Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ..pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom!”

..pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom!”

Nikoli mi ni bilo, niti mi ne bo jasno: ZA KAJ ZA VRAGA je to potrebno tako hitro izgovorit????

Zato, ker ima reklama omejeno minutažo in za tist na koncu zmanjka časa:)

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

Ker sekunda časa na TV stane kar precej, opozorilo je obvezno in ga ne smejo izpustit, torej ga skušajo stlačiti v čim manj sekund.

Ja zaradi trajanja oglasa!! Proizvajalec želi oglaševat svoj izdelek, nujno zlo je pa, da MORA bit še opozorilo o posvetovanju, torej tudi, to se šteje pod trajanje in te dodatne sekunde mora plačat, zato, hitro govorjenje.

Bolje bi bilo, ko bi izpustili kakšno bedno sceno iz reklame…
npr. tistega bolnega študenta ki kao nekaj pleše pred starci s tistim Lekadolom+C
!!!

npr. tistega bolnega študenta ki kao nekaj pleše pred starci s tistim Lekadolom+C
!!![/quote]

Ja lej, to se lahko strinjamo ali pa tudi ne, avtor reklame in njen naročnik sta očitno v iber zadovoljna z njo, kot je. O okusih se ne debatira ali kako že.

Obraten primer: Gojčeva interpretacija opozorila za Angal je že reklama sama po sebi.

meni je pa smešno poslušat ta stavek, saj ja vemo, da gre le za neko zakonsko dolžnost, morajo ga vključit. In potem gre le za spretnost speakerja, kako hitro mu ga uspe povedat. Enkrat sem gledala romunsko reklamo, tip je bil fenomenalen. V eni drugi pa so govor hitreje zavrteli, da so dobili isti efekt.

!!![/quote]

pa ne no
dečko je glavni iz skupine Maestro, če je cela slovenija padala v nezavest, ko so ga gledali na talentih, zakaj v reklami ne bi smel malo poskakovat?

Ja, že, ampak očitno nimajo pojma, da s tem prihranijo manj kot sekundo časa.

No, sem se šla malo informirat, ker tudi meni ni bilo čisto jasno, kako je z obračunavanjem reklam. Recimo pop TV ima ceno za 30 sekund največ 4000, večerni termin mislim da ni cenejši od 2000 evrov.

* 25 sekundni spot stane 90% cene 30 sekundnega, 20 sekundni stane 80% cene 30 sekundnega,
15 sekundni stane 60% cene 30 sekundnega, 10 sekundni stane 40% cene 30 sekundnega in 5 sekundni 20% cene 30 sekundnega.

Torej recimo ena sekunda nad 25 sekund lahko stane tudi do 400 evrov.

Na škatlici zdravila oz. navodilih tudi velikokrat piše z manjšimi črkami, ne pa vedno.
Kar se reklame za lekadol tiče: izgleda, da je zelo učinkovita, ko hočem v lekarni kupit Krkino enakovredno zdravilo, vedno rečem le lekadol. Za mene je učinek reklame dosežen, sem si jo zapomnila pa čeprav mi ni najlepša.

Na lep način povedo, da jim je za vaše zdravje figo mar. Važno da povečajo prodajo. Nekdo jih je pač prisilil, da morajo nekaj dodati. To pa je drugorazredno. Reklame poneumljajo ljudi.

New Report

Close