Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Preglasna klimatska naprava :(

Preglasna klimatska naprava :(

Pozdravljeni,

imamo klimatsko napravo znamke Toshiba. Je v redu in dobro hladi, problem je le, ker je preglasna. Nameščena je na balkonu na steni ob ograji, ki ločuje naš in sosedov balkon. Ker sosed klime nima se hladi z odpiranjem oken in vrat. Začel se je pritoževat, da ga hrup naše klime moti do te mere, da ne more spati. Če pogledam realno, se tudi meni zdi, da ne bi smelo tako rožljati. Kaj naj storim? Najbolj logično se mi zdi, da bi moral monter pogledat zakaj tak hrup… po drugi strani ne vem, ali je to mogoče klima, ki je bolj glasne sorte. (ne bi smela bit, je koštala skoraj 300 jurjev!!) Zadnja varianta bi bila ignoriranje pritožb, pa se mi zdi nesmiselno, ker miru tako tudi mi ne bomo imeli, sploh, ker je sosed bolj vzkipljive sorte, kar je slišati parkrat na mesec, ko se z ženo pričkata, da je joj! Pri takih tipih pa pol ne veš koliko je ura.

Torej, če je imel kdo podoben problem ali če je tu kak mojster, ki se spozna na klime (znamka Toshiba), prosim za kak nasvet.

LP

Rešitev: preseli se v hišo

LP

Vsekakor do 22 ure ni preglasna, jo pac nastimaj do te meje, potem pa je ne vklapljaj vec. Le to te prosim, ne gnjavit monterja, ker tihe klime ni. Vsaka se cuje, vse ostalo so nianse. Preglasna bi lahko bila edino, ce bi bila naslonjena na ograjo in bi se tresljaji prenasali se na kaj drugega.

Pri klimah je najbolj pomembno da je tiha notranja enota, zato tej proizvajalci posvetijo največ pozornosti. Zunanja je bistveno hrupnejša, saj mora na tistih svojih pol kvadratnega metra okoliškemu zraku oddati vso toploto, ki jo je “načrpala” v vašem stanovanju. Ker deluje z največjo močjo ravno ko je zunaj najbolj vroče, ko je torej tudi okoliški zrak že vroč in slabo ohlaja klimo, poleg tega nanjo sije in jo greje še sonce, je edina rešitev v vgrajenem močnem ventilatorju, ki uspeva opraviti nalogo. Močan ventilator pa pomeni tudi močan hrup. Drugače pač ne more biti. Tebe hrup ne moti, ker imaš zaprta okna, soseda pa seveda zelo, saj si mu pred nos nastavila velik izvor hrupa, ki konstantno drgne cel dan, kar bi znerviralo še tako močne živce. 300 jurjev pa nisi dala za klimo zato, da bo zunaj tiha, ampak zato da bo močna, kakovostno narejena, tiha znotraj in da bo imela še kup dodatkov, ki ti olepšajo življenje za zidovi.

Za postavitev klimatske naprave v bloku je pred postavitvijo potrebno pridobiti lokacijsko informacijo oziroma upravno dovoljenje. Če vpliv naprave posega tudi v bivalni prostor sosedov, mora biti priloženo tudi njihovo pisno soglasje. Ti očitno nič od tega nimaš, zato uredi stvar preden sosed zve za tvojo nezakonito delovanje in ukrepa. Verjetno je edina rešitev, da najdeš prostor ki bo bolj oddaljen od soseda in ga še dodatno zasenčiš s kakšnimi protihrupnimi paneli. Ali pa če pomagaš sosedu pri nakupu njegove klima naprave :)))

Ta je pa najbolj brihtna danes … selil se bo pa prej kdo drugi. Jaz sem vajena življenja v bloku, niso pa vsi, zgleda!

Tega do 22 ure se že držimo…in tle nima sosed kaj gnjavit. Hvala za mnenje.

Ko smo namontirali klimo, sosedov sploh še ni bilo, ker še kupili stanovanja, kjer so sedaj, zato nam ni bilo potrebno zbirati soglasij – od koga, če nikogar zraven še ni bilo?? Poleg tega je klima postavljena tam kjer stojijo tudi ostale klime, ki jih imajo sosedje v sosednji lameli… Blok je nov in še niso vsi vseljeni.

Hvala vseeno za informacijo in mnenje.

Preverila sem še na občini kako je z lokacijsko informacijo…je ne rabim…ker so to dela za lastne potrebe, med katere sodi tudi montaža klima naprave…do moči 30 kw. (27. člen Pravilnika o vrstah zahtevnih, manj zahtevnih in enostavnih objektov, o pogojih za gradnjo enostavnih objektov brez gradbenega dovoljenja in o vrstah del, ki so v zvezi z objekti in pripadajočimi zemljišči).

Ostane le še preverka po SPZ.

Pozdravljen Sevenofnine!

Jast ti lahko povem iz lastnih izkušenj (namrec ko je sezona so vedno počitnice pomagam pri montaži klima naprav, že od 15. leta, zdaj sem 18. let). In videl sem že dosti klimatskih naprav npr. Gorenje, Airwell, Rhoss, Samsung, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Cooltech, Toyo, Coolwex, Panasonic pa še mogoče sem kakšno pozabil. No lahko ti povem, da so Toshiba klimatske naprave ene izmed najtišjih klimatskih naprav, mislim da so samo Fujitsu tišje, tako, da bi lahko našel tišjo klimatsko napravo skoraj ni možnosti. Ker toshiba klimatske naprave uporabljajo vijačne kompresorji, ki so dosti tišji od batnih kompresorjev. Mi lahko poveš model klimatkse naprave in moč?

Pozdravljen Sevenofnine!

Jast ti lahko povem iz lastnih izkušenj (namrec ko je sezona so vedno počitnice pomagam pri montaži klima naprav, že od 15. leta, zdaj sem 18. let). In videl sem že dosti klimatskih naprav npr. Gorenje, Airwell, Rhoss, Samsung, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Cooltech, Toyo, Coolwex, Panasonic pa še mogoče sem kakšno pozabil. No lahko ti povem, da so Toshiba klimatske naprave ene izmed najtišjih klimatskih naprav, mislim da so samo Fujitsu tišje, tako, da bi lahko našel tišjo klimatsko napravo skoraj ni možnosti. Ker toshiba klimatske naprave uporabljajo vijačne kompresorji, ki so dosti tišji od batnih kompresorjev. Mi lahko poveš model klimatkse naprave in moč?

New Report

Close