Najdi forum

Pregrešno dobre rezine

Za darilo vam napišem recept za rezine, ki so zares njami njami :-))

Testo:

25 dag stopljenega masla
25 dag orehov
12 dag fruktoze
20 dag polnozrnate moke

Zmešamo v maso, ki naj se peče 20 minut pri 170°C

Nadev:

pol kg nemastne skute
4 jajca
2 žlički vanilijeve arome (v originalu so to 4 vanilijevi sladkorji)
7 dag fruktoze

Beljake stepemo posebej. Ostale sestavine prav tako zmešamo in jim na koncu dodamo sneg iz beljakov.
Ta nadev damo na pečeno testo in še enkrat damo v pečico za 30 minut pri 170°C (to je podatek za pečico brez ventilacije)

In potem…. dober tek!

Edina stvar, ki me pri tem receptu moti, je velika količina masla. Mogoče bi se dalo malo zamenjat, na primer polovica masla in polovica nečesa drugega – samo ne vem česa.

LP,
Maja

oj

A lahko namesto fruktoze ravno toliko dkg sladkorja?

lp

Hojla…

Seveda lahko, saj lahko tudi z belo moko narediš…
…ampak ravno to je point bolj zdravih slaščic.

Lp sonček

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

Tole mora biti pa res pregrešno dobro!

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

oj

Ma ne vem tale natreen pa fruktoza, ki sploh ne vem s česa je, no ne morem pametovat, ampak jaz uporabljam neprečiščen sladkor in je po moje kr najbolj zdrav. Vsi umetni pripravki so tako tako, iz česa je pa fruktoza?

lp

Fruktoza je naravni sadni sladkor in nima nobene zveze z natreenom.

LP,
Maja

Moram popraviti recept:

peče se pri 160°C (zaradi fruktoze)

Če uporabljate navaden sladkor, pa je OK pri 170°C.

LP,
Maja

New Report

Close