Pregled kosti
Pred dvema letoma sem prebolela anoreksijo. Ko sem bila v bolnici, so mi naredili tudi preiskavo kostne mase, ki takrat ni bila uredu. Slišala sem, da so posledice anoreksije tudi osteoporoza, sama pa nočem pri tridesetih letih sedeti na vozičku zaradi zlomov.
Sedaj sem zdrava, jem normalno hrano in pijem mleko (kakav) vsak dan, poleti tudi sladoled, saj sem slišala, da je v mleku veliko kalcija, ki preprečuje osteoporozo. Je to res? Kaj mi svetujete?
Zelo si želim iti na slikanje kostne mase, vendar ne v domačem kraju, ker me je sram, tudi svoji osebni zdravnici si tega ne upam reči.
Ali je možno, da mi kje v Ljubljani slikajo kosti in povejo, če je vse uredu?
hvala
Pozdravljena Solza!
Glede na napisano bi ti priporočala slikanje. Za Ljubljano ne bi vedela. Pa sigurno je kje na večih mestih. Tudi sama imam zaradi anoreksije osteoporozo…Glede zlomov pa ni tako hudo, da bi pristal kar na vozičku. Lepo pojdi na slikanje, katero je v vsakem primeru samoplačniško, pa boš videla kaj ti bodo povedali.
Tukaj je tudi pomembno, če imaš menstruacijo.Mene so zaradi hude osteoproze z celo serijo poškodb upokojili za štiri ure. Pa se veliko gibljem, zdravila sem črtala in se je stanje kar izboljšalo.
Želim ti, da dobro urediš in seveda hrana ta je pomembna.L.p.