tam pač preventivno malo upočasnim. Najbolj sovražim, če kdo pred mano vozi 70-80.
Sem se pa streznila že kmalu po tistem, ko sem naredila izpit, ker sem se kar fino zabila v eno mejo, pri suhi cesti in pri sončnem vremenu. Sedaj se mi zdi to smešno, takrat pa ni bilo niti najmanj.
Izgubis obcutek za hitrost ce se vozis zelo hitro…potem se ti 120 ne zdi nic posebnega, zaviras pa vseeno kar lep cas, da se ustavis iz 120 in tud kar lepo se razmazes…
lp ajs
zmernež, se strinjam … in se zavedam, da nisem perfekten .. pa ne glede na to hitrost, in dejstvo, da pri 160 km/h prevozis skoraj 45 metrov v sekundi mislim, da ni tako hudo kritično … Če se držiš nekih pravil in držiš pametno varnostno razdaljo, ter si naslošno zbran …
Tudi sam, če čutim, da nisem 100% koncentriran ali o čem premišljujem zmanjšam hitrost in na desni pas … Me pa hudo moti, če se nekdo po levem pasu vozi 100 na uro … 🙁
lp, ddot.
Če te je zmeril pred tablo za začetek naselja in ima tabla za kraj dopolnino tablo spodaj recimo 40 km/h te ne more kaznovati zaradi hitrosti ampak samo zaradi neupoštevanje prometnega znaka!!
lp
Glede same moje vožnje pa tako. Mislim da so časi mojega norenja za mano! Pred parimi leti 3-4 sem imel to fazo, vozil sem hitro po Avto Cesti preko 200 km/h vedno ko se le dalo pa tja do 270 km/h, imel sem pač tudi tak avto. Šele sedaj se zavedam kolk je to nepremišleno dejanje!
Sedaj vozim po AC 120-140 km /h ker opažam da skoraj vse prehitevam. Seveda so dnevi ko ga potegnem tud do 200 km/h sam se hitr umirim.
Po naseljih več al manj vozim po predpisih tam okol.
Škod mi jednara za kazni in sevda bencin!! Prideš z norenjem pa 5 min prej 🙂
še to:
Če greš vzvratno iz dvorišča na cesto in imaš užgane vse štiri žmigovce v tem pa trešči en vate PLAČAŠ MANDATNO KAZEN 10.000 ali 15.000 Sit.
Če greš pa naprej z ” kljunom ” na cestišče in trešči en vate je pa takoj PREDLOG SODNIKU ZA PREKRŠKE.
Isto je z hitrostjo, Če je v naselju tabla omejitev 20 in jo prevoziš s 100 km/h te ne morejo po*ukat za hitrost ampak SAMO ZARADI NEUPOŠTEVANJA PROMETNEGA ZNAKA!!!
Zapomnite si to, in mogoče sem vam dal odgovor na vprašanje, zakaj modri angeli ne stojijo na neki cesti k vsi norijo in še parkir plac imajo!!
VELIK JE LUKEN V ZAKONU 🙂
LP
Sharkon je pisal/pisala:
>
> Isto je z hitrostjo, Če je v naselju tabla omejitev 20 in jo
> prevoziš s 100 km/h te ne morejo po*ukat za hitrost ampak
> SAMO ZARADI NEUPOŠTEVANJA PROMETNEGA ZNAKA!!!
>
> Zapomnite si to, in mogoče sem vam dal odgovor na vprašanje,
> zakaj modri angeli ne stojijo na neki cesti k vsi norijo in
> še parkir plac imajo!!
Hm kdaj te pa potem lahko spolno zlorabijo zaradi hitrosti? Mislim, saj vedno nekje stoji znak z omejitvijo, ki ga ne upostevas ce gres prehitro? Ali to pomeni samo ce mimo tega znaka prehitro peljes…? ni mi cisto jasno v cem je fora ?
lp ajs
Še enkrat!!
Spolšna prometna določila,
v naselju 50
Izven naselja 90
AC 130
če to kršiš plačaš kazen za kolikor si prekoračil!
primer:
Pripelješ se v kraj ? Mačkovje 🙂 in voziš namesto 50 km/h 3 km/h je tolerance. Če voziš od 54 km/h naprej plačaš davek.
