Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina predrage veterinarske storitve

predrage veterinarske storitve

Amen ti ne bo nič pomagal, ker pač nisi verna :-)))
Drugače pa ima svetilnik še kako prav. Cepljenje proti steklini, ki je obvezno, bi moralo biti ZASTONJ. Vse kar je obvezno, bi moralo biti zastonj! Pa če se ti na trepalnice vržeš!!!!
Sama sem stvar uredila. Proti steklini psa ne cepim več :-))), vsaj ne vsako leto, pa ne mi zdaj, kako me bodo kaznovali in bla bla bla, ker se ti lahko samo smejim :-))))))))))))))))))[/quote]

1. Tega ali sem ali nisem verna, pač ne veš. No, če me poznaš, potem mogoče :p
2. Obvezno je npr. jesti – da preživiš. Torej pričakuješ tudi hrano zastonj? Zase, za tvojo družino, za pse, mačke, ki jih imaš? Fajn, potem sem pa prec za :p

p.s. Študirala sem teologijo, če smo ravno pri izobrazbi, buahahahaha.[/quote]

Verjamem, da si študirala…. marsikdo študira…..
Vprašanje pa je, če si tudi DOštudirala :-)))
Verna pa nisi, to vem, čeprav te ne poznam. Če bi bila, bi se bala božje kazni, pa se je ne :-)))

Bravo! 🙂
Dopovej tej “balkanski” mentaliteti, da ni vse zastonj.
Sicer pa po novem programu traja študij veterine 6 let tudi pri nas. ;)[/quote]

To, da omenjaš “balkanso” mentaliteto, pa pove marsikaj o tebi. Žal nič lepega!

Amen ti ne bo nič pomagal, ker pač nisi verna :-)))
Drugače pa ima svetilnik še kako prav. Cepljenje proti steklini, ki je obvezno, bi moralo biti ZASTONJ. Vse kar je obvezno, bi moralo biti zastonj! Pa če se ti na trepalnice vržeš!!!!
Sama sem stvar uredila. Proti steklini psa ne cepim več :-))), vsaj ne vsako leto, pa ne mi zdaj, kako me bodo kaznovali in bla bla bla, ker se ti lahko samo smejim :-))))))))))))))))))[/quote]

1. Tega ali sem ali nisem verna, pač ne veš. No, če me poznaš, potem mogoče :p
2. Obvezno je npr. jesti – da preživiš. Torej pričakuješ tudi hrano zastonj? Zase, za tvojo družino, za pse, mačke, ki jih imaš? Fajn, potem sem pa prec za :p

p.s. Študirala sem teologijo, če smo ravno pri izobrazbi, buahahahaha.[/quote]

Obvezno je jesti? To pomeni, da če ne boš jedla, boš kaznovana? Bodo sledile kakšne sankcije?
V katerem zakonu piše, da je jesti obvezno?
Če ne boš jedla, je to tvoj problem, kaznovana za to ne boš, tudi grozil ti s kaznijo ne bo nihče, če ne boš cepila psa proti steklini, pa bo…. kaj? Tudi nič? Ne verjamem, če bi bilo tako, ga nihče več ne bi cepil.

No, potem pač ne jej. Bomo videli, kdo bo prej kaznovan ali “kaznovan”. Tisti, ki ne bo jedel ali tisti, ki psa ne bo cepil :p

Ne vem, če si res tako butasta ali se takšno samo delaš :-p
Ne gre zato ali bom jaz jedla ali ne, ampak samo za golo dejstvo, da to ni zakonsko obvezno. Cepljenje pa je in zato bi moralo biti brezplačno.
A za otroka si tudi plačala cepljenje proti rdečkam, pa ošpicam, pa oslovskemu kašlju…, ker kot vem, je to cepljenje obvezno.
Da pa tisti, ki psa ne cepi, ni kaznovan, pa vem, ha ha, iz lastnih izkušenj….

Če smo že pri tem, Zakon o zaščiti živali in Pravilnik o zaščiti hišnih živali določa, da moramo dat odraslemu psu jesti vsaj 1x na dan in odrasli mački vsaj 2x na dan. Tako, da kar se tiče živali, je to zakonsko obvezujoče.
Mnoga cepljenja pri ljudeh so zastonj, ker ga plača zavarovalnica. Pa tudi pri človeškem zdravstvu, čim greš dlje od tistega, kar je obvezno in tistega, kar plača zavarovalnica, dosegaš enormne cene, mnogo višje od veterinarskih storitev!
Npr. cepljenje proti raku materničnega vratu stane okoli 300€! Zdaj pa primerjaj s stroški za cepljenje proti steklini, ki pa je 35€ na leto. Kolikorat pa je treba ponovit cepljenje proti raku materničnega vratu, ne vem, ampak računaj 300 x n €!

