Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prebita ustnica

prebita ustnica

Lep pozdrav!

Pred tremi dnevi je dveletni sin padel in si prebil zgornjo ustnico. Na začetku je bila oteklina skoraj neopazna, zato temu nismo posvečali pozornosti. Prvo noč mu je potem oteklina narasla, čez dan pa uplahnila. Današnjo noč pa se je oteklina močno povečala in celo noč nismo spali, ker je jokal in govoril da ga boli. Zjutraj ko sem ustnico pogledala, je bilo videti ognojeno. Piti ne more in tudi je manj. Ustnici se ne pusti približati, da bi mu rano vsaj hladila. Zanima me, ali se v lekarni dobi kakšno mazilo brez recepta. Ali bi bilo dobro obiskati zdravnika? Ali lahko pride do kakšne infekcije?

Najlepša hvala za vaš odgovor.
Taja

Spoštpvana Taja 1,
če se zdi oteklina ognojena in otrok ne more jesti ter predvsem piti, obenem pa ne pusti, da bi mu morda na ustnice polagali obkladke, potem ni druge, kot da ga pregleda zdravnik, ki vas bo po potrebi napotil še kam.
Žal, druge ni.
Vseeno pa poskusite z mrzlimi obkladki fiziološke raztopine (v 1/2 litra prekuhane vode dodajte 1 čajno žličko z nožem poravnane soli in pustite, da se ohladi). Vlijte na gazico in jo dajte na ustnice. Morda bo ugotovil, da mu to pomaga. Če drugače ne gre, poskusite s sladoledom, saj je mrzel, kar mu bo dobro delo, pa še dober je.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close