Najdi forum

Preberite!!!

Zelo zanimiv članek: širše:

Že večkrat sem napisala, da so se v mojem primeru nekatere težave občutno zmanjšale po zdravljenju s protiherpesnim zdravilom Valtrex.

Precej kasneje sem prebrala naslednje ugotovitve:
(cit.)
Of special interest was Montoya’s groundbreaking study on antiviral therapy for CFS patients with elevated antibodies to HHV-6 and EBV, in which 25 CFS patients were treated with the drug valganciclovir, an antiviral often used in treating diseases caused by human herpes viruses. During the past three years, 21 of the patients responded with significant improvement that was sustained even after going off the medication at the end of the treatment regimen, which usually lasted six months. Later this year, with a $1.3 million grant from Roche Pharmaceuticals, Dr. Montoya will replicate his preliminary study among a specific subset of CFS patients who have viral-induceddysfunction of the central nervous system. (vir: )

Grozno!
Na tole se je pa treba tapkati.

Čeprav me je novica zelo pretresla, se popolnoma in globoko sprejemam.

In potem opomnik: novica zelo pretresla.

Breda

Pozdravljeni .

Mene pa je članek šokiral.Kako je možno,da je virus s kratico XMRV- xenotropic murine leukemia virus related virus,podoben virusu HIV,ki naj bi bil kriv za sindrom kronične utrujenosti –
ta se kaže kar pri 17 milijonih oseb na celotnem planetu,prišel iz miši na človeka? In iz človeka na človeka? Po moje verjetno kapljično,z glasnim govorjenjem,kihanjem ,kašljanjem in z stikom.Če bodo potrdili,da je ta virus kriv za sindrom kronične utrujenosti,potem verjetno povzroča tudi
fibromialgijo,ki ima enake siptome in pri kateri kot vemo, gre za motnjo v delovanju imunskega,hormonskega in nevrološkega sistema.Za virus XMRV je značilno, ko virus doseže kromosome jih okuži in ustavi normalen razvoj celic,s tem pa motnjo za normalno delovanje telesa.
Upajmo,da bodo čimprej naredili dodatne potrditve in da bo zdravilo čimprej na tržišču.

Lep večer

Mednarodna zveza za sindrom kronične utrujenosti IACFS/ME o povezavi med retrovirusom XMRV in SKU:

Pozdravljeni.

Posredujem vam računalniški prevod iz zgornje povezave.

Članek objavljen na spletu (10/8/09) v reviji Science o katerih so poročali, da je bilo 68 od 101 bolnikov s CFS, ali 67 odstotkov, okuženih z virusom infekciozne, xenotropic levkemijo miši virus, povezanih z virusom, ali XMRV. Nasprotno pa je bilo okuženih le 3,7 odstotka 218 zdravih ljudi. XMRV je retrovirus, člana iste družine virusov, ki so virus AIDS. Ti virusi nosijo genetske informacije v RNA namesto DNA, vstavite sami v njihovih genetskih gostitelji “material, in ostanejo za vse življenje.
Te nove ugotovitve povečajo možnost, da bi se XMRV možni vzrok bolezni ali učinek spremenjeno delovanje imunskega sistema pri bolnikih, CFS, ki so bolj dovzetni za teh virusov. Več študij je treba pojasniti pojav XMRV v genski material CFS bolnikov.

Raziskava je bila izvedena po glavni raziskovalec Judy Mikovits in kolegi iz Whittemore Peterson Institute, National Cancer Institute, in Cleveland kliniki v ZDA.
Ta nova ugotovitev o virusu XMRV je razburljiv razvoj, čeprav je njegov pomen je še treba določiti. Prvič, študija je treba ponoviti v točno določenih vzorcih CFS v skupnosti in v pisarnah zdravnika. Bodoči študij (po bolnikov s časom), so bistvenega pomena, da ugotovi, ali je virus, ki prispevajo k vzrok, obstojnost in / ali resnost bolezni.

Dobra novica je, da če se XMRV povezana s CFS, obstaja veliko antivirusnih zdravil, ki so že bili preizkušeni na varnost HIV , ki lahko zavre XMRV replikacije. Tako študije za določitev varnosti in učinkovitosti teh protivirusnega sredstva za CFS / ME bolnikov, bi lahko zasnovali in izvedene v kratkem

O, najlepša hvala za prevod! Zanimivo se mi zdi, da je informacija objavljena na uvodni strani najbolj kompetentne mednarodne organizacije za SKU (IACFS/ME):

Za lažje razumevanje malo “polikan” prevod – približno takole:

Članek, objavljen na spletu (8.10.09) v reviji Science, poroča, da je bilo 68 od 101 bolnikov s CFS ali 67 odstotkov okuženih z virusom infekciozne, xenotropic z levkemijo povezanim mišjim virusom ?(to ni natančno), ali XMRV. Nasprotno pa je bilo okuženih le 3,7 odstotka od 218 zdravih ljudi. XMRV je retrovirus, član iste družine virusov kot je virus AIDSa. Ti virusi nosijo genetske informacije v RNA namesto DNA, se sami vgradijo v genetski material gostitelja , kjer ostanejo do konca življenja.
Nova odkritja povečujejo možnost, da bi bil XMRV možni vzrok bolezni ali imel učinek na spremenjeno delovanje imunskega sistema pri bolnikih s CFS, ki so bolj dovzetni za te viruse. Več študij mora še pojasniti pojav XMRV v genskem materialu CFS bolnikov.

Raziskava je bila izvedena s strani glavne raziskovalke Judy Mikovits in kolegov iz Whittemore Peterson Institute, National Cancer Institute in klinike v Clevelandu, ZDA.
Ta nova ugotovitev o virusu XMRV je razburljivo odkritje, čeprav je njegov pomen še treba določiti. Najprej je treba študijo ponoviti v točno opredeljenih (kontroliranih?) CFS primerih (vzorcih) v skupnosti in v zdravniških ambulantah. Bodoče študije (ki bodo spremljale bolnike skozi daljše časovno obdobje), bodo bistvenega pomena, da ugotovijo, ali virus deluje kot vzročni dejavnik bolezni, vpliva na njeno vztrajanje in / (ali) resnost bolezni.

Dobra novica je, da če je XMRV povezan s CFS, obstaja veliko antivirusnih zdravil, ki so že bila preizkušena glede varnosti pri HIV , ki lahko zavrejo XMRV replikacije. Tako bi študije za določitev varnosti in učinkovitosti teh protivirusnih sredstev za CFS / ME bolnike lahko bile zasnovane in izvedene v kratkem.

Za več informacij o študiji kliknite na povezavo:

Lepo pozdravljeni g.Veronika.

Hvala lepa,da ste nam malo popravili članek,zdaj je bolj razumljiv.Jaz včeraj nisem imela več časa.

Lep dan še naprej.

Video posnetki seminarja o XMRV virusu:

VIDEOS of Dr. Mikovits XMRV Seminar and Q&A
http://www.prohealth.com/fibromyalgia/library/showArticle.cfm?libid=15114&B1=EM012710N

Breda

New Report

Close