Seveda ga je. Placuje davke in iz davkov se financirajo zdravstvene usluge. Kdaj se boste naucili da ni nic zastonj.

iz davkov se te usluge na plačujjeo ampak iz prispevka za zadravstvo

Jaz bom cepil svojega psa proti steklini, ko bo zastonj, nič prej he he he. In kaj mi morete???

Super odnos do svojega psa ni kaj. In verjetno je to izraz tvoje ljubezni do njega a ne?

Jaz vsako leto cepim psa. Vendar pa menim, da če psu preprečimo stik z steklino, ni potrebe po cepljenju, čeprav je obvezno. Zdi se mi pa neumno cepiti psa vsako leto, kot je določeno po zakonu, ker kolikor mi je znano, cepivo traja več let, ne vem točno koliko.

Am? Sej ne vem, kako bi to komentirala. 😛
Cepljenje je namenjeno temu, da se prepreči nastanek bolezni, v primeru, da bi žival prišla v stik s povzročiteljem.
Seveda nihče ne želi, da bi pes prišel v stik s steklo lisico, vendar je to težko preprečit, če se že znajdemo v taki nesrečni situaciji.

Zdej si pa mal smesen… kaj pa je prispevek za zdravstvo drugega kot davek. Drzava pobira davke, taksne in drugacne in iz tega se financirajo javne storitve. Mislil, ce zelite da vam drzava placa vse se lahko odlocite tudi za bolj komunisticen nacin, placajte 90% davek in boste vsi ziveli v enakih hisah, vozili trabante in dobili kuponcke za hrano… ampak zivali vam bodo pa tudi cepili proti steklini, tovaris.

S steklino se ni za igrat, ker ko enkrat obolis je game over in ni lepa smrt. Steklino prenasa se vse kaj drugega, ne samo lisice. Primer: kolega je sel na Bali in je videl psa ki ga je zbil avto. Psa je hitro pograbil in nesel k veterinarju, seveda ga je pes v soku pogrizel. Je moral iti po injekcije za steklino ki niso nic kaj prijetne in ko se je vrnil domov v Avstralijo so mu rekli da tista injekcija na Baliju ni bila 100% in so ga se enkrat prespikali po celi roki z injekcijami da je imel totalno oteceno in je moral vzeti en teden bolniske. Da ne omenjamo kako ga je skrbelo ce bo zbolel. Zdej a je lazje peljat psa 1x letno rutinsko na eno injekcijo pa prihraniti ljudem vse take skrbi?

Mogoče cepljenje za steklino ni ravno najboljši primer drage veterinarske storitve, ker je od vseh storitev še skoraj najcenejša prav ta. Ima fiksno ceno, notri je všetetga tistega pol evra takse državi in to je to. Je res malo hecno, da kljub temu, da cepivo drži 2 do 3 leta (odvisno od proizvajalca) moramo vseeno cepiti vsako leto, ampak po drugi strani je to velikokrat edini stik psa z veterinarjem in ga vsaj takrat na hitro pogleda… meni bi bilo fino, če bi za isti denar lahko opravili titer, potem pa cepljenje, če bi se izkazalo, da je potrebno (seveda brez pardona in prav tako na lastne stroške), če ne pa spet titer naslednje leto itn.

Je pa veliko stvari obveznih, pa jih moramo kljub vsemu plačati. Recimo avtomobilsko zavarovanje in nenazadnje vozniški izpit (če hočemo voziti avto), tudi osnovno zdravstveno zavarovanje pravzaprav če nimamo službe pa nismo prijavljeni na zavodu, potem je tu še ena stvar, ki sicer ni določena z zakonom – šolske potrebščine za otroka. Učbenike sicer lahko otrok iz dobi v šoli, še vedno pa staršem ostane nakup ostalega (torba, zvezki, primerna pisala in delovni zvezki…)

In glede na to, da veterinarji uporabljajo veliko enakega orodja, zdravil in opreme kot človeški zdravnniki lahko malo tu primerjamo cene … koliko recimo stane splošna anestezija človeka, ki ne gre iz zavarovanja? Koliko stane popravilo zoba? Koliko vas stane pregled pri zdravniku, če nimate dopolnilnega zavarovanja? Koliko vas stanejo nekatera zdravila v enakem primeru? In kolikšen je pravzaprav račun za obvezno cepljenje otroka, ki da potem dobi država in plača iz naših prispevkov?

