Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? pregled krvi

pregled krvi

A kdo ve, kdaj (pri kateri starosti) nam pripada (ženskam) pregled krvi na račun zdravstvenega zavarovanja? Hvala.

Ne razumem, jaz nikoli nisem plačevala pregled krvi? za kaj pa gre?

Rada bi en splošen pregled krvi, da vidim, če je vse v redu: holesterol, sladkor, ščitnica. Pač stvari, ki jih običajno zdravniki niti ne gledajo. Je že kar dolgo časa kar sem bila zadnjič na pregledu krvi, pa itak zgornjih stvari niso gledali.

Velika večina tega ne ve – vsem osebam enkrat na leto preko zavarovanja pripada kompleten pregled krvi, brez da navedeš razlog za tako preiskavo. Nekaj takega kot ginekološki bris na tri leta pri ženskah.

Pri zdravniku vam tega sami od sebe ne povejo, to pa sem izvedela od kolegice, ki dela kot administratorka pri splošnem zdravniku.

milonca, a to časti obvezno ali dodatno zavarovanje ali fifty-fifty?

Tega pa na žalost ne vem.

Po 35 letu sigurno, potem tudi ko si star 45 let.Samo to ne povedo, pripada vam kar obširen sistematski pregled,

Vsake dve leti me firma pošlje na zdravniški pregled in mi pogledajo tudi kri.
Dvakrat na leto grem na krvodajalsko in mi kri pregledajo še na drug način (pa ne dajem krvi zaradi tega, da ne bo pomote).
Moja zdravnica bi mi dala pregledat kri sigurno vsako leto, če bi jaz tako želela.

New Report

Close