V tem kraju Mačkovci pa naletiš na tablo omejitev 40 km/h potegneš avto na 100 kn/h te lahko kaznujejo samo za 10.000 sit zaradi ne upoštevanja prometnega znaka. V splošnih določilih ne piše za dodatne table!
lp
bo ok??
OK :))) hvala!! si bom zapomnil…….samo a se za dodatne table potem smatrajo potem tudi table recimo pred cestninsko postajo, delo na cesti itd…??
lp ajs
Točno tako!
lp
I like it allready!! :))))
lp ajs
Jao, tele slovenske ceste. Ma ne,.. Raj recem, tele slovenski mencaci na cestah. Zanc sm iz prehitevalnega mogu zapelat na odstavni, ker me je izsilu en tovornjak (7,5T), ki je seveda prehitevu drug tovornjak, z kakih 120 na uro.. Vozu sm se lih ene 180, ko mi je ene 100 metrov pred mano skocu notr.. Se dobr da nism meu nobenga na desni. Hvala bogu za ABS, ne vem pa kako bi to izpeljal ce ne bi znau tok dobr avta lovit.
Kar se tice pa slovenskih cest, vozim tok kolikor dopusca cesta, vozni pogoji in promet. Na avtocestah povprecno vozim od 180-220. Velikokrat prevec veter piha in gremo pol pac 160 al pa tok da se da vozit, brez pretiranga rizika. Magistralke pa kolkr dopuscajo, tud do 160 ce se da. drgac pa okol 120-130. Najraj mam pa razne gorske magistrale.. Lepi ovinki, full se da dobr vozit, pa pozna se ce mas dobr avto, ovinki so pregledni da loh sekas, ipd..
V mestih je zadeva drugacna, saj je polno kolesarjev in otrok ter zmedenih ljudi. Obicajno ene 20 cez omejitev. Ce je pa kje ksna sola pa velikokrat manj od omejitve.
Pa dobr se zamislte, kaj pomeni bit hiter voznik in kaj pomeni bit nor voznik. Eno je vozit hitro, drugo je pa stalo na cesti delat. Glede na to da vas bo veliko reklo da sem nor, vam kar takoj povem da nikol ne prehitevam (razen ovir) po polni crti in nasplosno spostujem znake. Med voznjo ne kadim in se ne ubadam z mobilnimi telefoni. Velikokrat izklopim radio, da se bolje slisi motor in cestisce.
Pa poslusat morte svoj obcutek.. Obicajno se napetost na cestiscu naredi veliko prej, predn pride do nesrece. V primerih ko mi obcutek pravi da nekaj nekje ne bo uredu, oziroma da je preriskantno, nemudoma ukrepam (to pa ne pomeni, da zabijem bremzo do konca in cakam da me kdo nabije v rit).
Ne maram policajev v civilu, ki se vozijo po avtocestah in merijo hitrost, saj se ti ob tem dobesedno zalepijo na rit in te s ten provocirajo. Ne drzijo nikakrsne varnostne razdalje, ti pa si zaradi tega ker je nekdo venomer tik za tabo zivcen in se ga ze instinktivno hoces otresi. Ali da te prehiti ali da sam pospesis. Obicajno se zadeva konca s tvojo prekoracitvijo hitrosti.
Ljudje pamet v roke!
lp,
Pamet naj bo kjer je! Raje volan v roke!
lp
Včas sem divjal kot muha brez glave. Sedaj pa vozim nekeo po omejitvah, pa še škoda dnera je za pulcaje. Po avtocest pa tut jst grem več kot 130.
Ma po mojem mnenju 130 sploh ni realno. Seveda se tega nikoli ne drzim, grem tam okol 160-170…vem da je prehitro, ampak sm bolj skoncentrirana ce grem hitreje:) Nikoli se nisem imela nesrece ali kaj podobnega, sem pa ze kr neki zapravla za radarje:) V Nemciji majo too much stroge kazni, sem za misji drekec prehitre voznje, ze dobila 200dem…tako da tam sevedno drzim vseh pravil, itak pa imajo na nekaterih predelih autobanov tudi neomejeno…
Drugace so me pa ze trikrat ustrelil ( radar) pa enkrat je za mano prpelu letos:)
Eh morm izzkoristt avto:))
vem da je to narobe:)))
me bo ze izucil:)
sam sm previdna:)))
Jes pa, ko vozim, dam jezička med zobe, nardim trd hrbet, pa lepo previdno…
Forum je zaprt za komentiranje.