prebolevanje prepovedane zveze
Ljubosumne na koga oziroma kaj?? Na to, da ste obe z avtorico ženski, ki opletata s svojima *******, kljub družini in zavezi partnerju??!! Ali na to, da sta mentalno nerazviti in ne razumeta, da partnerska zveza ne funkcionira sama po sebi in da je vanjo potrebno vlagati ogromno truda in se prilagajati? Mogoče si pa mislila na to, da smo ljubosumni na tvojega moža in na to, da ima tako preeeečudovitoooo ženo?!?!?!
Povej mi…kako lahko nekdo v eni sapi reče, da se je človeško zaljubit in hkrati deluje popolnoma nečloveško s tem, da vara svojega partnerja??!! Zate je opravičljivo in človeško, da si se TI zaljubila in hkrati človeško, da partnerju LAŽEŠ v obraz in ostajaš z njim, čeprav ga ne ljubiš in hrepeniš po drugemu?? Če že govoriš o tem kaj je človeško, pomisli kaj bi bilo tudi tvojemu partnerju človeško! Najbrž ne to, da ga varaš medtem, ko hkrati spiš v skupni postelji!
Ljubosumne na koga oziroma kaj?? Na to, da ste obe z avtorico ženski, ki opletata s svojima *******, kljub družini in zavezi partnerju??!! Ali na to, da sta mentalno nerazviti in ne razumeta, da partnerska zveza ne funkcionira sama po sebi in da je vanjo potrebno vlagati ogromno truda in se prilagajati? Mogoče si pa mislila na to, da smo ljubosumni na tvojega moža in na to, da ima tako preeeečudovitoooo ženo?!?!?!
Povej mi…kako lahko nekdo v eni sapi reče, da se je človeško zaljubit in hkrati deluje popolnoma nečloveško s tem, da vara svojega partnerja??!! Zate je opravičljivo in človeško, da si se TI zaljubila in hkrati človeško, da partnerju LAŽEŠ v obraz in ostajaš z njim, čeprav ga ne ljubiš in hrepeniš po drugemu?? Če že govoriš o tem kaj je človeško, pomisli kaj bi bilo tudi tvojemu partnerju človeško! Najbrž ne to, da ga varaš medtem, ko hkrati spiš v skupni postelji![/quote]
Hej ti zgoraj, res. Glej nekoliko širše, tako, kot Booom spodaj… 🙂 Boom hvala. Sem vesela, da obstajajo ljudje, ki na vse skupaj gledajo nekoliko širše ter poskušajo razumeti in ne le obsojati na prvo žogo, je zapisalo bitje.
Vesela je, da vendar obstaja še kdo, ki je tak, kot ona 🙂 ki lahko pogleda tako na široko, kot ona lahko maksimalno razpre noge enemu mmmmmm, da jo potem razume. Logično, da obstaja vsaj še en tak; če ne bi obstajal, bi ne imela s kom varati. 🙂 Kapiraj, da nekateri pač znajo tako na široko in na X pogledat, da potem nič ne vidijo. 🙂
Drugače pa; dolgočasni provokatorji obeh spolov so najbolj veseli, ko se nekdo na njihov zmazek tako razburi, da ga skor kap. Je potem dost prometa po temi. 🙂 Zato, glej vendar na široko, se smehljaj nad vsebinskim in jezikovnim nivojem provokacij, jemlji tadevo z rezervo ali pa ne beri rumenega tiska, ki sedaj smeti še čustveno inteligenco. 🙂
Dobra in zabavna tema, avtorica, na tvojem nivoju, vsaka čast. Mimogrede; si že dobila, kar si iskala?
Torej, samokritičnost je zate to, da ena napiše, da če se je NJEJ (njej, svetnici) to zgodilo, potem se lahko vsakomur?
Da, res imava zelo različen pogled na samokritičnost.
