Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Predčasna prekinitev pri triglav

Predčasna prekinitev pri triglav

Sklenjeno imam življensko zavarovonje pri Zavarovalnici Triglav od l.2000 in sedaj bi ga rada prekinila ker nujno potrebujem večjo količino denarja (dokončanje hiše). Ta polica je na 10 let. Naj povem da si že zraven 2 leti plačujem naložbeno kombinirano z življenskim, katerega bom seveda plačevala še naprej in je sklenjeno na 25 let. In sedaj na zavarovalnici trdijo da nimam nobene podlage da to zavarovanje prekinem (12.člen, po njihovih splošnih pogojih).
Jaz njihove pogoje čisto razumem vendar je meni njihov agent takrat ob sklenitvi zagotavljal da lahko kadarkoli prejkinem in vzamem denar, (to mi je zagotovil tudi ko sem sklenila naložbeno in sedaj vidim da so njihovi splošni pogoji tudi za to zavarovanje prav isti)pozanimala sem se tudi o tem koliko zgubim in se strinjam. Ob tem da rabim denar mi res ni za plačevati dveh zavarovanj.

Prosim za odgovor oz. pomoč in se vam lepo zahvaljujem.

Sam imam popolnoma enak problem (celo leta se ujemamo). Sem bil na zavarovalnici in so se sklicevali na 12. člen. So pa dodali, da je sedaj ta člen dopolnjen še z eno alinejo, ki se nanaša na poslabšanje osebnih finančnih razmer (verjetno zaradi krize). Predvidevam, da jih je že kar nekaj poskušalo prekiniti zavarovanje zaradi izgube službe ipd. Skratka meni so rekli, da moram napisati izjavo v smislu, da ne zmorem več plačevati zavarovanja, in če oddam izjavo v kratkem, lahko računam na denar nekje sredi maja. Ga pa dobiš le približno polovico od vplačanega (ženske nekaj več). Jaz in žena imava namen izjavo nesti na zavarovalnico te dni, potem lahko poročam, kako je šlo. Če ti izveš kaj več v tem času, se pa tudi priporočam. Vso srečo.

Pošljita dopis, gor napišita prihodke in svoje stroške (malo se zlažita) in to pošljita tja, da s tem razlogom želita prekiniti.

Lp

Zanimivo Dennis29.Se ti zdi,da je tvoj napotek korekten?Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

tudi jaz imam takšen problem pri življenskem zavarovanju, sem ravno dobila odgovor na dopis, da ni možnosti, da bi dobila privarčevani denar kljub mojim denarnim težavam. kajti oni vstrajajo pri tistih svojih kriterijah, kljub temu da mi je agent rekel, da lahko kadarkoli prekinem in dvignem denar. sedaj sem čisto obupana, menite da bi bila še kakšna možnost, kako bi se še obrnila na zavarovalnico triglav.

Spoštovani,

v nadaljevanju smo vam pripravili pojasnilo v primeru predčasne prekinitve življenjskega zavarovanja pri Zavarovalnici Triglav in pogoje, pod katerimi se lahko odločite za ta korak. Upamo, da boste z našo pomočjo lažje rešili vaše težave.

Prisrčen pozdrav!
Služba za korporativno komuniciranje
Zavarovalnica Triglav, d.d

Če zavarovalec izpolnjuje pogoje, pod katerimi je upravičen zahtevati odkup, lahko zavarovalnica na njegovo zahtevo izplača del zavarovalne vsote. Zavarovalec uveljavlja pravico do odkupa na podlagi pisne zahteve, ki jo zavarovalnici predloži na obrazcu zavarovalnice. Obrazec lahko dobi na vsaki območni enoti Zavarovalnice Triglav ali na naši spletni strani www.triglav.si. Zahtevi je potrebno priložiti pisna dokazila o izpolnjevanju pogojev za odkup ter izvirnik police življenjskega zavarovanja. Zavarovalnica sme zahtevati tudi druga dokazila, ki so potrebna za ugotovitev pravice do izplačila. Izpolnjen obrazec se skupaj s pripadajočimi dokumenti izroči pristojni območni enoti, se ga pošlje po pošti ali odda našemu zavarovalnemu zastopniku.

