Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Predrtje membrane?

Predrtje membrane?

Spoštovani!
11.2. mi je zobozdravnica izpulila petico zgoraj levo. Očitno se je nekaj zakompliciralo s koreninami, ker mi jih je odstranjevala, po izpuljenju zoba, vsako posebej. Rekla mi je, da naj dva dni jem samo mrzlo in naj se nič ne usekujem, oz. brišem nos. Ko se je tista rana malo unesla, sem opazila, da mi v nosu čudno piska, kot da bi bila luknjica iz rane do mehkega neba. Očitno se mi je nekje začel nabirati gnoj in ko sem umivala zobe, mi je začelo teči iz nosa (gnoj, delčki hrane, zobna pasta). Dobila sem Sumamed, ampak tista luknjica se do sedaj še ni zacelila. Naj povem, da zelo pazim na higieno ust in da redno uporabljam fiziološko raztopino za nos, saj če tudi pojem samo jogurt, mi ga delček ostane tam na mehkem delu za nosom. Prosim vas, če mi lahko poveste, ali je možno, da se ta luknjica še zaceli – čeprav je že več kot en mesec od puljenja?
Najlepša hvala za odgovor

Pozdravljeni,

očitno je pri puljenju prišlo do antrooralne komunikacije. Vas je zobozdravnica pozvala na kontrolni pregled? Bilo bi zelo prav, da vas pošlje na pregled k spec. oralne kirurgije, da oceni stanje in ukrepa, če bo potrebno. V sosednjem forumu pa lahko povprašate še spec. oralnega in maksilofacialnega kirurga Davida Dovška, dr.med.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Spoštovani!
Pri zobozdravnici sem bila v ponedeljek, pa je še razmišljala o tem, da se bo ta zadeva zacelila.
Na vašo pobudo sem šla k njej še enkrat, s tem, da sem vztrajala, da tako ne morem več, torej me je na mojo zahtevo poslala k kirurgu. Tam sem dobila dve vrsti antibiotikov, z mnenjem; AO komunikacija v alveoli 26, alveola zapolnjena z granulacijami. Potrebna bo kirurška zapora komunikacije…kar mi bodo naredili že drugi teden.
Za vašo pomoč in pobudo, se vam najlepše zahvaljujem.

New Report

Close