Realnost – kaj pa, če se mi je že kaj takšnega zgodilo? Na to pa očitno nisi pomislil.[/quote]
Bom drugače odgovoril: samokritičnost NI, če trdiš da se to tebi ne more zgoditi. V primeru da se ti celo je, pa je kvečjemu še toliko manjša.[/quote]
Lahko se ti zgodi kemija z drugim, ne more se ti pa kar zgoditi, da potem varaš, namesto da razčistiš pri sebi in z možem. V varanje greš zavestno, vedoč, da počneš nekaj grdega (če ne bi tega vedela, bi to možu odkrito povedala ali kako). In to je ta nož v hrbet, to je tisto grdo in pritlehno, ki se vam enim očitno dogaja kar avtomatično in se vam zdi ne samo normalno, ampak celo opravičljivo, enim se nam pa recimo ne.
Odgovor na eno drugo avtorico:
Česa bi lahko bila varajočim fovš? Da ne morejo izživeti svoje ljubezni, da hrepenijo po nekom, pa ne morejo biti z njim, da se vsake toliko še vedno morajo pustiti poseksati možu, čeprav jim očitno ni do tega? Res, zavidanja vredno življenje, komaj čakam.
Če že komu zavidam, so to tisti, ki še po 20 letih občutijo strast drug do drugega, ko mož še vedno kar tako kdaj pošlata ženo, ker mu to pač paše in mu je še vedno jebozovna, da se skupaj iskreno smejita in sta skratka ekipa. Takim v mrtvem zakonu in z ljubimcem, ki ga vidijo vsake toliko ali pa tudi ne – nope, to se mi pa res ne zdi ekstra fletno.
Povej mi…kako lahko nekdo v eni sapi reče, da se je človeško zaljubit in hkrati deluje popolnoma nečloveško s tem, da vara svojega partnerja??!! Zate je opravičljivo in človeško, da si se TI zaljubila in hkrati človeško, da partnerju LAŽEŠ v obraz in ostajaš z njim, čeprav ga ne ljubiš in hrepeniš po drugemu?? Če že govoriš o tem kaj je človeško, pomisli kaj bi bilo tudi tvojemu partnerju človeško! Najbrž ne to, da ga varaš medtem, ko hkrati spiš v skupni postelji![/quote]
Hej ti zgoraj, res. Glej nekoliko širše, tako, kot Booom spodaj… 🙂 Boom hvala. Sem vesela, da obstajajo ljudje, ki na vse skupaj gledajo nekoliko širše ter poskušajo razumeti in ne le obsojati na prvo žogo, je zapisalo bitje.
Vesela je, da vendar obstaja še kdo, ki je tak, kot ona 🙂 ki lahko pogleda tako na široko, kot ona lahko maksimalno razpre noge enemu mmmmmm, da jo potem razume. Logično, da obstaja vsaj še en tak; če ne bi obstajal, bi ne imela s kom varati. 🙂 Kapiraj, da nekateri pač znajo tako na široko in na X pogledat, da potem nič ne vidijo. 🙂 [/quote]
marinec.si….SUPER.SI :)))))))
Vidim, da imajo nekateri res problem sprejemanja drugačnih mnenj :-)))) Ima pa marinec po svoje prav, ko piše nekaj v smislu zahvaljevanja, da se takšne in podobne teme pojavljajo. Ja, kje drugje še bi pa tako lahko stresali svoje frustracije kot pa takole na forumu pa naj imajo te podlago v smislu pregovornih kače in vrvi ali pa tudi v zapravljenem dobršnjem delu lastnega življenja v napačnem odnosu, čemur spet botruje nič drugega kot trma, ozkoglednost in rinjenje glave skozi zid.
Ampak vse to utegne biti dobra tema za samostojno debato na tem forumu. :-))
Boom hvala. Sem vesela, da obstajajo ljudje, ki na vse skupaj gledajo nekoliko širše ter poskušajo razumeti in ne le obsojati na prvo žogo, je zapisalo bitje, ki je odprlo to temo, ne marinec. Marinec ima jajca, torej ni “vesela“. 🙂
Error hesternus sit tibi doctor hodiernus.[/quote]
Kar se tiče mene – če jih imaš tudi do kolen.
