Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Predmenopavza in zanositev

Predmenopavza in zanositev

Pozdravljeni,

leta 2022 sem imela potrjeno diagnozo POI (FSH 60, LH 33, AMH 0,17), vendar sem kljub temu uspela spontano zanositi, julija 2023 sem rodila. Menstruacijo imam od poroda redno, samo zadnje 3 cikle imam podaljšane.

Zaenkrat še nisem pripravljena na še enega otroka, si ga pa želim v bližnji prihodnosti. Ginekologinja mi je priporočala, da 3 mesce poskušava naravno, potem bi poizkusili nekaj ciklov spodbujati s Femaro, v primeru, da ne bo uspešno pa bi dobila napotnico za IVF.

Zdaj me zanima, ali je velika razlika z vidika preostalih jajčec in njihove kvalitete, če začneva poizkušati čez par mesecev in ne takoj?

Prav tako me zanima, kakšne so možnosti zanositve s Femaro v primeru moje diagnoze?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

ženske z znižano zalogo jajčnih celic imate enako možnost za zanositev, kot ženske z normalno zalogo enake starosti. Težava je le ta, da imate vi neredne menstruacije, kar pomeni, da imate manj ovulacij in tako manj možnosti za zanositev. Kakovost jajčnih celic se res z leti slabša, vendar nekaj mesecev ne bo naredilo bistvene razlike. Ko pa se enkrat odločite, pa imejte redne nezaščitene spolne odnose in, če ne zanosite v nekaj mesecih, se naročite na pregled v ambulanti za neplodnost.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close