Predporodni tečaj
Pozdravljene mamice in očki,
rok imam konec januarja in v začetku decembra (uf to je že drug teden) naj bi s partnerjem opravila t.i. predporodni tečaj – šola za bodoče starše. Včeraj me je vprašal, če vem kako bo ta tečaj potekal oz. kaj se tam počne – kaj lahko pričakuje. Pa seveda tako kot on – tudi jaz še nisem bila na takem tečaju in o tem ne vem kaj dosti. Prosim, če mi lahko poveste kako je na tem tečaju (v Ljubljanski porodnišnici) kaj lahko pričakujeva in kaj bomo tam počeli. Prosim za vaše odgovore.
Hvala in lep petek in prijeten vikend,
Maja.
Nič posebnega se ne dela. Govorijo o sameme porodu, o poporodnih časih, o časih ko grest z dojenčkom že domov. Povejo, kako se pripravljaš na porod (kaj je potrebno imeti pripravljeno za oblečt), kako se diha med samim porodom, kako se prime novorojenčka, kako se ga umiva, kako leži v posteljici. povejo ti, kaj lahko pričakuješ pri porodu, kako zgleda porod, kakšnega novorojenčka lahko pričakuješ. Nič posebnega, če pa ne veš teh stavri, je pa zelo zanimivo. Meni je bilo zanimivo. drugače pa preživiš tudi brez tega tečaja.
Hvala za obrazložitev in upam, da nama bo danes na tečaju lepo. Hitela bova takoj po službi, saj oba delava do 17. ure in tečaj je že ob 18. uri. Upam, da bodo kaj koristnega povedali tudi bodočim očetom, da mojemu ne bo dolgčas – ob ponedeljkih ima tudi (že več letno) redno rekreacijo, ki jo bo zaradi teh tečajev v bodoče izpuščal. Zato upam, da bo tudi zanj kaj koristnega.
Še enkrat hvala in lepo pozdravljeni…
Maja.