Boom hvala. Sem vesela, da obstajajo ljudje, ki na vse skupaj gledajo nekoliko širše ter poskušajo razumeti in ne le obsojati na prvo žogo, je zapisalo bitje, ki je odprlo to temo, ne marinec. Marinec ima jajca, torej ni “vesela“. 🙂
Error hesternus sit tibi doctor hodiernus.[/quote]
Kar se tiče mene – če jih imaš tudi do kolen.[/quote]
Kot ponavadi na kratko težko zadeneš bistvo, nato zmešaš vse, kar ti pride pod roke, zato obrazložitev samo za tvoje oči;
Praviš, citiram; Ima pa marinec po svoje prav, ko piše nekaj v smislu zahvaljevanja, da se takšne in podobne teme pojavljajo.
Tega ne pravi marinec nikjer.
Ostalo tvoje modrovanje pa morda najbolje razumeš ti sam. Še najbolj ga je vesela avtorica, ki je v tebi odkrila široko gledajočega človeka, ki sprejema vsa mnenja, tudi njeno, to njeno mnenje sem tudi citiral in v obrazložitev, da je to njeno mnenje, ne moje, ker, kot vidiš, se človeku hitro pripiše kaj, kar ni njegovo, sem pojasnil na svoj način, da sem fantek in ne punčka, tako kot avtorica, torej, imam jajca, od česar so ti v memoriji ostala samo – jajca. 🙂
Berem nekatere komentarje, očitno napisane z namenom, da me kot avtorico čimbolj očrnejo in prizadenejo, v resnici pa so dosegli pri meni ravno nasproten namen. Dobila sem namreč potrditev, da nekateri ljudje še vedno živijo v svetu, omejenem z družbenimi pravili, moralnimi predsodki in nekimi kalupi in vesela sem, da sem prerastla vse to in si dovolila biti človek z vsemi svojimi napakami. Tudi jaz sem živela v tem ukalupljenem svetu dolgo let in vem kako je živeti v njem: življenje je le navidezno srečno, čeprav je v resnici sivo in brezbarvno. V njem je pomembno le, da imamo čisto vest, da je z nami zadovoljen mož, otroci, starši, sosedje………Umrli bi še kar zadovoljni, pogledali nazaj in si rekli, še kar lepo življenje je bilo, vsi so bili zadovoljni z nami, naša vest je čista. Ampak – ali smo bili mi res zadovoljni sami s seboj?
V določenem trenutku sem prišla do ugotovitve, da nebesa mogoče ne obstajajo in da je lahko moja vest tudi malo manj čista. Ugotovila sem, da je življenje kratko in eno samo in da ga je potrebno živeti na polno. Ko bom jaz pogledala nazaj, bo moje življenje barvito, smejala se bom, ko se bom spomnila na nore prepovedane zaljubljenosti in čudne žalosti na koncu (ki na srečo hitro minejo ) Vesela bom, da sem nekaj doživela, da sem ga uživala, doživela vzpone in padce, kakšen škandalček, kakšno začimbico. Ne vem, kaj boste pa videli vi, ki živite svoje sivo zafrustrirano življenje, v katerem je edino veselje to, da se ubadate z bolj barvitim življenjem drugih in na forumih zlivate svoj gnev po ljudeh, ki življenje dejansko živijo. Hvala vam, da ste mi še bolj odprli oči, da vem da sem na pravi poti, da vem, da tega res ne želim. To mi je dalo zagon, da bom poskušala življenje živeti še bolj na polno in še bolj uživat v njem 🙂
Si tipičen egoist, pa govori kar hočeš! Misliš samo na svoje dobro, čeprav imaš družino, ki si si jo sama ustvarila. Na smrtni postelji boš pogledala nazaj in boš srečna, ker si v življenju lagala možu (ki si ga sama izbrala!!) v obraz in ga varala???? Ker si ustvarila svojim otrokom zgled, da je za dobro svoje lastne riti (oz. ti si temu rekla sreča – ???) sprejemljivo tudi varanje in laganje?? Boš uspela živeti s tem?
