Najdi forum

Predujm

Zanima me kaj se zgodi v primeru, če dvignem predujm pri določeni zavarovalnici, potem pa ne plačujem več mesečnih stroškov in niti obresti id dvignjenega denarja. hvala in lp

Pozdravljeni,

v primeru predujma pri mešanem življenjskem zavarovanju (če to omogočajo zavarovalni pogoji) se v primeru, da zavarovalec ne plačuje obresti, praviloma izvede odkup zavarovanja.

V kolikor imate sklenjeno naložbeno življenjsko zavarovanje se v primeru izplačila predujma stanje števila enot premoženja na naložbenem računu zmanjša za število enot premoženja, ki je določeno v pogodbi o predujmu. To pomeni, da se vrednost enote premoženja na vaši polici zmanjša. V kolikor premije po prejemu predujma ne morete več plačevati in tudi predujma ne morete več povrniti, vam zavarovalnica polico kapitalizira. Kapitalizacija pomeni prenehanje plačevanja premije za življenjsko zavarovanje, pri tem pa zavarovanje ne preneha, ampak se glede na do takrat vplačane premije življenjskega zavarovanja oblikuje nova zavarovalna vsota, za katero je zavarovana oseba še naprej življenjsko zavarovana.

Pogoji se po posameznih zavarovalnicah nekoliko razlikujejo. Predlagamo vam, da se obrnete na zavarovalnico, kjer imate sklenjeno zavarovanje in jih vprašate o posledicah neplačevanja premij ob predpostavki, da ste dvignili predujem.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close