ODKUP
Pri klasičnem življenjskem zavarovanju ima zavarovalec pravico zahtevati odkup, če sta od začetka zavarovanja do odkupa potekli:
– pri zavarovanjih z dogovorjenim trajanjem zavarovanja do vključno 12 let vsaj dve leti in so premije plačane najmanj za dve leti;
– pri zavarovanjih z dogovorjenim trajanjem zavarovanja od 13 do 29 let vsaj tri leta in so premije plačane najmanj za tri leta;
– pri zavarovanjih z dogovorjenim trajanjem zavarovanja nad 29 let vsaj 4 leta in so premije plačane najmanj za štiri leta;
– pri zavarovanjih, sklenjenih za vse življenje, vsaj tri leta in so premije plačane najmanj za tri leta.

Poleg časovnih omejitev je za odkup zavarovanja potrebno upoštevati tudi druge omejitve. Odkup zavarovanja se lahko zahteva v naslednjih primerih:
– izselitev iz Republike Slovenije;
– smrt upravičenca ali ožjega družinskega člana;
– 100 % trajna invalidnost, izguba poslovne sposobnosti ali težja bolezen zavarovane osebe;
– razveza zakonske zveze pri vzajemnem življenjskem zavarovanju;
– nepretrgana brezposelnost zavarovalca za obdobje, daljše od šest mesecev.

Pri naložbenem življenjskem zavarovanju ima zavarovalec pravico zahtevati odkup, če sta od začetka zavarovanja do odkupa potekli vsaj dve leti in so premije plačane najmanj za dve leti.

Odkup zavarovanja po prejšnjem odstavku se lahko zahteva v naslednjih primerih:
– izselitev iz Republike Slovenije;
– smrt upravičenca ali ožjega družinskega člana;
– 100 % trajna invalidnost, izguba poslovne sposobnosti ali težja bolezen zavarovane osebe;
– razveza zakonske zveze pri vzajemnem življenjskem zavarovanju;
– nepretrgana brezposelnost zavarovalca za obdobje , daljše od šest mesecev,
– če so se okoliščine od sklenitve zavarovalne pogodbe tako spremenile, da zaradi tega ni smiselno nadaljevati zavarovanja.

Življenjska zavarovanja v ponudbi Zavarovalnice Triglav so fleksibilna in zavarovalcu omogočajo prilagoditev tudi v primeru izgube zaposlitve in s tem povezane morebitne nezmožnosti plačevanja premije. Zavarovalec se lahko namreč v skladu z zavarovalnimi pogoji, ki urejajo posamezno vrsto zavarovanja, odloči za mirovanje plačevanja premije. Prednost omenjene možnosti je v tem, da se zavarovanje ne prekine. Če zavarovalec potrebuje določena finančna sredstva, mu tako klasična kot tudi naložbena zavarovanja dajejo možnost predujma. Z izplačilom predujma se zavarovanje ne prekine. Pod določenimi pogoji lahko zavarovalec zahteva tudi odkup zavarovanja. V tem primeru se zavarovanje prekine. Predujem je zato v primerjavi z odkupom boljša odločitev.

Spoštovani!
Lepo se zahvaljujem za korektno pojasnitev v primerih,s katerimi se srečujemo uporabniki zavarovalnih storitev.Na odgovor vaše zavarovalnice sem čakal že kar nekaj časa,ter ga z največjim veseljem objavljam.
Upam tudi,da se bo na vprašanja obiskovalcev oglasila tudi kakšna druga zavarovalnica,to pa našemu forumu vsekakor koristi.