Nihče ni rekel, da se po poroki ne moreš zaljubit v drugega človeka, ampak kot odrasel človek moraš sprejet odgovornost in partnerju izkazat vsaj toliko spoštovanja, da zakon končaš in šele nato začneš nekaj novega z drugim človekom. In to niso nobena družbena pravila, kalupi al kaj od sr****, ki si ga nakladala zgoraj. To je SPOŠTOVANJE do partnerja in otrok! Rada bi videla kako bi ti kot žena reagirala, če bi zalotila moža med varanjem in ko bi pričakovala pojasnilo bi ti rekel “ahh…sem se zaljubil v drugo, s tabo ni več strasti in ker itak ne verjamem v družbena pravila, predsodke in kalupe te zadnjih par mesecev varam. Ker ko bom star, bi se rad spomnil škandalčkov in začimbic.”
Zato, da opravičiš ta svoja dejanja, napadaš nas s tem, da živimo z moralnimi predsodki in za druge…bla, bla, bla… Nam srečo prestavlja zvestoba, spoštovanje, vedenje, da imamo ob sebi osebo, ki nas ima rada in nam je zvesta. Misli si kar si moraš, da ti bo lažje, ampak mi “čudaki” gremo z veseljem v zvezo, si ustvarimo družino in neko stabilno, varno okolje, zato da znotraj njega doživljamo vzpone in padce, škandalčke in začimbice. Ne uspe vsakič, ampak umrli bomo z mislijo, da smo živeli polno življenje, za kar nam ni bilo potrebno skakati v druge postelje. Vi pač razmišljate drugače in ste zato takooo odprtih misli (in nenazadnje nog).
Alativera, pa ti razturaš z hudo modrostjo. 🙂
Ti kar, ker res, res, res ne rabiš veš tolažbe na Monu. Uživaj svoje “barvito” življenje, kot ga opisuješ, se vsi tule hudo sekiramo zate. 🙂 Če se ti bo kaj orngi zalomilo, pa spet pridi okrog po tolažbo v obliki ene dve tri okrog kepe, ti bo kar koristilo. 🙂 Tista tvoja ugotovitev pa zares drži, se strinjam s tabo;
po takem početju bo tvoja res, res, res čedalje manj čista. 🙂 Bljak.
Lep pozdrav
marinec
No ja, če barvito življenje pomeni pet minut sreče na leto z ljubimcem, se lepo zahvaljujem in najponižneje prosim, naj bo čim bolj dolgočasno, da bom zehala cele dneve.
Nič ne vemo, kakšna usoda in smrt nas čaka, ampak če ti bo slučajno moral mož menjavati plenice in ti brisati ritko, upam, da bo to znal narediti dovolj pestro zate. Dvomim, da se bo za to opravilo ponudil kateri od tvojih ljubimcev.
Oooo to pa se bo vsul plaz kritik!
Delaš samo tisto v čemer si dobra in samo to zagovarjaš. 😉
Ne vem kaj se pritožujete. Tudi take rabimo. To so punce, ljubice,…nikoli žene. Ženska, kateri ne zaupaš svojega pravega imena…ženska, ki misli, da se moške dobi s seksom.[/quote]
Kakšnih kritik? Pohval. Ja, vsi bordeli so polni takih. 😉
Izkušeni moški ljubimci, ki jim je doma dolgčas in iščejo spolne popestritve, se zapletajo ravno s profili tvojega kova. Zakaj? Zato ker si:
– poročena z otroki (ljubico lahko zapusti kdajkoli brez strahu, brez skrbi, da se mu ‘obesi za vrat’, ko se je naveliča, saj ne more zapustiti družine in se ne sme izvedeti za njeno avanturo)
– kriza v zakonu (iskala bo čustva, sadil ji bo rožice, a njegova čustva so najpogosteje pretveza za nove spolne dogodivščine z omejenim rokom trajanja)
– iskanje odrešitelja (igral ji bo to, kar bo projecirala v ljubimca: razumevajočega, pozornega in čutečega moškega, praviloma nasprotje moža – bo utelešena idealistična fantazija)
– lahkoverno pravljično poistovetenje (verjela bo, da se dve ‘trpeči’ duši s podobnimi usodami, nesrečni v ljubezni, čudežno najdeta…)
Ne vem, kakšnih obetov si se nadejala iz te romance, da bo ljubimec pustil družino in šel s tabo!? To je naivno, tega ne naredi 1% takšnih moških, da bi zapustili ženo zaradi ljubice, tudi potem ne, če jih žene postavi pred prag, so še vedno raje ‘svobodni’ ali pa celo manj zainteresirani.
