predrage veterinarske storitve
Daj, no, kako je to težko preprečiti? Če je pes vedno na povodcu, potem menda ne bi smelo priti do tega, a ne? Lisice pa tudi ne hodijo po sredi Ljubljane, tudi če so stekle. :)[/quote]
Nekateri sprehajajo psa tudi izven mesta. Pa če pride stekla lisica v bližino, ti povodec čisto nič ne pomaga.
Sicer je steklo lisico res težko srečat v Ljubljani, vendar ne moreš 100% rečt, da ni možno, da se pojavi. Sicer pa bi lahko srečal steklo mačko ali psa, če bi ta rped tem prišel v stik s steklo lisico ali katero drugo steklo živaljo.
Daj, no, kako je to težko preprečiti? Če je pes vedno na povodcu, potem menda ne bi smelo priti do tega, a ne? Lisice pa tudi ne hodijo po sredi Ljubljane, tudi če so stekle. :)[/quote]
Nekateri sprehajajo psa tudi izven mesta. Pa če pride stekla lisica v bližino, ti povodec čisto nič ne pomaga.
Sicer je steklo lisico res težko srečat v Ljubljani, vendar ne moreš 100% rečt, da ni možno, da se pojavi. Sicer pa bi lahko srečal steklo mačko ali psa, če bi ta rped tem prišel v stik s steklo lisico ali katero drugo steklo živaljo.[/quote]
Nisem govorila o tistih, ki se sprehajajo po gozdovih. Dejstvo je, da se nekateri ljudje sprehajajo s psi samo po mestu. In tam ni prav nobene možnosti, da srečajo lisico. Sploh pa, po tej logiki bi se morali cepiti tudi vsi ljudje. 😉
In drugič … ja, res je, tudi sredi Ljubljane obstaja minimalna možnost, da srečaš steklo lisico. Podobno velika, kot je možnost, da na tvojo hišo pade helikopter. Povej mi, imaš hišo zavarovano proti strmoglavljenju helikopterja?
Sicer pa … znova moram reči, da se nikakor ne zavzemam za ukinitev obveznega cepljenja, ker bi to lahko imelo hude posledice. Me pa vedno znova preseneča šibkost argumentov, s katerimi nekateri nastopate.
No pri steklini ne gre ravno le za srečanje z lisico, ker res niso le lisice prenašalci. Tole sedaj ni argument za cepljenje, ampak samo, da ne bo kakega zmotnega mišljenja. Steklino lahko pes dobi tudi od kake podgane recimo (celo veliko lažje kot od lisice) ali katerekoli okužene divje živali.
Pravila pa pač morajo biti za vse enaka. Ne more biti zakon napisan, za vse, ki se sprehajate izključno po Ljubljani cepljenje ni obvezno, za vse ostale pa je. To pač ne gre.
Moj osebni dodatek k temu bi pa bil, da se mi smili pes, ki se celo življenje sprehaja le po centru Ljubljane (ali Maribora, Celja …)
Še vedno pa cepljenje proti steklini ni dober primer drage veterinarske storitve, ker je edina zadeva pri njih, ki ima točno določeno ceno in je pri vseh veterinarjih absolutno enaka.
Tega nisem rekla jaz. 🙂 Glej citate.
Jaz nočem, da prepričujete mene, ker nisem proti cepljenju, ampak če želite prepričati tiste, ki se ne strinjajo z vami, se bo treba z argumenti vsaj MALO bolj .potruditi. Ker najbolj me jezi (tudi v politiki npr.), ko tisti, s čigar tezo se sicer strinjam, začne to tezo podpirati s slaboumnimi argumenti, čeprav je na voljo veliko boljših. 🙂
Na primer tako, kot je napisala NikaT.
Pa kakšne ovce ste vi. obstajajo ljudje ki drugih ljudi ne prenašajo in zato posvetijo ves svoj prosti čas svojim ljubljenčkom. nekateri izmed njih niso tako srečni da bi imeli redni dohodek a posvetijo živali več časa kot marsikater drug lastnik. za primer vam dam brezdomca ki ga je zapustil po njegovem mnenju cel svet a končno najde na ulici zapuščeno mačko. z njo preživi 24 ur na dan in raje sam poje manj a zato nahrani mačko. in kaj se zgodi ko ta mačka zboli za neko boleznijo? ko jo pelje k veterinarju mu ta reče da je za to kriv on ker jo ni dal kastrirati, za kar sploh nima denarja. nato poizkuša mačko zdraviti kar lahko v enem dnevu nanese 100€. pa mi povejte kako si bo to privoščil človek ki ima svojo žival rajši kot vi? Vi visokogledneži si lahko nab****e to vaše če nimaš denarja ne imej živali tja kamor sonce ne sije. Največjo ljubezen do živali bo čutil tisti ki ga ljudje izobčijo, živali pa ljubijo brezpogojno, kaj ne moremo tudi ljudje biti taki do njih in jim nuditi vsaj osnovno oskrbo?
Od ljubezni se živeti ne da.
Kot drugo, pri skoraj vsakem veterinarju se da domeniti za odlog plačila, za obročno odplačevanje itd. Ampak tisti, ki vnaprej tulijo, kako bo vse drago in kako ne zmorejo, se po mojih izkušnjah niti pozanimajo ne.
Ker glavno, da tako strašno ljubijo tisto žival, pa tudi če v mukah crkuje.