PREGLED PRI INTERNISTU v Ljubljani
Jaz imam sicer probleme z visokim pritiskom, ampak vseeno.
Pred pregldom sem imela 24 urno merjenje pritiska in z meritvami in izvidom sem prišla na pregled.
Pri meni je bil prvi pregled takole: naprej pogovor z zdravnikom (družinska anamneza, dosedanji problemi, s seboj sem imela meritve zazadnje 4 mesece pritiska in vse ostale zivide).
nato mi je poslušal srce, pljuča, potipal žile na nogah (gležnji), vrat, potipal ščitnico).
Nato sva se dogovorila za ponovno0 24 urno merjenje in nato sem šla še v laboratorij, kjer so mi vzeli kri in naredili popolno krvno sliko (delovanje jeter, ledvic, ščitnice in vse ostalo). Čez tri dni sem domov dobila izvid in datum za drugo kontrolno merjenje ter anvodilo, da ga lahko kadarkoli pokličem oz. pridem kar k njemu v bolnico.
Napotnica mi velja do konca nosečnosti.
Glede bolniške pa meni za osebno zdravnico vedno napiše potrdilo izbrana ginekologinja,ki zapiše tudi vse ostalo (v mojem priemru ne gre le za pritisk – piše pa seveda tudi to, da imam te težave, da hodim k internistu in kakšnoi terapijo).
Upam ,da ti je bilo kaj v pomoč. Pogumno, saj ni nič hudega. Jaz bi ti dala malo mojega pritiska in bi obe imeli manj skrbi 🙂
Sicer pa je vse verjetno odvisno tudi od trajanja nosečnosti. Jaz sem trenutno v 25.tednu in ker me pritisk heca že od nekje 16. tedna, mi je internsit rekel, da smatrajo če se pojavijo težave pred 20.tednom (ko se žile razširijo in se normalno malo dvigne), da je bil prtisk visok že pred nosečnostjo in zato so še bolj previdni.
Lep pozdrav in pazio nase in otročka/e.
Nati
Zanima me še ali je potem od njegovega mnenja odvisno ali ti podaljšajo porodniško ali je to odvisno od tvojega ginekologa??
Jaz nisem želela na bolniško, pa me je ginekologinja v bistvu prisilila, saj ve, da sem že v prejšnji nosečnosti velike težave s tem, pa nisem bila niti dneva na bolniški…sedaj je pa še vse veliko huje v drugi nosečnosti…
Sem pa v 22.tednu
Po moje je odvisno od G, kaj bo napisal, lahko pa sledi navodilom internista ali pa tudi ne. Ne vem, nimam izkušenj. To je moja prva nosečnost (sem pa že 37) in se je začelo z bolniško od dneva testa in s hudo hiperstimualcijo in tednom bolnišnice, pa ptoem krvavitve itd.Da mi ne bi bilo prelepo pa sedaj pritisk. Ampak bo že, skoraj smo že v zadnjem trimesečju in tudi morfologija je bila v redu. Tako, da je naš fant pravi borec.
Dobro zrihtaj v LJ, jaz moram jutri na kontrolno morfologijo v LJ, ker so videli samo dve žili popkovnice, ampak to ni nič tako hudega (le bolj natančno morajo spremlajti rast in težo otročka). Sestre pa naj te vržejo s tira (vem, da je težko), ampak zares ni vredno. Nekaj morajo pripomnit. Ko sem se šla prvič naročit na 24 urno merjenje in pvoedala, da sem noseča in da se mudi, mi je sestra v bolnici hotela dati datum avgusta (ko bom upam že veselo menjavala plenice in bo naš fant star 3 mesece) in sem jo tako pogledala, da je še njo skoraj kap in potem sem lahko dobila datum kar čez tri dni. Tako, da se vsega člvoek navadi, verjamem pa, da se je težko sprijaznit, da boš več hodila okoli zdravnikov, če ti prej ni bilo treba, jaz imam sedaj občutek, da bom počasi dobila inventarno številko 🙂
Drži in vse dobro ti želim,
Nati