************************** Zavarovalna pisarna B & M Bruno Šneberger s.p. Bruno Šneberger Uradne ure: Vsak dan. gsm: 051/625-611 gsm: 070/867-040 Uradne ure: Od 8.00 do 16.00 tel/fax:01/429-7100 Mail: [email protected]

pri selitvi sem izgubil orginalno zavarovalno polico,ker bi sedaj rad naredil odkup police pri zavarovalnici triglav me zanima ,če je to možno in kje lahko dobim kopijo ali kakšno potrdilo,da lahko uveljavljam odkup police.Za odgovor in nasvet se najlepše zahvaljujem.

imam eno vprašanje pri zavarovalnici triglav sem že 10 let nezgodno in življensko zavarovan nisem pa zarovan za rizične bolezni.Zanima pa me ,ker sem pred dvema letoma zbolel za rakom na debelem črevesu in sem bil 2 leti v bolnški zdaj pa sem delno upokojen za 4 ure pa ne dobim zaposlitve bi vprašal ,če mi klub temu ker nisem zavarovan za rizične bolezni pripada kakšno nadomestilo.Lep pozdra in hvala za odgovor.

Nažalost g.Ivan vam ne pripada odškodnina.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************** Zavarovalna pisarna B & M Bruno Šneberger s.p. Bruno Šneberger Uradne ure: Vsak dan. gsm: 051/625-611 gsm: 070/867-040 Uradne ure: Od 8.00 do 16.00 tel/fax:01/429-7100 Mail: [email protected]

Na zavarovalnici lahko pridobite duplikat police,za katerega boste odšteli par evrov.Za odkup zavarovanja morate podati pisno vlogo na predpisanem obrazcu vaše zavarovalnice.Če pa želite,vam ga lahko posredujemo,samo napišite nam.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Imam sklenjeno naložbeno zavarovanje pri triglavu za dobo 25 let.Zavarovanje bi rada prekinila me pa zanima ali je to mogoče na osnovi brezposlenosti ki je bila v letu 2009.Sedaj imam pa službo za določen čas.Imamo pa tudi finančne probleme,ki jih moramo rešiti.

ŽE VNAPREJ SE VAM ZAHVALJUJEM ZA ODGOVOR.

Pozdravljeni!
Predlagam,da obiščete oddelek osebnih zavarovanj na zav. Triglav,gotovo vam bodo prisluhnili in našli kakšno rešitev,katera bo tudi za vas ugodna.
Lepo vas pozdravljam,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni

Hvala Zavarovalnici Triglalav za obsežno razčago. Prosil pa bi še za obrazložitev “kapitalizacije” – možnost prenehanja plačevanja premij (po preteku plačevanja “obveznih let”). Ali lahko gre v kapitalizacijo vsakdo, ali so kakšne omejitve?
Konkretno me zanima za naložbeno zavarovanje.

Hvala in uspešen dan

Najprej en lep pozdrav.
Naj za začetek pohvalim forum.Glede življenskega zavarovanja pa bi vas vprašal kako poteka prekinitev življenskega zavarovanja.Letos oktobra bo 10 let odkar imam sklenjeno življensko zavarovanje pri zavarovalnici triglav.Pred nekaj časa sem od druge zavarovalnice dobil ponudbo,oziroma izračun ki je dokaj boljši kot od zavarovalnice triglav.Ker nočem plačevati zavarovanja pri dveh zavarovalnicah se odločam,da bi prekinil življensko zavarovanje pri triglavu in sklenil zavrovanje pri drugi zavarovalnici.Prosil bi vas za bilokakšne informacije,izkušnje s prekinitvijo zavarovanja.Ker še ni 10 let od sklenitve zavarovanja me zanima ali bi moral dobo do izpolnitve 10 let odkupit.Zavarovanje je bilo sklenjeno za dobo 20 let.Zamrznitev zavarovanja mi pa ne pride v poštev,ker bi rad ta denar,ki sem ga plačval 10 let oplemenitil na drug način.
Za informacije se vam lepo zahvaljujem in vam želim lep in uspešen,predvsem pa miren dan.
Še enkrat hvala.
lp
Goran