Nika T, titer lahko opraviš, res pa, da je dražji kot samo cepljenje – nekaj čez 100 eur.

Ne poznam razmer, ki pri nas tako visoko vrednotijo vet. delo in kje drugje, kjer cene niso tako visoke.
Sama imam psa, dva. In sem ju kastrirala pri nas, dokaj ugodno. Pojavili so problemi okoli zob, pa sem na posvetu, kis em ga plačala, dobila tudi informacijo o okvirni ceni posega, in me je skoraj kap. No, cena ni pretirana,ker je bil poseg res nujen, 250-300 EUR. Po spletu okoliščin, pa sem to težavo omenila prijateljici, na Hrvaškem. Vprašala je svojega veterinarja in smo se dogovorili za pregled in poseg, če bo mogoče. In je bilo….cena? 40 EUR plus 20 EUR bencin in pač moj čas in cena kofetka.
Poseg bil opravljen zelo kvalitetno, profesionalno in hitro.

O tem govorijo ljudje, ki pišejo, kako drage so vet. storitve pri nas.Zakaj takšna razlika? Oprema je enaka, zdravila oz. potrebne stvari za poseg, tudi. Torej?

titer za žival ali za človeka, za človeka tole delajo na zavodu rs za transfuzijsko medicino, ko sem šel jaz tole pregledat nekaj let nazaj je bilo še v tolarjih 40.000 sit se pravi skoraj dvesto evrov na zavarovanje seveda.

Zdej si pa mal smesen… kaj pa je prispevek za zdravstvo drugega kot davek. Drzava pobira davke, taksne in drugacne in iz tega se financirajo javne storitve. Mislil, ce zelite da vam drzava placa vse se lahko odlocite tudi za bolj komunisticen nacin, placajte 90% davek in boste vsi ziveli v enakih hisah, vozili trabante in dobili kuponcke za hrano… ampak zivali vam bodo pa tudi cepili proti steklini, tovaris.

S steklino se ni za igrat, ker ko enkrat obolis je game over in ni lepa smrt. Steklino prenasa se vse kaj drugega, ne samo lisice. Primer: kolega je sel na Bali in je videl psa ki ga je zbil avto. Psa je hitro pograbil in nesel k veterinarju, seveda ga je pes v soku pogrizel. Je moral iti po injekcije za steklino ki niso nic kaj prijetne in ko se je vrnil domov v Avstralijo so mu rekli da tista injekcija na Baliju ni bila 100% in so ga se enkrat prespikali po celi roki z injekcijami da je imel totalno oteceno in je moral vzeti en teden bolniske. Da ne omenjamo kako ga je skrbelo ce bo zbolel. Zdej a je lazje peljat psa 1x letno rutinsko na eno injekcijo pa prihraniti ljudem vse take skrbi?[/quote]če je imel samo otečeno roko in bil en teden na bolniški ,to ni nič, jaz sem imel dve leti hude probleme po cepljenju s radivacom, danes imajo menda boljša cepiva, je pa res, da mi po petnajstih letih cepivo še vedno drži.Samo to je zasluga moljega imunskega sistema in ne cepiva.

Mislim, da so veterinarske storitve pri nas res predrage, dokaz je že to, da se za isti poseg lahko drugje zmeniš ceneje in dvomim, da kdo dela v svojo škodo brez profita.Tukaj bi morala red narediti država in določiti najvišjo ceno za posamezen poseg, tako kot v zdravstvu biti bi moralo točkovano.

Znotraj države se cene razlikujejo malo zaradi slovesa neke klinike/veterinarja malo pa tudi zaradi lokacije. Iz istega razloga je čaj z mlekom v Ljubljani 2€, v Črnomlju pa 1€.
Veterinarski pripomočki in tehnike (ali pa čaj recimo) so res enake, je pa razlika v ceni najema lokala, občinskih dajatev in celo v ceni delovne sile.

Zunaj države, pa recimo če se vzame Hrvaško, so tam tudi človeške zdravsvene storitve cenejše. Velko ljudi hodi na večje posege na zobovju, lepotne operacije in ostale pri nas plačljive storitve lepo k sosedom, kjer je pol ceneje …

New Report

Close