Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija prednje plombe

prednje plombe

Spoštovani,
pred mesecem sem imela zelo vneto zobno meso, kot je rekla zobozdravnica, tako je tudi izgledalo. med prvim gornjim zobmi blazinice, natečene, tako tudi med drugim in tretjem in četrtem zobom. Seveda jzelo je krvavelo pri ščetkanju.Stomatologinja je rekla, da je to zaradi znucane, uničene prednje cakline, češ, da sem je uničila z premočnim ščetkanjem ali pa zaradi prekisele hrane, veliko citrusov. Predlagala mi je, da na predjih (prva dva, drugi tretji četrti zob) naredi plombe. Teško za opisati;
ZOBJE so bili izjedeni do rumenila in tudi zelo občutljivi, ekstremni primer, recimo, čokolade sploh nisem smela niti blizu. Torej na zobeh na sprednji, fasadni strani so bili vdolbine kot žleb. To mi je zobozdravnica zapolnila.Torej ni vrtala ampak mogoče malo zbrusila in napolnila.
Kmalu so mi popadale vse , pa je napolnila še enkrat. Kaj mislite o tem postopku. To sprašujem zaradi tega, ker se bojim, da se ne bo izza prevlek nabral karijes in ostala bom brez zob.
Vnaprej zahvaljujem za odgovor,
Helena

Pozdravljeni,

potrebni ste temeljitega zobozdravniškega pregleda in posveta, nato zdravljenja dlesni in precizne izdelave plomb.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Hvala za odgovor, imam pa še eno vprašanje.

Zakaj plombe tako rade padajo iz mojih zob?
Od kar sem napisala zadnje sporočilo mi je zobozdravnica napravila plombo, ki mi je drugi ali tretji dan padla ven. Šla sem nazaj in rekla je, da je to rzaradi tega, ker mi je blizu živca karijes??(nisem pričakovala, da bo to reklamacija in seveda sem plombo ponovno plačala) in naredila mi je plombo, ki je na moje presenečenje čez tri dni spet padla ven. Prosim,vaš nasvet in odgovor zakaj in ali je to do dela zobozdravnice, bojim se, da ne ostanem brez zoba?
Helena

Pozdravljeni,

izpad plombe v tako kratkem času terja reklamacijo. Sicer se pozanimajte kakšne plombe so to ; začasne ali trajne. Začasne plombe imajo krajši rok trajanja.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close