Pregled v 37 tednu in konec!!
Pozdravljene!
Včeraj sem bila na pregledu pri ginekologinji in sem v 37 tednu nosečnosti in na koncu mi prijavi če do roka ne bo nič pridite naslednji dan po roku nazaj. Sedaj pa me zanima a je to stalna praksa, a ni tako da bi moral zadnji mesec biti na pregledu vsak teden?
Zanima me še nekaj, opažam da včeraj in danes se skoraj nič ne premika, a se to dogaja še kateri ali ne? Včeraj sem povedal ginekologinji in je preverila srčka in potem še pogledala z ultrazvokom in rekla da je vrede.
Hvala za odgovore.
LP P
Hojla!
Ne vem, kako je s pogostostjo pregledov na koncu, glede premikanja pa se na koncu pogosto zelo umirijo in ni tistih izrazitih brc. Pri mojem ginekologu dobiš tak list za štetje plodovih gibov. Otrok naj bi se čez dan vsaj 10x premaknil. Poskusi šteti, če pa si še zaskrbljena, pojdi nazaj in vprašaj še enkrat. Verjetno je dete le utesnjeno 🙂
Nina
Jaz sem imela v zadnjem mesecu ctg in preglede na 14 dni, kar je po mojem čisto normalno. Sama moraš šteti premike male pikice, ker se na koncu kar umirijo, bolj izrazito je otrdevanje trebuha. Če nisi sigurna raje pokliči in še enkrat vprašaj, da ne boš skrbela in se obremenjevala.
Srečen porod, Ninča.
Petruška !
Jaz sem tudi v 37. tednu nosečnosti in grem jutri na CTG, potem pa ravno tako konec pregledov pri mojem ginekologu, kar tudi meni ni ravno najbolj všeč glede na to, da sem že zelo okorna in hodim kot raca.
Tudi jaz sem mislila, da so na koncu nosečnosti pregledi enkrat tedensko, vsaj tako sem zasledila v številnih literaturah, ki sem jih prebirala v času nosečnosti.
Kakorkoli že, želim ti lepo nosečnost še do konca in pa seveda čimlažji porod.
Lep pozdrav,
Vsem hvala za odgovore in lepe želje. Mene pa sploh ni pogledala s CTG-jem ali pa da bi mi dala napotnico. Ja sem danes štela in je bilo več kot 10 gibov. Ma sej sploh ne veš več kaj bi si mislil, pri enih je tako pri drugih spet drugače, če je pa kaj narobe pa tako noben ni kriv.
LP in lep dan še naprej.
LP P
Ej Petruška, morda si pa ena od srečnic, ko je vse v redu in ti ni potrebno hoditi. Čeprav vsaj na 14 dni bi te lahko kej pogledali. Jaz moram iti vsak teden, pa ne da mi je odveč,samo to pomeni, da z menoj ni vse OK in da me malo bolj nadzoruje. Sem pa jest tud v 37 tednu in jutri bo že tretji zaporedni tedenski pregled.
Si želim, da ne bi bilo tako pogosto, ker potem bi bila verjetno malo manj zaskrbljena.
Jagoda
Jaz sem po 37 tednu hodila enkrat tedensko na CTG. Se je zgodilo, da sem šla tudi izven “naročenega”, npr: ko sem padla (bolj zakotalila ;-))) in ko se mi je zdelo, da se ne premika dovolj pogosto.
Pa so me pomirili: otroka moraš v 24. urah vsaj 10x začutiti. Če ga ne, greš na CTG.
Saj bo štručka kmalu v tvojem naročju!
