Najdi forum

LP!

S partnerko imava problemček. Ubistvu imam jaz ta problem.
bom kar po domače povedal… med masturbacijo in tudi med oralnim sexom, je vse normalno… ubistvu, se mora ona kar potrudit da se zgodi…. ko pa začneva sexati, me pa kar prime in vsega je konc še preden se sploh zabava začne. pa če tudi je od prejšnjega izliva minilo le 5 min. ali je to problem ki ga moram v glavi razčistiti……ali kaj??

HVALA!

Spoštovani!

Prva misel pri funkcioniranju spolnega uda in glede zadrževanja izliva se nanaša na to, ali je vse v redu v medicinskem smislu. Torej, ali vse funkcije delujejo kot je treba.
Glede tega je smiselno preveriti pri urologu.

Vendar glede na to, da pravite, da je med masturbacijo vse v redu, se očitno zgodi neka razlika pri kontaktu z drugo osebo.

Pri tako skopih informacijah lahko rečem le, da penis ni vibrator, ki bi deloval kot stroj in bi se ga na tak način tudi popravilo, če ne deluje. Tukaj gre za povezavo veliko psihičnih procesov in za veliko pogojev, o katerih na daljavo ne moremo z zanesljivo ugibati.
Najprej za sprejetost in sproščenost s samim seboj, za varnost v bližini z drugim, za predajanje, zaupanje in tako dalje.

Gre za to, da poznamo, kaj nas vzburja, da lahko sproščeno uživamo v teh občutkih, da jih poznamo, smo z njimi domači. Najprej pri sebi in nato tudi z osebo, s katero to lahko delimo.

Pri prehodu iz spolnega uživanja v sebi k uživanju v dvoje je lahko spet veliko ovir.

Ko pravite, da vas nekaj prime, je potrebno to raziskati – kaj je na tem. Vse to ima za vas nek smisel, čeprav se zdi od zunaj zelo nesmiselno. In taka raziskovanja navadno sami ne zmoremo oz. traja zelo dolgo časa, da pridemo vsem vplivom do dna.

Iz lastne prakse lahko povem, da se že pri enem pogovoru navadno uspem približati bistvu in nato sledi delo na spremembah nekih prepričanj, ki jih imamo v sebi. Hitreje gre, če se to odvija v partnerskem odnosu.

Tudi ne vem, koliko ste stari, ali govorite o odnosu, ki je bežen ali o dalj časa trajajoči stalni vezi. Veliko je odprtih vprašanj, ki so pomembna za razumevanje našega spolnega vedenja. In osebni kontakt v svetovanju je v tem primeru edina smiselna pot.

Zato priporočam strokovno pomoč.

Morda še napotek, da si ogledate, kaj smo na temo prezgodnjega izliva na tem forumu že napisali, morda najdete zase še kakšen dodaten namig.

Lep pozdrav,

hvala za odgovor!
mislim da sem problem rešil….z partnerko s katero sva začela resno zvezo sva imela pogovor ki je trajal skoraj celo noč, in ugotovila sva da sem jaz se toliko preveč sekiral ali bo ona zadovoljna z mano, da mi je vse skupaj ušlo iz rok.
po pogovoru sva poskusila še enkrat in bil sem popolnoma sproščen, zaradi šesar sem lahko sam nadziral trenutek izliva…. sedaj lahko povem da nama je pogovor zelo, zelo pomagal. končno oba uživava!

in vsem ki trpite zaradi prezgodnjega izliva, priporočam da se z partnerko pogovorite. morate biti povsem odkriti do nje, še posebej pa do samega sebe. veliko vlogo igrajo misli. vsaj pri meni je bilo tako!

Zadrževanje izliva se je potrebno naučiti mogoče s tehniko prekinjenega občevanja. Predenj je prepozno, izvleci penis iz nožnice in počivaj, nadaljuj pa s prsti ali z usti. Glavico penisa močno stisni s prsti, da odteče kri. Ko vzburjenost popusti nadaljuj. Ko zadovoljiš partnerko, se končnemu užitku prepusti še sam.

Hvala za odgovor in iskreno mnenje!

Pomen pogovora o spolnosti je resnično večji kot izgleda na prvi pogled. Prav neverjetno je, kako se o tem nikjer nismo naučili pogovarjati – in je res, da za pogovor o spolnosti, ki temelji na naših doživetjih in naših lastnih izkušnjah, nismo opremljeni.

Zato je še toliko bolj spodbudno, če premagamo zadrego in doživimo spremembo v smeri večjega funkcioniranja in izboljšanja kakovosti medsebojnega odnosa.

Lep pozdrav,

New Report

Close