Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Predmenstrualne krvavitve in zanositev

Predmenstrualne krvavitve in zanositev

Spoštovani,

že nekaj mesec imam težavo, da se mi takoj cca. 5-7 dni po ovulaciji pojavljajo krvavitve, ki so sprva blage in nato vedno močnejše. Menstruacijo imam ponavadi na 30 dni in na ta dan se mi potem menstruacija pojavi kot je noramalno, z močno krvavitvijo. Pred tem nisem imela nikoli teh problemov – se pravi redne menstruacije, nikoli težav. Stara sem 38 let in s fantom delava na zanositvi. V tem času sem si dala pregledati hormone in ugotovljeno je, da imam v drugi fazi ciklusa premalo progesterona, kar nakazuje na slabše delovanje rumenega telesca in kar je tudi eden od razlogov, da ne morem zanositi oz., da se mi pojavljajo te krvavitve. Ginekologinja mi je predpisala Dabroston, 2×1 tableto na dan, ki mi je en mesec pomagal, naslednji mesec pa so se kljub jemanju spet pojavile prehitro krvavitve, zato mi je predlagala, da naj jemljem 3 tablete na dan. Opravila sem tudi že nekaj ultrazvokov ki so vsi bp. Ker si s partnerjem zelo želiva otroka sem zasledila homeopatsko zdravilo za ženkse s takimi težavami Sepia v kombinaciji z Pyhto -L. Prosila bi vas za vaš nasvet, kako naj ta zdravila jemljem. V lekarni v Avstriji, mi je rekla, da sem definitivno tip za Sepio in Pyhto-L in da naj Pyhto-L jemljem cel ciklus (jaz pa sem prečitala da je priporočljivo le-tega jemati do ovulacije 3 x na dan po 50 kapljiv v vodi), Sepio D 30 pa od odvulacije naprej nekje 7-10 dni zjutraj in zvečer po 3 globule pod jezik. Drugače sem zdrava, nimam nikakršnih drugih zdravstvenih težav in se redno ukvarjam s športom. Lani sem sicer imela konizacijo vendar je kontrolni bris po njej A, torej normalen, HPV pa je še vedno prisoten. Ta mesec sva s partnerjem obiskala ambulanto za neplodnost in zdravnica je dejala, da sem glede na leta kandidatka IVF, seveda pa je moja želja zanositi po naravni poti.
Prosim za vaš nasvet oz. ali potrebujete še kakšne druge podatke, da mi lahko svetujete. V naprej se vam iskreno zahvaljujem.

Pozdravljeni.
Spet en farmacevt prepotentno stopica v prevelikih škornjih.
Homeopati se s tako zapletenimi primeri na prvem pregledu ukvarjamo približno uro in pol in še potem pogosto zgrešimo, talenti v belih haljah ocenijo izza farmacevtskega pulta tip človeka in mu predpišejo primerno zdravilo. Zanimivo. Torej, lahko poskusite s predlagano terapijo, vendar je ne jemljite dlje kot en cikel in opazujte spremembe, potem počakajte še en ali dva cikla in če se bodo zadeve spremenile na bolje in ostale dobro, potem je imela talentka srečo, vi pa tudi. Če ne bo pametnih sprememb, pa vam svetujem, da zaupate zdravljenje kompleksnih hormonalnih težav strokovnjaku z manj talenta za instantne predpise, npr. kakšnemu zdravniku homoepatu.
Se opravičujem, včasih me kakšne stvari razjezijo in postanem sarkastičen. Grda zdravniška navada.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani g. Klemenc,

zahvaljujem se vam za odgovor. Vsekakor bi tudi raje sama prišla prej na posvet, a žal v Mariboru ne poznam nobenega zdravnika homeopata. V kolikor bi se lahko oglasila pri vas, bi vam bila zelo hvaležna. Prosim za vaš kontakt.

K temu pa še eno vprašanje ponovno: ali naj po vašem mennju jemljem Pyhto-L cel ciklus, ali le do ovulacije 3 x na dan po 50 kapljiv v vodi in potem naprej Sepio?

Hvala vam za vašo pomoč, sicer pa vas razumem kaj ste mislili in se popolnoma strinjam z vami, zato
bi bila vesela, če bi vas lahko obiskala, da si lahko narediti kompletno sliko in ugotovima kaj bi bilo zame najbolj primerno.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni,
le do ovulacije, s sepio pa v drugem delu.
Kontakti so na naši spletni strani.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close