Pozdravljeni,

pred dobrim tednom dni je v večernih urah v našem kraju močno deževalo. Veter je nosil dež v zasteklen balkon tako močno, da je voda vdrla v dnevni prostor potem, ko si je utrla pot skozi balkon in sicer med tlemi balkona in pohodnim stiroporom nad betonom.
Zavarovalni cenilec je po ogledu že napovedal, da bo zahtevek zavrnjen, ker ne gre za poplavo,
predvidevam da tudi za neurje ne.
Glede na to, ker gre za nekaj vmes med neurjem in poplavo (utrgan oblak) me zanima, če vseeno lahko vztrajam, da gre za vdor vode, kateri ni eksplicitno naveden v splošnih pogojih in mi po zdravi pameti pripada odškodnina?

Moram priznati, da sem zelo razočarana nad arogantnostjo zaposlenega gospoda cenilca, saj je dokazal, da išče variante, kako bo zavrgel primer, kjer je evidentna situacija. Tudi zavarovalni agent mi je obljubil pomoč, za katero sem ga prosila, sedaj ni nobenega glasu. Žalostno, da tako ravnajo z zavarovanci, kateri jih letno financiramo s 4.800,00 euri zavarovalnih premij, ko pa resnično enkrat potrebujemo pomoč, so arogantni brez primere.

Hvaležna bom za odgovor. Lep pozdrav.

Pozdravljena,
Verjetno gre za vdor meteorne vode,razloga da ne bi priznali odškodnine ne vidim.Priporočam vam,da vztrajate ter zahtevate odškodnino za vdor vode,saj je le ta posledica neurja.
Za vsak slučaj pa mi napišite točen naziv zavarovanja,katerega imate sklenjenega.Preverim in vam odpišem.
Prijetno nedeljo,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni,

danes sem na podlagi pritožbe, katero sem utemeljila s podatki ARSO, da je omenjenega dne resnično divjal vihar in s tem povzročil poplavo, dobila ponovno zavrnitev zavarovalnice Triglav z obrazložitvijo, da zavarovanje krije le škodo, ki nastane zaradi neposrednega delovanja viharja ali neposrednega udarca predmetov, ki jih je na zavarovano stvar podrl ali vrgel vihar. Krita pa je tudi škoda, ki nastane zaradi zamakanja padavin skozi odprtine, ki jih je napravil vihar. Na ogledu je bilo ugotovljeno, da niso nastale odprtine, ki bi jih povzročil vihar in skozi katere bi prišlo do zamakanja, zato je primer zaključen.

Gospod mi je v telefonskem pogovoru povedal, da ne smejo sugerirati stankam, na podlagi česa lahko uveljavljajo škodo. Očitno se splača z njimi poslovati samo preko pravnikov.

Zanima me, ali obstaja dejansko samo še pravna pot, ali se še vedno da na nak način z argumenti dogovoriti? V splošnih pogojih je naveden Mediacijski center pri Slovenskem zavarovalnem združenju.

Sporočam vam št. zav. police: 0173854510-4. Gre za DOM zavarovanje, ja ja, to je tisto zavarovanje, ko Sara Isaković pride v neurju domov in jo ob vstopu v dom zalije voda. Kako bedno, res.

Za odgovor se vam zahvaljujem in vas pozdravljam.

Težko sem razsodnik v vašem primeru,je pa res,da je včasih izplačilo odškodnine odvisno od interpretacije škodnega dogodka.Upam,da se boste z zavarovalnico dogovorili po mirni poti.
Še vprašanje,kako velika je nastala škoda?
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni,

kje pa dobiš obrazec Zavarovalnice Triglav, če želiš dati naložbeno polico v kapitalizacijo oz, premije prosto zavarovanje.

Hvala za odgovor.

New Report

Close