Pregled
Pozdravljena Nina!
Bila sem na pregledu pri proktologu. Med. sestra si je privezala rabljen predpasnik, ki se je dotikal omarice oškropljene z blatom in krvjo. Nato si je nadela rokavice in pričela spirati inštrumente od predhodnih pacientov zamazane z blatom. Nato pa si je snela rokavice in z golimi rokami, s katerimi si je pred tem privezovala rabljen predpasnik, ki se je dotikal oškropljene omarice, začela zdravniku podajati instrumente, ki jih je uporabljal pri mojem pregledu. Zelo me skrbi, da bi tako dobila kakšno bolezen, če je bil predhodni pacient morda okužen s hepatitisom A, B ali C, HIV ali kakšno podobno hudo boleznijo. Kako naj ukrenem v zvezi s tem? Lep pozdravček!
Spoštovani, med. sestra je med pregledom po nesreči rahlo popraskala našega malčka po rokici. Ko je pripravljala dokumentacijo, sem opazila, da si je med listanjem papirja oslinila prste. Moje vprašanje je, če bi primeru, da bi bila okužena s hepatitisom B, lahko preko oslinjenega nohta, ki je poškodoval kožo, okužila tudi našega malčka? Že vnaprej hvala za vaš odgovor. Lep dan!