pregled
Spostovani, zaradi bolecin v bezgavki pod levo pazduho in nenadnih bolecin v levi dojki, sem se odlocila, da se odpravim k vam na pregled. Prosila bi vas, ce mi lahko poveste kaksna je cena tega pregleda.
pa se 2. vprasanje: zanima me po kolikem casu po britju in tusiranju je priporocljivo namazati se z naravnim kristalom pod pazduho, saj sem brala v vasi temi, da je to nevarno, ce se namazemo takoj, jaz priznam, da sem do sedaj delala to napako….
LP
Cena pregleda z metodo BreastScan je 15.000 SIT.
Po podatkih, ki so mi poznani, redno britje pod pazduho v kombinaciji z
uporabo deodorantov, kateri vsebujejo aluminium chlorhydrat, povečujej
o možnost obolenja za rakom na prsih. V tumorjih v dojki so našli enake
sestavine, kot jih vsebujejo tudi omenjeni deodoranti.
Dokazov za to, da so za nastanek teh tumorjev deodoranti tudi dejansko krivi, pa zaenkrat še ni.
Študija, ki jo je izvedel zdravnik Kris McGrath z Univerze v Chichagu sicer nakazuje na to, da deodoranti in sredstva proti potenju morda do neke mere povzročajo raka na dojkah, vendar le v kombinaciji z britjem pod pazduhami.
Zato svetujem, da deodorantov, ki vsebujejo to sestavino ne uporabljate
direktno po britju.
ANTI-PERSPIRANT-a oz. ALUMINIUM CHLORHYDRAT ni prisoten v naravnem kristalu in ga lahko nanesete takoj po britju. Enako velja tudi za deodorant Nivea Fresh v stiku, Lidera Deo krema in »Johnson and Johnson«.
Preživite prijetne praznike med svojimi najbližjimi in veliko dobrega v naslednjem letu vam želim…