predavanje o mednarodnih posvojitvah?
Najlepša hvala za odgovor. To najbrž pomeni, da zdaj lahko kot zavod sodelujete pri mednarodnih posvojitvah, ne? Sicer zaradi nekaterih drugih nepredvidljivih presenečenj, letos ne bom mogla še posvojiti otroka, pa o posvojitvi resno razmišljam. Kot sem razbrala iz prejšnih emailov, lahko zavod posreduje otroka iz Rusije za 7500e? Dokumentacija in prevodi niso problem, saj imam nekaj dobrih znancev prav iz Moskve.
Lep pozdrav,
Zmaga+
Hotela se te vprašat še to. Dne 21.3. si zapisala: “Zavod je registriran na 90% če se lahko tako izrazim. Čakamo da nam sodišče vrne dokumentacijo, da lahko zaprosimo za davčno. Skratka zadnje birokratične kolobocije.
Sicer je pa vse določeno in urejeno.”
Ali je sodišče že potrdilo registracijo in vrnilo dokumentacijo za zavod? Nekomu, ki ga poznam se namreč mudi in bi rad vedel, če zavod tudi formalno lahko že funkcionira in se lahko oglasi na Kolodvorski 8. Hvala.
Ne zmaga tega nisem napisala. 7500€ je cena, katero moramo plačati Rusiji, temu moraš dodati 2000€, plus predavanja in psiholog za dopolnitev študije, karte in hotel.
Rusija je tudi ena od držav, ki ne sprejme prevodov narejenih v Sloveniji, ampak zahtevajo sodne prevode narejene pri njih. Tako, da prijatelji nikakor ne morejo prevajat, razen če niso to Ruski sodni prevajalci.
Ja danes smo na 98%, če se tako izrazim.
Na Kolodvorski 8 ima pravnica že ves čas pisarno, naša ki bo na istem naslovu v pritličju pa ni še povsem porihtana.
Sicer pa tudi, ko bo bodo pogovori možni samo po predhodnem dogovoru, namreč ne jaz ne pravnica ne bova dežurali v pisarni, vsaj ne dokler hodiva v službe(to je pa še kakšno desetletje). Moj telefon in telefon pravnice sta javno objavljena, tako da kogar zanima naša pomoč ima v bistvu samo eno možnost, poklicat in se dogovorit za srečanje.
Sicer pa če se mu mudi bi se najbrž udeležil predavanja 1.4. Drži?
Prepričana sem, da le s pogovori, čeprav se morda zdijo komu neprijetna, razrešimo nejasnosti. Dne 22.3. si zapisala:”Trenutna cena, ki jo od nas zahteva Rusija je 7500€ (več otrok 10500€). Cena prevodov, spremstva, pošte in vsega kar si še naštela je 2000€. Hotele imamo po vseh regijah in državah kjer delujemo in agencijo katera nam ureja letalske karte.”
Pa smo pri delitvi na vas in nas. Zanima nas koliko stane bodoče posvojitelje okvirna cena posvojitve preko vašega zavoda? Ni treba do evra oziroma rublja natančno. Hvala za odgovor.
Razumem to s pisarnami, in z dodatno zaposlitvijo. A zanimivo je vedeti nekaj drugega. Dne 21.3. si zapisala. “Čakamo da nam sodišče vrne dokumentacijo, da lahko zaprosimo za davčno. Skratka zadnje birokratične kolobocije.” Kaj pomeni 98%?Čisto praktično vprašanje: Ali že imate davčno številko? Tega iz prejšnjega razgovora nisem razbrala. Zakaj je dobro pred delovanjem imeti to “nebodigatreba” številko? Na primer tudi zaradi izdajanja računov. Pa še to. Oseba, ki te bo najbrž poklicala, je po izobrazbi pravnik, ki dela na področju javnih financ. Res je, da se ji mudi, a bere ne binternetnih strani med. over.neta. Ima druge vire informacij. Rada bi ji pomagala, ker mi je blizu. Prosim razumi mojo dilemo.
Če stvari z ustanovitvijo in registracijo zavoda Živa še niso pravno porihtane, bom jaz kasneje v veliki zadregi, ker bom priporočala še neurejeno zadevo. Prav tako, če okvirna cena ni znana. Ali povedano z drugimi besedami: na začetku sem dobila vtis, da si zagnana in bi rada pomagala ne le sebi, ampak tudi drugim. Samo, če bom imela vse transparentne podatke, bom lahko zavod Živa priporočala še nekaterim drugim parom, ki ne brskajo po med.over.netu. V nasprotnem primeru ne. To velja za začetno fazo. Kasneje se pa vedno vidi, kdo dobro dela in kdo ne. In saj veš, da dober glas seže v deveto vas. In želim, da bi se tudi tebi to zgodilo.
