Pred Menstruacijo
Pozdravljeni
Stara sem 31. Redne na 23-27 dni. Čez nekaj dni pričakujem Menstruacijo. Recimo čez 5 ali 6 dni. Imam zamašen nos in imam Zasoplost komaj zajamem dih, tudi ko hodim sem zadihana. Trebuh nekako napihnjen.
Me zanima ali je to normalno pred Menstruacujo? PMS? Ali bi lahko bila prisotna nosečnost? Bi testirala ko bo M. zamudila.
Vendar se počutim grozno ker kot da mi zmanjkuje zraka
Hvala
Spoštovani,
morda imate pa kakšno infekcijo? Npr. Covid? Trenutno je tega menda kar veliko. Ni nujno, da povzroča temperaturo niti kašelj. Včasih je zgolj slabo počutje in težave z dihanjem, slabo telesno zmogljivostjo, včasih prebavne motnje ali tudi ne ipd. Če bo težava trajala več kot 3 dni, se pogovorite s svojim družinskim zdravnikom.
mislim, da gre zgolj za sovpadanje več reči. Seveda je lahko tik pred M trebuh že itak nekoliko bolj napihnjen, ampak siceršnje težave niso povezane s tem.
Pozdravljeni
Še vedno imam Zasoplost in zamašen nos. Vendar danes opazila še, da ko lezim na desnem boku, na Levi strani pod rebri (ne znam dobro povedati) čutim kot “en pretok” gor in do gre ko vdihnem in ko izdihujem. Kaj me najbolj skrbi, da sem danes dobila še Suh kašelj in ko kašljam me utruja ker se mi zdi kot da imam kratko sapo. Boli me tudi pod rebri levo.
Ali je to še vedno znak infekcije ali drugega se dogaja?
kaj naj rečem? Razvijate znake infekcije dihal. Morda bo pa zdaj čas, da greste k družinskemu zdravniku?
Pozdravljeni znova
Pri zdravniku sem bila naredili so mi test Covida vendar je test bil negativen.
Imam zelo hud suh kašelj, ki ne mine, ki kašljam kar močno dobila sem dve pumpici in dva sirupa proti kašlju , prav nič ne pomaga nobena. Ko se inhaliram mogoče malo mine vendar je kašelj se zmeraj prisoten in je močan.
Zdaj imam simptome: temperaturo, mrzlico, švicaje, hrapav glas,bolečo grlo, glavobol, kihanje, zamašen nos im bolečine v prsnem košu, tudi zadaj v lopatici, boleča rebra.
Samo zdaj imam pri kašlju še to: Da ko kašljam (močno) ne moram priti do sape kar na enkrat kašljam večkrat po malen, in zmanjkuje sapa. In to se mi dogaja večkrat
Ali je smiselno da se pojavim znova pri zdraviku glede tega, sam se mi zdi kot nov simptom.
To sprašujem zato ker od teh zdravil, ki sem jih dobila ni prav veliko časa kakšne 4 dni pa jih moram jemljati dlje časa. Vendar saj je to “znak” poslabšanja kašlja? Ali …?
Kakšna zdravila rabim zato sploh ce ne pomagajo ta.
Prosim za vaš nasvet
Hvala vam
jaz sem ginekolog in težave z dihali niso moje področje, zlasti ne, ko se zadeve začnejo komplicirati. Mislim, da vam je mesto pri družinskem zdravniku ali pa, če so težave z dihanjem hude, na urgenci.
Pozdravljeni
Sem v času Menstruacije i imam še zmeraj Bronhitis. Vendar zanima me nekaj vsakič ko kašljam čutim, da gre Menstruacija iz mene in se napolni vlozek. Danes je 4 dan v ciklusu naj bi bilo konec menstruacija ampak zaradi kašlja čutim da gre krvavitev iz mene in je vlozek spet napolnjen.
Je to kaj narobe? Ali pač tako gre krvavitev?
Samo kaj ima veze z kašljem in takrat gre krvavitev vn?
Hvala
pri kašlju pride do povečanja znotrajtrebušnega tlaka in to zelo sunkovito. Pa da ne razlagam vseh podrobnosti o mehanizmu, ki vodi k vašim opažanjem vas raje nekaj vprašam. Ste imeli kdaj drisko in kašelj hkrati? No, tam je težava še hujša, ker je mehanizem enak, posledice pa iz okolice bolj opazne. Pa pri stresni inkontinenci urina tudi.
Pozdravljeni
Se opravičujem pišem vam zelo pozno ampak jst in ta moj kašelj ne zmorem več. Še vedno imam Bronhitis. In konec je Menstruacije vse skupaj je trala recimo 5 dni.
Ampak kar me skrbi sedaj je da me boli Kriz zadaj zelo!!
Ali ma to kaj veze z Ciklusom ali z pa z Bronhitisom ki kakšljam non stop in sem zelo utrujena od zdravil, kašlja, ponoči se potim včasih mi je mraz se pokrijem spet, spet vroče potim se se odkrijem, Ne spim nič nimam spanca skoraj zelo pozno zaspim.
Vendar ali je ta nov simptom boleč Kriz od Ciklusa Menstruacije? Ali Kašlja?
Če bi bilo od kašlja bi šla Jutri takoj k zdravniku.
Mogoče ce me malo usmerjate kaj se dogaja ker sem zbegana.
hvala
kako naj vam dopovem, da se tozadevnih reči na daljavo ne da reševati? Tudi bolečino v križu, ki je lahko zelo različnega izvora, je treba opredeliti v osebnem stiku. Če vam je tako zelo nevzdržno ne vidim druge kot obisk zdravnika.
Pozdravljeni
Nevem če ste me dobro razumeli, vendar sem vas vprašala zato ker bolečina v krizu se mi je pojavila po Menstruaciji in sem ga čutila kot “menstruacijska” bolečina vendar je ponehala.
Za vas imam drugo vprašanje:
Imela sem spolni odnos, in sem lezala na hrbtu med odnosom me je špikalo na levi strani Jajčnika zato sem partnerju rekla naj zamenjava pozicijo ker nisem morala. me je Zbadalo kot da me je nekdo z Iglo.
Po odnosu se je potem bolečina širila na desno stran jajčnika trajala kaksne 2min
Zakaj? Občutek je bil neprijeten
spet enak problem. Iz takšnih podatkov oziroma informacij se žal ne da sklepati ničesar konkretnega. Če bi vedel, kaj počnete v življenju, bi vam postavil takšno vprašanje iz vašega področja, da bi razumeli.