Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Pregomin

Pregomin

Kako lahko dobiš pregomin na recept? Hči je alergična na mlečni sladkor. Ali nam sploh pripada? Prosim za več informacij.

Mi smo šli na pregled v alergološko ambulanto. Zdravnica je ugotovila alergijo na kravje mleko in sama sprožila zahtevek za Pregomin. Odobrili so nam 60 škatel za 6 mesecev.

Ali lahko vprašam koliko ste stari, otrok namreč. Moj sin je star tri leta in dobimo samo tridest škatel za 6.mesecev in nam je premalo.
Hvala za odgovor!
LP Manja

Danes sem bila pri hčerini pediatrinji, rekla je da mi ona ne more napisati recepta. Pri pregledu v alergološki ambulanti pa so mi rekli da pri tako nisken IgE- 4 ne delajo kožnih testov.
Kakšne izkušnje imate?

Mislim, da otrokom od 2. leta starosti ( ali že od 1,5 let ) pripada samo 30 škatel za 6 mesecev, saj naj bi že jedli ostalo hrano in z njo naj bi dobili vse potrebne snovi. Tako naj bi Pregomin nadomestil le mleko.
Tako teoretično.
Naš fant, ki pa bo novembra star 4, pa mislim, da bo zrasel kar na tem mleku, saj ne mara ne riževega ( le v palačinkah ), sojinega pa niti pod razno. Kar se pa tiče ostale hrane je riž in testenine – brez omak(!), meso, pa šele zadnje leto. Zelenjavae noče ( malo proba v vrtcu ), sadje slabo,…

Torej, ko Pregomina zmanjka ga dokupujemo, 2x pa smo ga že dobili od mamic preko med.over.neta, katerima še enkrat hvala.
M.

New Report

Close