Zmaga+
p.s. Besede, ki so izrečene, se kasneje lahko drugače interpretira. (najbrž poznaš situacije, kot so “Jaz pa nisem tega rekla, nisem tako mislila.”)Zato je dobro imeti vse črno na belem, preden se naveže osebni stik.
Zmaga, če bi želela pomagati samo sebi verjemi, da zavoda ne bi bilo. Bila bi doma s svojim otrokom in ne bi letala po Italiji in Sloveniji od urada do urada. Toliko o namenu moje pomoči ali ne pomoči. Vendar to bo pokazal čas. Od nobenega ne pričakujem slepega zaupanja oziroma obratno, vsakemu paru svetujem da se na tej poti zelo zelo dobro informira, tudi o nas konec koncev.
Kar se pa tiče procentov z 98% sem se malo pohecala, žal mi je, če se ni tako razumelo. Nima smisla, da razlagam katere dokumente že imamo in katere čakamo. Ko bo registracija 100% dokončana bom povedala, tako se izognemo vsaki možni zadregi.
Kar se pa tiče črno na belem rekla in ne rekla, postopek posvojitve je individualna pot para. Pogovarjam se samo na štiri oči, vedno z možem in ženo skupaj. To ne pomeni, da se izmikam pisanju tukaj gor, ampak smo se tako odločili zaradi zaščite ene in druge strani. Enostavno se mi ne zdi pravi način, se spuščati v podrobnosti preko foruma. Konec koncev kdo si ti in kdo sem jaz? XY anonimne osebe.
Zato hvala, če boš komu povedala za obstoj zavoda, vsi ostali pogovori pa potekajo kasneje najprej individualno in nato preko predavanj-delavnic.
Upam da boš to pravilno razumela.
Če bi pa ti želela podrobnejše informacije kljub temu, da še ne nameravaš posvojiti, pa ti ponavljam kar sem že 1x napisala. Pokliči in se bova zmenile za kavico. Ti bom predstavila delovanje , postopek, države in pač kar spada zraven. To je način delovanja zavoda.
Cena je takšna kot sem jo napisala, kar sem te včeraj popravila je le, da ne moreš vsega ostalega zbrisati in plačati samo tujini 7500€. V tem primeru to postane samostojna posvojitev, si urediš vse sama in odpotuješ v Rusijo. Kar ni nič napačnega, da me ne bi narobe razumela. Posvojitev preko zavoda pomeni sprejetje določenih pravil mimo katerih ne gremo.
Predavanje 1.4. je bilo namenjeno ravno temu. Razlaga postopka, razlik, cen ipd. Trajalo je malo več kot 3 ure kar je bilo skoraj premalo. Temu sledi še eno izobraževanje dolgo 2x toliko. Verjemi mi, da ti tega ne morem tukaj napisati pa ne kr se mi ne bi dalo, ampak ker bi bila potrebna cela knjiga, ker je v nasprotju z našim načinom dela in nepošteno di tistih, ki so predavanje plačali.
Okvirna cena posvojitve preko zavoda stane od 15-18 tisoč €. Najceneje v Kolumbiji, najdražje v Rusiji. Ta cena zajema vse.
Kitty,
oprosti, da se oglašam šele zdaj. Ne poznam te, in nikoli te nisem srečala in to kar sprašujem, je predvsem s stališča posvojitve, ne pa osebno. Tako kot ti, tudi jaz iščem optimalno možnost za posvojitev. Pri tem izhajam iz naslednejga vidika: če že predstavljaš dejavnost svojega zavoda na internetnih straneh, to se pravi javno, je logično, da imajo potencialne stranke tudi možnost,da izvejo nekatere okvirne informacije, kot je na primer okvirna cena posvojitve otroka iz Rusije. Prav tako preko interneta.(praviš da je za zavod 7500e+ 2000e, za odjemalce pa od 15000e do 18000e).
Stavki, ki jih bom napisala v naslednjih vrsticah, so dobronamerno in tudi resnično:
– dejstvo št.1 je, da si nihče med nami ne želi imeti sitnosti z zakoni. Zato me je zanimalo, ali je Zavod Živa registrian, (to pomeni 100%), ali je vpisan v register ali ne. Če pogledaš , bi bilo zelo boleče razočaranje za bodočega posvojitelja, če bi vložil veliko svoje energije, časa in tudi težko prisluženih evrov, ter nato sredi postopka izvedel, da je le ta prekinjen, ker pač posrednik oziroma zavod ni registriran za to dejavnost in ne deluje v skladu z zakoni RS. Ali še huje, detece, ki ga je s takšno ljubeznijo čakal in dočakal, ni legalno v Sloveniji.
Zato me je zanimalo tudi vse v zvezi z davčno številko, t. računom.
Želim ti veliko sreče in tudi veliko veselih trenutkov s svojim otrokom.
