pregled
Spoštovani,
imam vprašanje v zvezi z zdravniškim pregledom za vozniški izpit. Že pri zdravniškem pregledu pred pridobitvijo vozniškega izpita so ugotovili manjšo dioptrijo (slabši vid na daleč, predvsem težave z ostrino) in sem zaradi tega imela veljavnost za 4 leta. Ponovni pregled je pokazal, da se mi vid ni poslabšal, zato sem dobila podaljšano za 6 let. V začetku februarja pa poteče teh 6 let, jaz sem pa noseča 25 tednov in na bolniški (10 dni) zaradi pritiska navzdol, krvavitve, slabosti, ….. . Na bolniški bom kot kaže do poroda.
Kljub temu sem se naročila na zdravniški pregled za podaljšanje vozniškega izpita. Zanima me, kakšne so moje pravice in dolžnosti pri pregledu; ali bom kako drugače obravnavana? Zdi se mi, da odkar sem noseča slabše vidim in to se mi je tudi prvič zdelo, po porodu pa sem spet videla boljše.
Pred kratkim sem govorila s prijateljico, ki je bila na tem pregledu pri istem zdravniku in mi je povedala, da kljub temu, da ima težave z vidom, se je morala na pregledu sleči do spodnjega perila in početi kar nekaj “čudnih” stvari. Zaradi tega Vas vljudno prosim, če mi lahko na kratko opišete kako naj bi ta pregled izgledal.
Hvala za pojasnilo in nasvet.
Lep pozdrav,
Klavdija
Draga Klavdija!
Verjetno veste, kako izgleda tak pregled…pregledajo oči, reflekse itd…kako natančno izgleda pa se tudi jaz več ne spominjam…pozanimajte se pri osebnem zdravniku! Morda se je potrebno sleči tudi do spodnjega perila…vendar tega ne vem….vsekakor pa ne vem kaj so po vašem mnenju čudne stvari….
Lep pozdrav,
Tanja Koderman
Forum je zaprt za komentiranje.