Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva predležeča posteljica in krči

predležeča posteljica in krči

Spoštovani dr.Stanko Pušenjak,
sem v 24. tednu nosečnosti in sem pričela pred enim tednom krvaveti (vzrok: predležeča posteljica). Izcedek je bil sluzast in rjavkast in je trajal štiri dni, nato pa, ker sem stalno počivala, končno prenehal.
Dva dneva nisem imela nikakršnih težav, nato pa me je začelo sčipati v spodnjem delu trebuha, trebuh je otrdel, nato pa je napetost popustila. To se mi je ponavljalo na približno pet minut. Dobila sem injekcijo Buscopana, sedaj pa (drugi dan) na osem ur jemljem tablete Buscopan in pijem Magnesol. Bolečine so popustile (čeprav še ne povsem), napetost v trebuhu pa se še kar ponavlja. Je to normalno?
Stara sem 27 let. To je moja druga nosečnost. S prvo nisem imela nikakršnih težav, pa tudi sedaj sem se počutila v redu.
Prosim Vas, da mi napišete kaj več o predležeči posteljici, saj so podatki v literaturi precej skopi. Kaj pomeni zame ta mala krvavitev v bodoče in kako naj se obnašam, da ne bi bilo kaj narobe? Kakšne posledice lahko pustijo popadki v 24. tednu nosečnosti in kako to vpliva na mojega otročička?
Vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovore in Vas lepo pozdravljam.
Nena

Draga Nena,

predležeča posteljica, ki krvavi spada v porodnišnico in taka pred 34. tednom vsekakor v porodnišnico, ki ima enoto za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov, kar sta le Maribor in Ljubljana. Ob aktivnih krčih je to še bolj pomembno. Vse ostalo je več ali manj postranskega pomena, saj količina krvavitve ni pomembna, saj bo slej ali prej ta krvavitev tako močna, da bo nemudoma potrebno prekiniti nosečnost in pri popolni placenti previi, kot pravite, praviloma s carskim rezom.

New Report

Close