Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje pregled hormonov

pregled hormonov

Pozdravljeni,

Pred 10 leti so mi postavili diagnozo androgena alopecija. Od takrat jemljem Diane 35. Stanje se je popravilo. Pred 6 meseci pa so mi zopet začeli izpadati lasje, postali so tanjši, slabši…
Ali naj si dam pregledati hormone? Ali moram pred testiranjem prenehati jemati Diane 35 ali ni potrebno? Bojim se namreč, če bom prenehala jemati tbl., da bo stanje še slabše.

Hvala in pozdrav

Spoštovani!

Glede na to, da so vam pred leti postavili diagnozo androgena alopecia, ponovno testiranje hormonov ni potrebno. Glede na to, da stalno jemljete Diane 35, je vzrok za tokratno izpadanje las, morda iskati drugje (sezonsko izpadanje, pomanjkanje vitaminov in mineralov, vnetna žarišča v telesu …). Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil osnovne laboratorijske preiskave, oziroma druge potrebne preiskave za opredelitev stanja. Z jemanjem Diane 35 priporočam nadaljevati.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani,

Pred 10 leti nisem naredila nobenih preiskav. Zdravnik mi je samo predpisal Diane 35 in rekel, da gre verjetno za androgeno alopecijo.

Sedaj pa se mi je stanje zopet poslabšalo kljub Diane in mogoče bi bilo dobro, da si pregledam hormone.

Katere preiskave hormonov (ali druge) bi bile potrebne. Dobila sem od splošnega zdravnika napotnico za preiskavo gonadotropnih hormonov. Ali je to v redu?

Hvala za odgovor in lp

Spoštovani!

Priporočam določiti testosteron, DHEAS, FSH, LH in PRL, oziroma opraviti pregled pri endokrinologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani,

Trenutno so mi pregledali hormone:

– LH izvid je 0,1
– Progesteron izvid je 0,66
– Estradiol izvid je 0,07
– testeron izvid je 0,6

Mi lahko prosim razložite, kaj pomenijo izvidi. Še vedno jemljem Diane 35.

Sem naročena pri endokrinologu, vendar je čakalna vrsta. Mene pa zelo skrbi, ker imam že precej manj las.

Hvala in lp

Spoštovani!

Vrednosti LH, progesterona in estradiola so skladne z jemanjem Diane 35, raven testosterona pa je v mejah normale (0,3 do 3,5 nmol/l), kar pa ne izključuje androgene alopecije.

Lp

zanima me ali je vrednost estradiola pod vplivom kontr.tbl. nižja kot pri nejemanju kontr.tbl?
hvala!

pozdravljeni!
verjetno ste spregledali moje vprašanje,zanima me ali je vrednost estradiola pod vplivom kontr.tbl. nižja kot pri nejemanju kontr.tbl?
hvala!

Spoštovani!

Ob jemanju OK je vrednost estradiola v serumu nižja kot brez OK, vsekakor pa se vrednosti estradiola med ciklusom spreminjajo. Najvišje so ob ovulaciji.

Lp

Spoštovani dr. Pirnat,

pred kratkim je moj partner (star je 34 let) opravil UZ in pregled krvi na Oddelku za bolezni ščitnice in prejel naslednji izvid:

TSH; 5,664 mE/L
FT4: 14,3 pmol/L
FT3: 5,00 pmol/L
antiTg; 134,1 KE/L
anti TPO: >1300 KE/L
Diagnoza: latentna hipotiroza po kroničnem limfocitnem tiroiditisu in terapija z Euthyrox-om.

Smo čisti začetniki na tem področju, saj nas je nenadoma “zadelo”. Nam lahko malo opišete oz. bolj laično razložite, kaj to pomeni, kakšne se posledice oz. nadaljnje zdravljenje, ali to pomeni, da bo moral ta zdravila jemati vse življenje,…
Hvala in lep pozdrav,
Neda

Spoštovani!

Gre za blago premajhno delovaje ščitnice po kroničnem avtoimunskem vnetju ščitnice. Zdravljenje z dodajanjem ščitnčnih hormonov je pri tej bolezni najpogosteje trajno.

Lp

Lep pozdrav!
Stara sem 28 let imam povišan krvni pritisk in sicer 110/160, jemljem dvojne tablete za zniževanje krvnega pritiska, ob jemanju je tlak 80/117.
Že 5 let nimam menstruacije, pred tem normalna.
Moji izvidi so, na tretji dan M ciklusa…ob teabletkah ‘Cikloproginova ‘za sprožanje:

S- TSH 2,25
S- FSH 0,67
S- LH 0,22
S- PRL 24

Kaj to pomeni…
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

TSH je v mejah normale. Vrednosti ostalih hormonov so pričakova ob jemanju Cyclo-Progynova.
Lp

New Report

Close