Pregled hormonskih vrednost ščitnice
Pozdravljeni
Vprašala bi kako se lahko interpretira izvide hormonov ščitnice
TSH 0,66
pT4 14,47
pT3 3,75
HVALA
Vsi parametri so v okviru normale.
Kako pa se počutiš?
Pozdravljeni,
zelo lepo bi prosila za nasvet. Namreč maja me je osebna zdravnica zaradi slabega počutja poslala na odvzem krvi za ščitnico in TSH je bil rahlo povečan na 4.99, ščitnična hormona T3 in T4 sta bila normalna.
Pri ponovnem testiranju čez tri mesece, septembra je bil TSH zopet povečan in sicer na 7.74, ščitnična hormona zopet normalna. Odšla sem samoplačniško k tirologu na pregled in UZ ščitnice, ki je pokazal neke strukturne spremembe na ščitnici sumljive za avtoimuno vnetje. Napisal mi je recept za euthyrox, vendar mi je istočasno še svetoval naj pred jemanjem tablet še testiram ščitnična protitelesa antiTG in antiTPO za potrditev avtoimunske bolezni – hipotiroze. No tu pa se stvar zaplete, odšla sem na testiranje teh protiteles na Adria Lab, kjer sem ravno včeraj prejela izvide po pošti in izvidi so normalni, ščitnična protitelesa niso povečana in piše da ne bom zbolela za avtoimunsko boleznijo – hipotirozo, istočasno pa sem poleg ščitničnih protiteles dala zopet preverit TSH in zopet je bil povišan na 5.57.
Nisem še zasledila primera, da bi bil TSH zvišan, in da ne gre za premajhno delovanje ščitnice. Kaj bi bilo lahko narobe? v izvidih mi še svetujejo naj dam preverit TPI, v primeru suma na bazedovko, vendar kako če imam TSH zvišan in ne znižan?
Ali kdo pozna podoben primer? Lepo prosim za mnenje, nasvet, zelo vam bom hvaležna, ker sploh ne vem več kaj se dogaja. Zmetala sem ogromno denarja za preiskave,ker sem se use odločila samoplačniško, saj imam reden pregled pri tirologu šele konec februarja.
Ali je možno da delovanje ščitnice moti nekaj drugega v telesu?
Zelo vam bom hvaležna za odgovor in vaš čas.
Lep pozdrav,
Nia
Forum je zaprt za komentiranje.