PREGLED NA POLIKLIN.
(SE OPRAVIČUJEM, otroci mi kar naprej udarjajo na tipkiovnico)
na dane rezultate, me torej zanima, če se bolezensko stanje lahko
popravi oz. normalizira z tabletami, ali obstaja možnost za ponovno
uspostavljanje normalnega stanja, ob predvidevanju, da se pacient
pravilno hrani in giblje (sedaj se bolj malo)
Ne sprašujem zato da se nebi, vendar bi prosila za boljše razumevanje
tudi svoje bolezni, priporočila za kakšno knjigo, kako si lahko za nadaljni
potek čim bolje sama pomagam, organiziram življenje,,,,,,,,……….
je kakšna knjiga, napotki, bilten, karkoli, da bi nam to pomagalo.
Vas bom poskušala ponovno jutri poiskati na vašem oddelku, danes ste bili nedosegljivi, rada bi se vam osebno zahvalila, ker ste mi resnično
skrajšali marsikatero težavo, ki sem jo imela že leta, splošna pa mi ni znala pomagati.
lep pozdrav.
Spoštovani!
Pri vas gre za hipotirozo po kroničnem tiroiditisu (Hashimoto). Potrebno bo nadomeščanje ščitničnih hormonov (npr.Euthyrox). Ob jemanju zdravil se bo vaše počutje izboljšalo, vendar bo predvidoma potrebno trajno jemanje zdravil. Žleza ščitnica je zaradi avtoimunskega vnetja poškodovana v tolikšnji meri, da ni pričakovati, da bi si opomogla in ponovno pričela proivajati hormone v zadostni količini. Vsekakor je priporočljiva zdrva prehrana, dovolj gibanja in izogibanje stresu.
Lep pozdrav!
Če se želiš priključiti naši skupini – smo same fajn punce s hashimotom; ampak ker smo hashiji, smo malo bolj počasne, pa smo že cca pol leta v fazi ustanavljanja društva, se javi. Zaenkrat si izmenjujemo koristne napotke in informacije o raznih načinih za izboljšanje počutja.
Kar tule odpiši, pa se bomo kaj dogovorile. Lahko mi pišeš na [email protected], če želiš.
Še enkrat pa – ne boj se. Ne bo konec sveta. Boš malo bolj utrujena od ostalih smrtnikov, pa kakšno kilo ali dve več boš imela, no ja… bom nehala. Oglasi se.
Lp, Burja
burja rada bi postala del vaše skupine, danes sem utrujena in hudo
nervozna, mi ne uspe poslati e-maila, na tvoj naslov.
bi pa vseekakor kakšen nasvet z kilogrami rabila, grejo dol ali gor, ko bom
začela z jemanjem tablet. in tudi ta zaspanost, me močno trenutno muči?
grem kar ležat,
VESELE PRAZNIKE PRAV VSEM ŽELIM.
Sama imam s kilogrami grozne težave (presnova je vražja stvar), kar se utrujenosti tiče, pa sem veliko boljša. Tudi otekanje rok in mravljinčenje v rokah in nogaj je neprimerno boljše. Je pa naše stanje močno povezano s količino stresa.
Tablete začni jemati postopoma (upam, da so ti povedali), in količino postopoma višaj na pravo. Prvo izboljšanje počutja lahko pričakuješ po cca 2 do 3 tednih. Seveda pa po mislim da 3 (?) mesecih ponovno kontroliraj TSH.
Mail pa mi poskusi še poslati, ali pa (če nimaš takega z imenom in priimkom) ga napiši tukaj.
Lp, Burja