Nataša
Jaz sem hodila na koncu na 14 dni, potem na 1 teden, po roku pa celo vsake 2 dni… Ker se ni nič zgodilo, so se odločili da mi sprožijo porod (brez da bi me vprašali) – ko sem šla prvič na pregled v porodnišnico. Takrat so se pa muke začele. Pozivam vas, da čakate čisto do konca (ne prehitro v porodnišnico), kajti porod očitno radi sprožijo. Glede na to, da so umetni popadki bolj boleči (po besedah osebja), bo bolje, da počakate vsaj 14 dni čez rok. Nenazadnje se lahko zmotijo. Da pa ne bi prišlo do komplikacij, si pa štejte gibe ali pa prosite ginekologa, da vam napravi UZ.
To bi bil moj predlog.
Jaz sem prvič hodila na preglede na 1 mesec. Tudi na koncu, saj je bilo vse v redu. Drugič pa sem bila zelo bolna, zato sem imela na koncu kontrole na 1 teden. Enkrat sem kljub antibiotikom dobila visoko vročino na petek in sem klicala v porodnišnico. Rekli so, naj pridem kar tja, da bodo pogledali, če je z otrokom vse v redu. Tam so mi potem rekli, da je v redu in da naj še pridem, če se mi bo zdelo, da se bolj malo premika. Torej, če je vse v redu, nimaš bolj pogostih pregledov na koncu.
Moji ctg-ji so bili proti koncu na 14 dni in potem dvakrat celo vsak teden. Pa je bilo ves čas vse ok. Le plodovnice sem imela toliko, da mala ni “splavala” dol, zato sem za porodnišnico imela povsod en bataljon klicajev zraven. No, ob porodu so ugotovili, da je bila zapletena v popkovino, tak je bil tudi to verjetno razlog, da ni šlo nikamor. Mislim, da bi se moj škratek rodil kar kak teden prej, če bi zmogla. Tako pa so nam pomagali tam, z umetnimi popadki. Ki niso bili tako grozni, kot nekatere mamice, ki so rodile z umetnimi, tako rade poudarjajo. Mislim, da je edina razlika v tem, da se ne stopnjujejo počasi, ampak “udarijo” z vso silo. Sama sem rabila pol ure, da sem prišla k sebi, saj sem te prve pol ure ugotavljala, da ne bom zmogla do konca, če je to šele začetek. Ampak ta začetek je bil enako intenziven kot konec, nič manj. Ko sem se umirila, sem pač dihala kolikor se je le dalo, v moji glavi pa je bilo le to: dete mora ven. In mora ven čimprej, to bo dobro za oba. In je.
Srečno,
A.
Zdravo!
Pri obeh mojih nosečnostih, sem proti koncu tudi jaz hodila vsak teden na pregled, po roku pa na 2-3 dni. 5. dan po roku pa me je ginekologinja poslala kar v porodnišnico, čeprav nisem čutila popadkov. Ko sem prišla v porodnišnico, so me pregledali in ugotovili, da sem že 3 cm odprta, popadki pa so bili zelo neredni in še vedno jih nisem čutila. Popadki so se pričeli šele na porodni mizi po predrtju posteljice, poleg tega pa so mi dodali še umetne. Mene so enako boleli moji in umetni popadki, le v tem je bila razlika, da ko so mi dodali tekočino v žilo, so se mi popadki podaljšali. Rodila sem v 2 urah, prosila pa sem za sredstvo proti bolećinam (dobila sem 1/2 ampule Dolatina) in moram reči, da mi je zelo pomagalo.
Po porodu sem izvedela, da je bila plodovnica že obarvana in da je imel mali ovito popkovnico okoli vratu. Zato sem prepričana, da moraš obiskovati svojo ginekologinjo konec nosečnosti zelo pogosto. Če me moja ginekologinja ne bi poslala v porodnišnico, ne vem kaj bi bilo. Mislim, da s tistimi ginekologi, ki nosečnic na koncu ne pregledujejo, nekaj ne more biti ok (po moje imajo vse preglede plačane, le da se jim jih ne ljubi opravljati). Jaz bi se pozanimala na Zavodu za zdravstveno varstvo.
Sem pa slišala, da je ena ginekologinja, ki tega ne počne, v Murglah. Ali je tam tudi tvoja?
lp
Tinči