pred mnogimi leti
Moja izkušnja spolne zlorabe je bila malo netipična in zelo zmedena. Ko sem imela približno 5-6 let sva se s prijateljem iste starosti igrala “mamice in očke”. Zalotilo naju je par let starejše dekle in rekla da zdaj pa morava iti to kar sva počela pokazat njej in ostalim otrokom. Šli smo na osamljen kraj in tam sva gola morala početi določene stvari, ki jih počnejo odrasli. Ostali pa so gledali. Nisva si upala reči da ne bova, ker je rekla da drugače povedala najinim staršem. Ta dogodek se potem ni ponovil, mi je pa (fant se je nehal družiti z mano in s temi otroki) to isto dekle začelo govoriti da ji/jim(družbi) naredim to in ono uslugo, drugače bo šla povedati mojim staršem kaj sva počela. Kmalu mi je prekipelo in rekla sem ji-pa pojdi! Od takrat mi je dala mir in se tudi ni več družila z nami. V družbi( bili smo prijatelji do nekje 13ga leta) nismo tega nikoli omenjali in tokrat prvič govorim o tem. S sovrstniki pa smo že kot otroci po tem dogodku neobičajno veliko spolno eksperimentirali, sploh dekleta.
Od tega je minilo mnogo časa, jaz sem končala študij….. Nikoli nisem govorila o tem , ker sem si dopovedovala, da ni tako pomembno, da je bilo med otroci….malo pa sem se bala tega, da bi ljudje zaradi tega v meni videli nekoga ki je pohabljen, ali pa da me zato v življenju ne bi jemali tako resno.
Načeloma (hvalabogu!) nimam velikih težav zaradi tega dogodka, če jih primerjam z nekaterimi, ki jih opisujejo ostali. Moje lastno telo mi je še kar všeč, ne zapiram se vase, tudi se ne oblačim izzivalno. Je pa res, mi je bila do predkratkega ideja, da bi to komu povedala, to izustila, napisala popolnoma nepredstavljiva in sem šele zdaj začela sprejemati dejstvo, da je tudi to del mene, nekaj kar moram deliti z ljudmi ki so mi najbližje, in to je moj naslednji projekt!
Hvala za branje!
Pozdravljena!
Veseli me, da si se oglasila in napisala svojo zgodbo.Tako se namreč vse skupaj prične. Ko se spregovori, smo mnenja, dase nas to niti ni tako zelo dotaknilo. Ko pa razmišljamo sami pri sebi, pa se včasih ugotovi, da ni tako nedolžno.
Nikjer pa ne piše, da bo tudi v tem primeru tako !
Ni nekega v naprej določenega pravila !
Bodi pozorna, če se bo karkoli drugačnega pojavljalo. To pomeni, da se lahko “vrnejo” občutki, razmišljanja, stiske, ki si jih takrat občutila.
Ko in če do tega pride, se pa javi, če boš želela !