Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Predavanje iz makrobiotike-Domžale

Predavanje iz makrobiotike-Domžale

Sporočam vsem, ki so zainteresirani, mogoče tudi Kranj, Ljubljana, do bo predavanje iz makrobiotike, ki ga bo vodil g.Mitja Fajdiga, v četrtek, 24.03.2005 ob 19. uri in sicer v knjižnici Domžale.
Lep pozdrav. Marta.

Naj dopolnim. Natančneje bom predstavil naravno zdravljenje kronične utrujenosti (KU) in fibromialgije (FM) s sledečo vsebino:

(1) razlike med šolsko medicino in energijskim zdravilstvom (torej tudi prehrambnim)

(2) skupaj bomo pregledali tri pričevanja o ozdravitvah KU in FM: Ozdravila sem si kronično utrujenost (Lucy Burdo), Ozdravila sem si fibromialgijo (Janet Benton) in Ozdravitev paralitične fibromialgije (Čudežna ozdravitev z veležitjem; Lizzz Klein)

(3) prehranski dejavniki KU in FM ter prebavne motnje, ki zaostrujejo KU in FM, preprečujejo zdravljanje ter porajajo nove simptome
. zakaj sodobna prehrana kljub obilju hranil povzroča KU in FM
. iritabilno črevesje in občasni prebavni zastoj – kako zaostrujeta KU in FM ter posledice prebavnega zastoja, ki jim medicina ne pozna vzroka

(4) škodljiva sodobna hrana in priporočljiva zdrava:
. sodobna živila, ki škodujejo zdravju in povzročajo razvoj KU in FM
. priporočljiva zdrava prehrana, ki tudi zdravi KU in FM

(5) dve poti do ozdravitve KU in FM:
. samoizobraževanje (in obisk veležitnega kuharskega tečaja)
. obisk prehrambno-zdravstvenega svetovalca v Ljubljani ali Zagrebu

po predavanju bom odgovarjal na vprašanje poslušalcev

Mitja F.

pripis:
Predavanje je brezplačno. Zakaj brezplačno? Ker sem bil na nedavnem občnem zboru Društva za FM Slovenije pretresen ob predavanju priznane revmatologinje s Kliničnega centra, ki je govorila samo o odkrivanju KU in FM ter blaženju njunih simptomov, o njunih vzrokih in zdravljenju pa čisto nič.
Glavnino predavanja bom posvetil vzrokom KU in FM ter njunemu zdravljenju.
Da ne ponujam teorije, pričajo v (2) točki navedene ozdravitve, ki niso prav nič čudežne; objavljene so v spletišču Svet-Je-Lep (glej Ozdravitve, ki so dale misliti medicinski stroki ter Kronična utrujenost in fibromialgija …).

To je pa kar malo čez mejo vse moje potrpežljivosti. Kadarkoli se kaj koristnega zame dogaja, mi ne uspe!!!!Zelo si želim obiskat to predavanje, tako kot sem si že nevem kolliko do sedaj, vključno z občnim zborom FM. Pa sm na berglcah, pa u postli, nobene vožnje ne prenesem, bolečine do skrajne meje, te, take stvari, ,ki pa jih že mesece zamujam, pa me……brrr.
Ok, se naj spet pohvalim, zelo dobro makrobiotično prehrano dobivam v Kliničnem centru, čeprav se mi tehniki včasih malo nasmehnejo in komentirajo: spet vileda

Draga Maya!

Najprej naj vam povem, da veliko mislim na vas in držim pesti, da bo tokrat šlo vse po sreči. Na Lpp-ju vas pogrešamo in čakamo.

Nikar ne bodite preveč žalostni,saj se bodo predavanja še vrstila in to sigurno ni zadnje. Vi kar lepo nadaljujte z že začetim režimom prehrane in še naprej osveščajte medicinsko osebje. Mogoče se vam še kdo pridruži.

Želim vam čim prejšnje okrevanje in se vidimo na srečanjih, ko boste lahko prišla med nas.

Prisrčen pozdrav, Metka

Maya, odgovarjam glede prosene kaše za dojenčka:

Prosena kaša ne škoduje dojenčku, če ima dobro prebavo in je že navajen na trdo hrano.

Nisem čisto dobro razumel, ali je kašo jedla le mati dojilja ali jo je dala tudi dojenčku. Predvidevam, da drugo, zato bom v tem smislu odgovoril:

– za dojenčka se hrana ne soli; velja za vsakega dojenčka do 2. leta starosti; potem se zanj hrano zelo blago, poudarjam, blago soli, najbolje s sojino omako ali misno kremo, kjer je sol vezana z lahko prebavljivimi beljakovinami; neredko pa zadošča že sol, vezana v algah, ki se dodajajo običajni hrani; torej, stran s soljo

– ko se dojenčka navaja na človeško hrano in še ne zna oziroma ne zmore žvečiti, je nujno, da se vsa hrano pretlači, najbolje ročno, še bolje pa je, če se hrana stolče v možnarju (s tolčenjem se hrani dodaja krepčilna energija) ali zdrozga v terilniku; če je to prenaporno za mamo, pa naj vsak grižljaj sama prežveči in ga z majhno žličko daje otroku

– za prebavne bolečine gospe je možnih več razlag; ker ste napisali premalo, bom ugibal in opisal najbolj verjetno razlago – črevesne kolike zaradi blagega prebavnega zastoja

gotovo se spašujete, kako je prosena kaša zdrava, če pa povzroča črevesne kolike?

zaužito žito v zrnju dobrodejno krči črevesje; če je bilo črevesje razpuščeno zaradi nezdrave prehrane ali oslabelih trebušnih mišic, kar je pri porodicah pogost pojav, se je črevesje po zaužitju žita v zrnju začelo zdravilno krčiti, ni pa si moglo takoj povrnilo prvotne prožnosti

pozor (!): rešitev ni ponovna oslabitev in razpustitev črevesja, temveč nadaljnje prehranjevanje z zdravo hrano in opustitev hrane, ki razpušča črevesje oz. slabi prebavo (mlevski žitni izdelki, rafinirana živila, mleko in izdelki iz njega, južno sadje in sokovi iz njega, mesna hrana idr.)

da se je dojilja v preteklosti nezdravo hranila, pričajo žolčni kamni, ki so v žolčniku nastajali iz odvečnih snovi, ki jih je gospa brez dvoma uživala z nezdravo hrano

torej žito v zrnju kot tako ne povzroča črevesnih kolik, povzroča pa zdravljenje (dobrodejno krčenje) ozkega črevesja; črevesje pa za obnovitev prvotne peristaltične prožnosti potrebuje čas, zato žito sprva učinkuje blago zapiralno; je pa edino dolgoročno zdravilo (poleg zelenjave, stročnic in alg kot prilog)

– dojenčku je lahko škodila sol v kaši, lahko pa so tudi njega črvičile črevesne kolike (glej opis zgoraj)

Se opravičujem za zelo pozen komentar v zvezi s predavanjem.
Mislim, da je bila udeležba zelo lepa in da se lahko v imenu vseh zahvalim knjižnici Domžale, da so nam brezplačno odstopili prostor in g.Mitji Fajdiga za brezplačno predavanje.
Pozdravljam vse.Marta.

New Report

Close