Sara,
Glede na disciplino kakrsno si bila vajena, mislim da ti ne bo tezko s treningom doseci zmanjsanja misicne mase.
Imas vec moznosti, poskusi z tekom… daljsimi teki. Ne vem v kaksni kondiciji si sedaj. Poskusi z 5km tekom, teci ce je mozno cimvec po travi oz. v naravi. Po asfaltu ti mišice nog bolj nabija, tek po travi je tudi boljsi za sklepe. Natreniraj se na 10km tek, saj to je ura teka ali kar nekaj minut manj, ko si v formi. Teci 3-4x tedensko, Kasnej lahko tudi več.
Če obiskuješ fitnes, ne delaj vaje z velikimi težami. To ste zagotovo počeli pri smučanju. Vsake vaje naj bo minimalno 25 ponovitev. Še bolje je da ne šteješ ponovitve, ampak delaj vaje na čas… npr. minimalni čas za izvajanje vsake vaje naj bo 2min… cilj ti naj bo da postopoma prideš tudi do 5 ali več minut. Obremenitev mora biti takšna da izvajati vajo 2 minuti dolgo ne bo lahko… ampak zelo pekoče. Teža sicer ni velika, vendar če narediš dosti ponovitev… začne vseeno peči v mišici… čimdlje vztrajaj v področju te »dobre« bolečine.
Po vsakem treningu z utežmi, pojdi še na kolo za 30 do 45 minut.
Vnosa hrane ti ni treba spreminjati… če pa se ti bo zdelo, da bo ga boli tudi treba malo zmanjšati… potem največ za 10-15%.
haj !
Tudi jaz ne morem prit na MyOlimpico, pa naj uporabljam explorer ali netscape. Zato si tudi nisem prišla do člankov in jih nisem mogla prebrat…
Po drugi strani pa so to stvari, ki jih itak že sama vem, ampak vseeno iščem kakšno rešilno bilkico, za podporo moji nediscipliniranosti in neodločnosti:)
Hvala za odgovor, prav si predvideval, res ga nisem bila vesela, samo mogoče pa me bo malo streznil. bom raje tiho do takrat, ko ne bom imela res dobrega načrta:(
lep pozdrav.
stara sem 17 let,visoka sem 176 cm in imam 63 kg..zaradi osebnih razlogov bi rada zdravo shujsala se kakih 5 kg..Kaj mi predlagas?
ja pa se neki: opazila sem,da mi gre zadnje cajte teza ful tezko dol al mi pa sploh ne gre,pa cetudi cist nic ne jem al pa ful malo.Ne vem,kr ustavi se.
Hujsam pa tko (da gre res mal dol) da zjutri pojem ksne muslijeve kosmice al pa sadje,ksn polnozrnat kruhek pa 0.5 mleko,pol za kosilo normalno (sam mesa ne pa ocvrtih stvari),pol popoldan ksno sadje za malico zvecer pa kaksn jogurt al pa solato.Pa seveda po 18.uri zvecer tudi vec ne jem…
U bistvu bi tko postopno rada shujsala se teh 5 kg…ja pa tud s sportom se se kr ukvarjam (vsak dan sm na orbitreku) in sm ful aktivna tudi cez dan.Kaj mi predlagas,kaksno vrsto telovadbe se? u bistvu bi rada okrepila tudi stegna in pa ritko,zgoraj mi je pa cist ok:) a mi lahko kaksne vaje napises,ki bi pomagale da si bolj ucvrstim ritko pa stegna? hvala hvala ze vnaprej :)*****
Lublancanka,
No tisto… da ne bi cel dan jedla nicesar. To je najslabse kar lahko naredis kadar hujsas. Saj ce takole na hitro pogledam tvojo visino, pa leta, pa tezo… ti sploh moras zgledati, kar vitka. Sicer bi 58kg bilo se zmeraj sprejemljivih ampak, zavedati se moras, da je tisti zaključni del najtežje izgubiti.
Med vsakim obrokom naj bo najvec 3ure in nikdar manj kot 2 uri.
Spodaj je takole na hitro in iz glave, primer jedilnika z točno 1092 kalij na dan: od tega je 90,2g beljakovin, 142,2g ogljikovih hidratov in 10,4g maščobe.
Če pri zadnjem obroku izpustiš posneto mleko v prahu ima jedilnik:
929,5 kalorij in 74,2g beljakovin, 118,8g ogljikovih hidratov in 9,9g maščobe vendar ti ne svetujem dijete konstantno pod 1000 kalorij.
Najbolje bi bilo. En dan 850, drug dan 1000, tretji pa 1150 kalorij. Ter nadaljevanje po takšnem zaporedju.
Treba si bo kupit elektronsko vago, ki tehta na decimalke in grame natančno, pa pričeti šteti kalorije, to je edini način če nekdo želi kvalitetno shujšati.
Če kljub temu ne bi izgubila na teži, ne zmanjšuj količine kalorij ampak prični bolj intenzivno trenirati.
Saj kmalu bom na svoji spletni strani objavil članek z jedilnikom za cel teden.
Vazna je kolicina hrane in to da ne pojes na posamezen obrok prevec. Več kot 40g sport muslija(Sport muesli Natura, oranžne barve… ima v 100g—299kalorij) in 300ml mleka 0,5% zjutraj ne smes pojesti naenkrat.
Cez kaksni 2-3 uri lahko potem pojes kaksen polnozrnat kruhek, tisti ki so pakirani po 56g na kos, zraven pa kaksno kislo mleko 0,1% 150ml.
Za kosilo pojej kuhane hrenovke iz kurjih prsi ali pa kuhana puranja ali kurja prsa, 150g… pa se kaksnih 200g zelene paprike.
Okrepcilo so lahko ekstrudirani krispj kruhki, ki ima eden le 5g… pojes jih kaksnih 5 naenkrat, pa 200g paradiznika, grenivka 200g
Za vecerjo pa kaksno kislo mleko 0,1% 250ml in spij se 45g posnetega mleka v prahu zmesanega v 2-3dcl vode
Glede vaj za noge in zadnjico, to bom tudi objavil članek s fotografijami… bo pa še treba malo počakat.
Lep pozdrav,
Goran