pregled
S fantom načrtujeva otroka. Bila sem na rednem ginekološkem pregledu, ginekologinja je rekla, da je vse v najlepšem redu.
Zanima pa me kaj sploh lahko ugotovi oz. vidi z rednim ginekološkim pregledom(ali lahko odkrije kakšne prepreke za zanositev). To me zanima predvsem zato ker nama šest mesecev ni uspelo in me počasi začenja malo skrbet.
Najlepša hvala za vaš odgovor!
spoštovani,
vaše vprašanje je sicer tehtno, saj z običajnim pregledom res ni mogoče kaj prida preveriti sposobnosti zanositve, razen seveda tega, ali ima ženska maternico ali ne in še za to bi potreboval le odgovor na eno vprašanje: “ali imate menstruacije?”Sicer pa običajni ginekološki pregled niti ni namenjen ugotavljanju plodnosti.
Po drugi strani naj vas spomnim, da pol leta ni doba, ko bi vas smelo kaj skrbeti, saj za oceno plodnosti uporabljamo daljšo časovno enoto: eno leto. Če vama v letu dni ne uspe, pa se obrnite na svojega ginekologa.
no, v takem primeru bi uporabil ginekološki pregled in ugotovil, da imate maternico. Vkolikor pa bi bil odgovor: “da”, pa niti ginekološki pregled ne bi bil potreben.