prečkanje meje
upam da mi kdo zna odgovoriti, saj nikjer v spletu nisem našla odgovora.
z fantom grema na hrvaško. potekel mu je osebni dokument. novo vozniško dovoljenje se pri nas lahko uporablja kot osebni dokument (ker vsebuje tudi naslov) a se bojim da pri prečkanju meje to ne velja. po moji logiki se lahko prečka izključno z osebnim dokumentom ali potnim listom. a fant trdi drugače. res se želim izogniti nevšečnostim na meji. ali mi zna kdo kaj več povedati o tem? saj boma drugače morala najino potovanje prestaviti dokler mu ne izdajo novega osebnega dokumenta.. 🙁
hvala in lp 🙂
Tudi vozniško dovoljenje je osebni dokument (prav tako kot osebna izkaznica in potni list). Ti si verjetno mislila, naj si da narediti osebno izkaznico? In, z vozniško preko hrvaške meje ne bo šlo, ker, kljub temu, da je to osebni dokument, to ni potovalni dokument:).
P.S. Tudi orožni list je osebni dokument, ki ga v Sloveniji uporabljaš kot identifikacijski dokument, pa mislim, da ti niti na kraj pameti ne pade, da bi z njim probala preko meje.
No, da povem iz osebne izkušnje. S prijatelji smo šli na Hrvaško kolesarit in sem na meji SLO-HRV predložil vozniško dovoljenje in sem mejo prečkal brez problemov. Mogoče policist v množici dokumentov (8) ni opazil, da sem mu dal vozniško. No nazaj grede, ko sem spet naredil enako pa je zahteval potni list, ki sem ga seveda tudi imel s seboj.
Lp