Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma pregled na revmatološki (ana titer)

pregled na revmatološki (ana titer)

Pozdravljene, pri pregledu na Golniku (alergije) so mi odkrili nepravilno vrednost pri ana titer (1:640). Stara sem 25 let. Decembra sem naročena na revmatološki pregled v Lj….Zanima me kako ta pregled poteka, koliko časa traja in kaj vse pregledajo (kri ali še kaj drugega)?

A boste rekli, da nobene še ni imel tega pregleda ali samo nočete pomagati?

hm prvic slisim za to, tako da ti ne morem pomagati, pocakaj malo, zagotovo ima se kdo to

Živjo!
Si že bila na pregledu? In, kaj so ti ugotovili?
Tudi jaz imam titer ANA nad mejno vrednostjo. Ne vem sicer koliko, ker sem dobila samo na dom krvni izvid od nevrologa. Zaradi visoke mejne vrednosti je napisal da moram it k revmatologu.

Ko sem brskala po netu kaj pomeni titer ANA, sem zasledila le eno od revmatiskih obolenj s kratico SEL. To pa ni nič dobrega.
Kakšni so tvoji izvidi?

Ana titer je pogosto povišan pri vseh revmatoloških obolenjih. Za sistemsko bolezen (SEL) pa moraš imeti še ostale kriterije, ki jih je kar nekaj. Med njimi je povišani gamaglobulini. Jaz imam mejni ana titer ter povišane gama globuline in sem kar dober kandidat :). No upam, da ne. Imam pa pregled aprila in bom javila, ko bom vedela kaj več.

Mici čakamo na rezultate in držim pesti…..

Hvala Sladkorček, res si saldka :). Itak bom javila…

Mici, si bila na pregledu?
Kako kaže?

Sem bila. So mi zopet kri pregledali. Ana titer je 1:160 kar je baje malo, a je najbolje da teh protiteles sploh ni. Gama globulini so še povišani a 1 več kot meja, sedaj me čaka še glavni pregled za lupus ali SLE. Dgač sem pa imela SS in me bodo prav zato testirali na ta protitelesa za lupus. Ker zna biti vzrok. Pa ti prestica kako kaj tebi kaže ?

zasledila sem nekaj zanimivega, zato sem se odločila pisati. jaz sem tudi imela pregled na Golniku za alergije in so mi ugotovili ANA titer 1:640, kar so potrdili tudi iz revmatološke klinike. revmatologa pa imam šele decembra (trenutno naj bi bila na opazovanju sistemska bolezen veziva). tudi sama nisem o teh protitelesih prebrala nič dobrega, a še vedno sklepam, da jaz pa le nimam katere od teh avtoimunih bolezni. zanima me, če kdo ve, če so še kaki drugi vzroki za povišanje teh protiteles in kako poteka pregled pri revmatologu (ali je en obisk dovolj)?

Imam diagnozo MS-multipla skleroza,tudi meni kontrolirajo ana titer.Zadnjič
sem imela 1:320 sedaj sem bila že drugič,na preiskavah titra samo še nisem
dobila izvida.Tako da ne vem kakšen je izvid.Nevem če ta preiskava tako dolgo traja,pred dvemi meseci so mi vzeli kri za preiskave(titer) pa še do
danes nisem dobila izvida.Zanima me ali tudi moja bolezen vpliva na povišan titer?

Pred dnevi semo dobili izvid od hčerke stara je 8 let na katerem ima prav tako povišan titer ana
1:640 ali ima kdo kakšno informacijo okoli tega

titer ana je povišan pri avtoiumunskih boleznih – različnih. lahko pa tudi zaradi česa drugega (plučna obolenja, rak, gastrointestinalna obolenja, hormonske motnje, krvne bolezni, kožne bolezni…) lahko pa je pri starejših povišan titer ana tudi če niso oboleli ampak je prisotnost revmatksih ali sistemskih obolenj v družini
tako da sama postavitev diagnoze ob povišanem titru ana je zelo nemogoča. potrebne so še druge preiskave.

LP

Drage moje!
Odgovor andraskele je popolnoma pravilen. Lako le leta opazuemo kaj se z ana dogaja, kaksen je tip in kaksen titer in ce se pojavijo tudi specificne ena. Glede na klinicno sliko se nato odlocijo kaj pomeni in kako ovrednotiti test.
Ne smete zagnati paniko – vsaka dg. zahteva vec kriterijev – cisto odvisno – zbirajo se vasi podatki anamneze, klinicno stanje in izvid ostalih preiskav prizadetosti organov, ter nato slikovne preiskave, histologija,..sele iz vsega skupaj se postavi diagnoza!
Lahko pa traja tudi vec let, da se sploh razivje kakrsnakoli bolezen ali pa stanje ob katerem si ana lahko razlagamo!

LP

Pozdravljeni,

moj sin ima povišan ANA TITER 1:640. Prosila bi, da kdo kaj več pove, izkušnje… Namreč sem obupana. Kaj lahko pričakujem na revmatološkem pregledu. Se razvija hujša bolezen?

 

Hvala

New Report

Close