Pred drugačnim življenjem
Pozdravljeni,
Jaz mam namreč en problem, ne jaz ampak midva z ženo. Poročena sva že deset let, sedaj pa sem ugotovil, da je zaljubljena v drugega. Ko sem malo razmislil, sem ugotovil da to traja že odkar je po porodu ponovno začela hodit v službo – to je pet mesecev. Prebral sem ji mail in ugotovil, da razmišlja samo še o sodelavcu in je zaenkrat še nesrečno zaljubljena. Vendar ga hoče na vsak način osvojiti. Hoče imeti razmerje. Je pa žena taka, da kar si zamisli tudi naredi. Vse planira v naprej in potem se tudi tega plana drži.
Kaj naj naredim, ali naj se skregam z njo ali pa naj počakam da mi sama pove, ko bo vedela kaj želi? Jaz sem pri sebi razčistil in vem da jo še ljubim. Nočem jo odgnati od sebe – ali pa sem to mogoče že storil. Hočem, da se sama odloči, ne pa da jo jaz postavim pred dejstvo da bi morala izbirati (verjetno se samo bojim da bom potegnil krajši konec).
Večkrat sem ji že povedal, da naj mi zaupa kaj se dogaja a ne pridem do nje. Zgovarja se da je preutrujena (vsak dan se vozi več kot eno uro na delo), da nima časa, da bo do poletja že v redu.
Zelo možno je tudi, da jo bo minilo. Namesto da vrtaš vanjo, kar ji je neprijetno, poskusita najti prosti čas, urediti še več krat popoldansko varstvo in obnovita malo romantike. Če ti noče povedat, ne pomeni, da te hoče na skrivaj varat ampak o svojem stanju se vendar ne more pogovarjat s tabo, če noče zgubit zakona, ne?
Pomisli, s čim si jo osvojil, kaj je imela včasih najraje, morda zdaj ne utegneta več delati stvari, ki so vaju veselile in poskusi kaj od tega. Povabi jo na randi , dobita se kje, pelji jo ven. To išče drugje, kar ima rada in misli, da je izgubila. Upam.
Najbolje bi bilo za oba, da se soočita z dejanskim stanjem. Saj nisi njen oče, da bi jo spraševal, ali bo ostala pri tebi ali bo šla k fantu. Ti si njen mož, oče vajinega otroka in dobro je, da ji jasno daš vedeti, da veš, da nekaj ima z nekom in da te to boli. Naj se pač odloči in prevzame tudi odgovornost za svoja dejanja. Tukaj je še otrok. Saj ni najstnica, ki bi si zamislila dobiti nove čevlje in bi jih tudi dobila….enostavno mora biti tudi odgovorna in mora čutiti, da je tebi še kaj do nje, da jo ljubiš, da se bojiš za njo. Saj menda ni s teboj pod prisilo ali zaradi otroka?? Če jo ti ljubiš, ni dovolj. Dolgo tako nebo šlo. Če tudi ona tebe ljubi, bo prevzela odgovornost za vajin zakon, odnos in se bo potrudila, da bi ga rešila. Če te ne ljubi, si pa že izgubil in se samo še okoli skrbništva in premoženja pogovorita tako, da ne bo otrok na škodi.
Še vedno pa mislim, da tudi tvoja ženska ni tako zaljubljena, da bi kar tebe in otroka pustila in odšla z drugim. Po moje gre za tisto zaljubljenost, ko je nekdo pokazal za njo zanimanje, četudi je prišla iz porodniške, ob njem se počuti zaželjena, rada je v njegovi družbi in gotovo z njim ni nič utrujena, četudi bi bilo treba pol noči prečuti za pogovor:)
Tvoja žena potrebuje od tebe varnost in pozornost. Ne obnašaj se kot šleva, ne boj se je, ne govori, da ona dobi, kar se zamisli!!!! Tukaj sebe tlačiš navzdol. Ona te nima za sposobnega, saj se niti zase ne znaš postaviti. Raje trpiš in se bojiš, da te bo menjala??? Takih moških navadno ženske ne maramo in se jih hitri naveličamo. Če je ves ubogljiv, nima svojega mnenja, dovoli, da hodiš po njem….pa še kar reče da te ljubi….tega nočemo.
Ona rabi moškega, ki se bo za njo boril (mogoče te namenoma dela ljubosumnega, ker hoče, da se zganeš), moškega, ki ji bo povedal, kaj on misli, ki ji bo povedal, da je noče izgubiti, da jo ljubi in hkrati mora vedeti, da ni edina ženska na svetu, katero bi ti lahko ljubil, konkurenca je vedno zdrava!!
Mislim da si preveč labilen in to jo ubija in vleče k drugemu, ki ji pomeni izziv, pa četudi z njim ne misli nič resnega in če gre samo za bežno avanturo ali spogledovanje. Ob takem tvojem početju bo to stalno počela.
Postavi se zase!! Povej, da boli!
Pozdravljeni!
Vaše meje so preveč prepustne. Izgubili ste stik s svojo jezo. Tukaj ni mišljena jeza, v smislu, da postanete do žene nasilen in grob, temveč jeza, kot naravna reakcija na zlorabo. Ko vemo, da nas nekdo zlorablja in je presegel mejo dopustnega, se več ne sprašujemo, ali bi še malo počakali? Verjamem, da vas je strah in vas boli, saj vas je žena izdala, osramotila in ponižala. Veliko krivde nosite. Vi je niste odgnal od sebe, ona se je sama odločila za afero. Ne moremo vplivati na vedenje in razmišljanje drugega.
Zdrav odnos, je odnos dveh, ki sta se v sebi odločila za skupno pot. Odnosa ne morete graditi na način, da dopuščate, da je v vajinem odnosu še en moški. Razen, če je vam to dopustno.
Ženska se težko najde ob neodločnem in nesigurnem moškem. Moški, ki je stabilen in odločen, da ženski varnost. To je moški, ki ve kaj hoče v življenju. Ženska, pri takšnem moškem točno ve, kje so meje in zagotovo ne bo šla v afero. To je moški, ki se ne boji občutka jeze. Kajti, če se bojimo jeze in je ne moremo izraziti, nas drugi ljudje lahko zlorabljajo, prilagajamo se, sebe dajemo na zadnje mesto, saj se bojimo ponovne zavrženosti in zapuščenosti, ki jo zelo dobro poznamo od doma. Predvsem pa je to moški, ki čuti svojo žensko in ji da veliko prostora, da lahko govori o sebi in svojih občutkih.
Če te ona več ne ljubi, kaj boš imel od nje, če bo samo fizično s teboj, tudi če jo ti ljubiš. Razmišljaj v tej smeri kot tudi to, kaj je pogrešala pri tebi, da je “odšla”. Mislim, da tvoja razmišljanja naj gredo v smeri razmišljanja o sebi, kako lahko postaneš drugačen, boljši, zanimivejši, samozavestnejši, da bo v tebi lahko videla partnerja in ljubimca. Veš ženskam je všeč moški, ki ima kdaj svojo besedo in hrbtenico… Razmisli!!!!