pregomin
moji hčeri so pri starosti treh mesecev predpisali zaradi alergije na k.mleko Pregomin, vendar je po njem dobila boleče mozolje, tako da sva po posvetu z dr. Glavnikovo prenehali s Pregominom in od takrat uživa le riževo mleko – ima alergijo tudi na sojo.
Lansko leto sva dobivali dodatek za nego, letos pa so ga zavrnili, češ da ima otrok pregomin brezplačno. Enkrat pa sem nekje zasledila, da je Pregomin starostno omejen vendar ne vem kje in koliko je bila starostna meja. Hči je stara 4 in pol.
lp, T.
Pozdravljena!
Ko sem zadnjič potrjevala recept za Pregomin na zavodu za zdravstveno zavarovanje, sem vprašala do katere starosti so otroci upravičeni do Pregomina. Spomnim se le, da je bil odgovor da ga dobijo tudi odrasli otroci. Potem si nisem več belila glave s starostjo 😉
Naša Nadja je bila na Pregominu 4 leta. Bicom terapevtka je rekla, da ji škodi, in da pa bi ji Pregomin AS ustrezal. Pregomin AS je za otroke, ki so alergični na kravje beljakovine, sojo in ne prenašajo Pregomina. Dr. Glavnikova ga je decembra predpisala Nadji, meni namreč, da ji navadni Pregomin škodi. Super! A glej ga zlomka, Nadja ga ne mara :-((
LP, Maja