Zmaga glej, ki je čisto prav, da sprašuješ kar te zanima. Odgovorim kar lahko, določene informacije so pa kasneje dane osebno. To sem že napisala zakaj. Mislim, da je forum namenjen osnovnim informacijam. Sicer pa bolj izmenjavi izkušenj kot strokovnemu svetovanju.
Sicer naša davčna številka z legalnostjo posvojitve nima prav nobene veze, vendar je bilo tudi to vprašanje čisto na mestu. Garancijo za legalnost posvojitev pa dajejo povsem drugi dokumenti.
Kako si sestavila ceno posvojitve je pa eden poglavitnih razlogov in lep dokaz zakaj je spuščanje v podrobnosti na tak način zgrešen.
Ceni dodaj še predavanja, psihologa, kar je manjši del in nato letalske karte in hotel pa boš dobila končno ceno, ki sem jo podala 15-18 tisoč€
Parkrat sem poudarila, da je v tej ceni zavzeto vse, pa si vsakič obrnila malo po svoje.
Sem pa vesela vsakega vprašanja in sem še vedno na vsakega odgovorila.
Kitty,
če boš pazljivo prebrala najine maile, boš zagotovo opazila, da sem te kar nekajkrat v tem najinem pogovoru citirala, in v tvojem odgovoru tudi kasneje dobila različne postavke, ki sestavljajo ceno. Vse cena pa si prvotno zapisala ti, NE jaz.
Zakaj je vprašanje o davčni številki tako pomembno? Še enkrat ponavljam, ker zagotavlja uporabniku storitev, da je ustanova (ali firma, družba, zavod…), katere storitve uporablja, v RS registrirana in deluje v skladu z zakoni. Odvisno od registracije dejavnosti znaša akontacija dohodnine državi 8,5%, ali 20% ali 25%. O tem se lahko pogovoriš tudi s svojo pravnico ali finančno svetovalko.
Četudi delaš iz gole dobrote, moraš za storitve, ki jih zaračunaš, izstaviti račun. Je pač tako. Pa ne samo v Sloveniji, tudi na primer v Italiji, ki jo pogosto omenjaš. Kako si izstavila račun za predavanje 1.4., za katerega so ti slušatelji plačali 12.000 sit? Ali si se tudi z njimi malo pohecala in jim računov do danes še nisi izstavila? Veš, vsako početje zahteva odgovorno ravnanje.
Vsak se lahko zmoti, tako jaz, kot ti. Ne vem, koliko parom do posvojitve otroka v Rusiji si pomagala? Kajti, tvoja trditev “Rusija je tudi ena od držav, ki ne sprejme prevodov narejenih v Sloveniji, ampak zahtevajo sodne prevode narejene pri njih. Tako, da prijatelji nikakor ne morejo prevajat, razen če niso to Ruski sodni prevajalci.”, NE DRŽI. Pozanimaj se pri parih, ki so otroka v Rusiji že posvojili brez slovenskega posrednika oziroma pri parih, kjer je postopek v teku. Prevodi so bili napravljeni v Sloveneji pri zapriseženih tolmačih oz. prevajalcih za ruski jezik.
Kot vidiš sem namerno odprla kar nekaj vprašanj. Ne bom se več oglašala in te opozarjala na morebitne zakonske probleme in druge nejasnosti, ki jih ima tvoj zavod.
Želim ti veliko užitkov z otrokom in tudi uspehov z zavodom. Mislim, da Slovenija potrebuje zavod za mednarodne posvojitve, ki pa mora delovati legalno in legitimno.
Zmaga vsi tvoji strahovi so odveč. Zato, da bo delovanje legitimno bom pa jaz poskrbela sama zase, kajti ne nameravam za zapahe. Tisti, ki se bo odločil za našo pomoč se bo pa osebno prepričal v to, predvidevam, da ne potrebujejo tebe.
Pozabljaš najbrž, da ta zavod deluje že od leta 1996 tako, da s predavanji bo težko kaj dosti nelegalnega.
Preko foruma kot sem že napisala ne nameravam nobenega prepričevat ne propagirat ne reklamirat. To me ne zanima.
Če smatraš, da kršimo zakon so pa na voljo inšpekcije, ki to kontrolirajo.
Vse ostalo je pa brezveze debatirat in primerjat. Vem točno kaj sem napisala in kaj nisem. Primerjava posvojitve preko zavoda ali kot posameznik je pa brezpredmetna. Jaz poznam obe poti ti eno samo in na ta način me želiš postavljati na laž. Malo poizvedi in potem se lahko pogovarjamo naprej.
Beti odgovor je dobila in to večkrat.
Sumniči pa lahko res vsak, še priporočljivo je, da ne zaupamo kar vsakemu.
Od prvega do zadnjega dne sem javno obveščala o dogajanju in poteku same registracije verjemi, da če bi imela karkoli za skrivat tega ne bi počela.
No pa sej je brez veze. Vsak se samo odloči komu zaupat in jaz sem zelo zadovoljna.