Če imata krizi z možem v zakonu, jo morata poskusiti reševati s skupnimi močmi – se pogovarjati o tem, kar čutiš/čutita. Ampak če ti ali on ne vidi smisla v tem, ali če kateri od vaju ne želi sodelovati ob reševanju vajine potapljajoče se zakonske barke, je res bolje, da sede vsak v svoj rešilni čoln in zaplujeta vsak v svojo smer (z drugim človekom).
111144:
Samo eno kratko in samcato vprašanje brez okolišenja – prosim za enak odgovor.
V kolikor bi bila situacija obrnjena in bi namesto tebe prevaral tvoj mož/partner bi si želela vedeti?
Hkrati je zanimiv tudi naslednji stavek : Tako sem čisto po nekem čudnem naključju 3 mesece nazaj na internetu spoznala
Srečno.
Kakšno slovo take se vedno vračajo in vedno padajo na iste finte. Kot da bi džankija poslušal prvo zagovarjati in upravičevati ko pa mu še celi svet pove kakšna bedarija je pa reče češ on vsaj uživa življenje in dela to kar želi bla bla…
matjazko je lepo napisal “poslovilno” pismo. Točno in resnično, da te kar stisne. Ženske verjamete v usodo, moški jo ustvarimo…v naši podobi.
Ajajaj, 111144 v svojem prejšnjem sporočilu sem zapisal, da upam, da vas bo vaša izkušnja “spametovala”. Pa vidim, da ste potegnili “drugi konec”. Če se s svojimi problemi (trenutno so to težave v zakonu) ne soočite, pač pa izberete lažjo pot/beg (v čustvene viške zaljubljnosti, ki bi se jih morali naužiti prej v življenju), verjetno ne boste našli miru v/pri sebi (niti na smrtni postelji, kot je nekdo zapisal). Ta problem (spoprijemanja s težavami, vztrajanja) vas bo “preganjal” dokler se ga ne boste naučili reševati (ne glede na to, s kom boste). Raje se ga lotite sedaj z očetom svojih otrok, kot kasneje (prepozno?) z nekom manj pomembnim. Življenje pač ima svoje “zakone” in materinstvo gotovo ni najboljši čas za iskanje idealnega partnerja, pač pa čas za zagotavljanje varnosti (tako čustveno kot materialno) otrok. In otroci verjetno nikogar ne bodo imeli tako radi kot svojega očeta…
Sama sem tudi spoznala moškega na spletu (je bil takrat samski, sveže se je razšel s punco, s katero je imel otroka). Jaz sem takrat bila v nekem vmesnem stanju z mojim fantom.
Naprej je potekalo isto kot pri tebi. Začela sva se oddaljevat, jaz sem uredila stvari s fantom, on je šel nazaj k punci.
Od takrat sva se slišala samo parkrat, zdaj pa že več kot leto dni ne.
Zame je samo zelo lep spomin, prijatelj za določen čas. V življenju mu želim vse najlepše in če zdaj pomislim nazaj, verjamem da je najin “razhod” prinesel le najboljše za naju, predvsem pa za njegovega otroka.
Sprijazni se s situacijo, ohrani ga v lepem spominu in se posveti družini.